Öne Çıkanlar Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Lan şarkısı Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri 3D yazıcıda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla İrlanda Bodrumda Ortakent Kazablanka Palestine Action Fikri Ataoğlu Türkçe

Birleşik Krallık’ın tek bağımsız Türk film festivalinin üçüncüsünün filmleri açıklandı

Birleşik Krallık’ın tek bağımsız Türk film festivali olan Taste of Anatolia – Türkiye’den Filmler’in üçüncüsünün oldukça çeşitli olan programı açıklandı.

- Bu haber 187 kez okundu.

Birleşik Krallık’ın tek bağımsız Türk film festivalinin üçüncüsünün filmleri açıklandı

Taste of AnatoliaTürkiye’den Filmler’in üçüncüsünün oldukça çeşitli olan programı açıklandı. 2-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festival, Türkiye’nin duayen ve genç kuşak yönetmenlerinden, mültecilerden kadın hikâyelerine uzanan çarpıcı konulara odaklanan filmleri ekrana taşıyacak. Suna Yıldızoğlu, Birkan Sokullu ve Alican Yücesoy gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmlere imza atan yönetmenler arasında Ümit Ünal gibi usta isimler var.
 
‘Aşk, Büyü, vs.’, ‘Kronoloji’, ‘Küçük Şeyler’, ‘Gölgeler İçinde’, ‘Omar ve Biz’, ‘Ah Gözel İstanbul’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘7 Kibele’ gibi festivalin öne çıkan filmlerinin çoğu daha önce ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildi ve ilk kez Birleşik Krallık izleyicisiyle buluşacaklar. Bu yılın programında yer alan 29 kurmaca, 9 belgesel olmak üzere toplam 38 yapım arasında, 29 kısa film bulunuyor. 
 
Britanya’daki film ve sanat vakfı Balık Arts’ın tarafından düzenlenen Taste of Anatolia – Films from Turkey (Anadolu’nun Tadı – Türkiye’den Filmler / TOA), bu sene tamamen çevrimiçi gerçekleşecek ve filmler önceden kayıt yaptırmış olan tüm izleyicilerle Balık Arts TV üzerinden ücretsiz olarak buluşacak.
 
Festival Direktörü Yeşim Güzelpınar, “Pandemiyle dijital platformların yükselişi, Britanya’daki Türk filmi iştahımızı da kabarttı. 3. Taste of Anatolia - Türkiye’den Filmler, Birleşik Krallık’ta ilk kez gösterilecek olan ve ödüllü, bağımsız Türk filmleriyle bu ilgiyi beslemek istiyor.    
 
Dört gün boyunca TOA, Türkiye’de yaşamı gözler önüne serecek: çarpıcı sosyal konulara mizah ve dramı kullanarak eğilen 38 filmi, izleyiciler diledikleri zaman ücretsiz olarak izleyebilecek!" dedi.
 
Taste of Anatolia’nın öne çıkan filmleri arasında bulunan ‘Aşk, Büyü, vs.’, Türkiye sinemasında alışık olmadığımız bir biçimde iki kadının aşkını ve farklı sınıflardan gelmenin sonuçlarını anlatıyor. Başrolleri paylaşan Selen Uçer ve Ece Dizdar pek çok festivalden en iyi oyuncu ödülüyle ayrıldılar. Filmin yönetmeni ise Yeşilçam’ın mutfağında yetişen, ‘Teyzem’ ve ‘Hayallerim Aşkım ve Sen’in senaryolarından tanıdığımız, ‘Ara’, ‘Nar’ ve ‘9’ filmlerinin yazar ve yönetmeni Ümit Ünal.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.