Öne Çıkanlar Lizbon Hakan Tuna Tuba Erguzel Engin Gayrimenkul Limasollular Dernegi Oza Kahve Akan Oza Kivanc Tatlitug Okan kurt ile Demet akalın barıştılar mı Justin Bieber Hip-Hop Ünye Tanıtım Filmi Lansmanı Cem Yılmaz Central Saint Martins kent Ömer Aydın Mangala TROY Göbeklitepe Gazze

ERİŞİM, MERT ERKAN’DAN RÜYA GİBİ BİR MODA FİLMİ

Fashion Week Istanbul 2021’in ikinci dönemi 12-15 Ekim 2021 tarihleri arasında dijital olarak gerçekleştirildi.

- Bu haber 271 kez okundu.

ERİŞİM, MERT ERKAN’DAN RÜYA GİBİ BİR MODA FİLMİ

Tasarımcı Mert Erkan, İlkbahar/Yaz 2022 moda filmini ve lookbook çekimlerini Ortaköy’deki Tarihî Hüsrev Kethüda Hamamı’nda gerçekleştirdi. İlhamını “Hedonizm” felsefe akımından alan tasarımcı bu koleksiyonda; hedonizmin kelime anlamından yola çıkarak içinde barındırdığı tüm tanımlara ve kuramlara atıfta bulunmak istedi. Tasarımcı, Aristippos’a göre haz tanımını baz alarak; mutluluğa, gerçek hazza, başarıya, hedef noktasına, aşka, insan beyninin kanallarına ve birçok erişmek istenilen noktalara erişimi genel olarak ele alıp, koleksiyonun adını da buradan yola çıkarak ERİŞİM koydu.Tanım olarak erişimi öznel  ve soyut biçimde işledi. Tüm prodüksiyonu Asil Çağıl’ın üstlendiği moda filminde; Best Model of Turkey 2019 birincisi Derya Ekşioğlu, Dilara Kurşun, Melissa Aslan ve Deniz Tekin yer aldı. 


Toplam 20 look sergilenen koleksiyonda; birbirinden farklı bağlantı noktalarını kendi öznel tavrıyla yorumlayan Erkan, cut-out detayları, farklı kumaş ve renk mix’leri, süs dikiş detayları, halka tokalar, oval ve keskin hatların birlikteliğini formlara yansıttı.  4 renk üzerinden ilerleyen tasarımcı, beyaz, yeşil, metalik gri ve mor renklerini kullandı.
 
 
Video çekimlerini Ufkun Medya ve ekibi üstlenirken, lookbook çekimlerini ise Edip Gündoğdu gerçekleştirdi. Makyajlar M.A.C. Cosmetics Türkiye ekibi’ne, saçlar ise Mehmet Tatlı Kuaför’e aitti.
 
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla
düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)
nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda
Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Mert ErkanERİŞİM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.