Öne Çıkanlar Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Lan şarkısı Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Almanyanın Hanau Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla LAMBO İrlanda Bodrumda Ortakent Kazablanka

İngiliz basını, Çin'in girişimine öfkelenerek bunun 'utanmaz' bir çaba olduğunu yazdı, Emma Raducanu fırtınası !

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve parti yetkilileri, Çinli hayranlarının 'Dongbei kızı' lakabını taktığı 18 yaşındaki Bromley'li gence, nadir verilen bir vatandaşlık statüsü vermeyi bile düşünüyorlar.

- Bu haber 655 kez okundu.

İngiliz basını, Çin'in girişimine öfkelenerek bunun 'utanmaz' bir çaba olduğunu yazdı, Emma Raducanu fırtınası !

ABD Açık Tenis Turnavası'nda hiç beklenmedik bir şekilde rekorları alt üst eden Emma Raducanu fırtınası sürüyor. İlk kez eleme maçlarını geçerek büyük bir tenis turnuvasını kazanan, üstelik de hiç set vermeden şampiyonluğa ulaşan 18 yaşındaki genç sporcu aynı zamanda bu turnuvada 44 yıl aradan sonra birinciliğe ulaşan ilk İngiliz tenisçi oldu. Kanada doğumlu olan ve 2 yaşında ailesiyle İngiltere'ye taşınan Emma Raducanu'nun Mandarince dilini mükemmel konuşması ve 'sert' ebeveynlerinin komünist çocukluk günleri, kendisine inanmasını sağladı ve başarısı nedeniyle bir anda Çin kendisini sahiplenmeye başladı.
 

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve parti yetkilileri, Çinli hayranlarının 'Dongbei kızı' lakabını taktığı 18 yaşındaki Bromley'li gence, nadir verilen bir vatandaşlık statüsü vermeyi bile düşünüyorlar.

Babası Rumen olan ve Çavuşesku döneminde Romanya'da büyüyen yeni ABD Açık şampiyonu, şimdiden Tiffany mücevherlerinin Asya'daki yeni yüzü olarak seçildi.

Dr. Liu, Maria Sharapova'nın dünyanın en zengin kadın spor yıldızı olmasına yardım eden ve Çinli tenis yıldızı Li Na ile çalışan IMG ajanı Max Eisenbud tarafından temsil edilmesinin tesadüf olmadığını da sözlerine ekledi. Telegraph'a konuşan Dr. Liu, şunları söyledi: 'İnsanlar annesinin köklerinden, dil yeteneklerinden ve Çinliler tarafından vatandaşlığa kabul edilip edilmeyeceğinden bahsediyor" diye konuştu.Uzmanlar, Mandarin diline olan sevgisini, Shenyang'daki büyükannesini görmek için yaptığı yıllık ziyaretleri ve yerel belediye tenis kortlarında yaptığı çalışmaları takıntı haline getiren gelen Çin devlet medyasının, tarihi grand slam zaferi 'büyük haber' olarak duyurduğunu söyledi.



İngiliz basını, Çin'in girişimine öfkelenerek bunun 'utanmaz' bir çaba olduğunu yazdı.


Sosyal medya platformu Weibo'da trend olan '18 yaşındaki Çinli genç ABD Açık'ı kazandı' etiketi, Raducanu'nun New York'taki zaferinden sonraki 24 saat içinde şaşırtıcı bir şekilde 200 milyon okunma elde etti.Çin'in başarısından duyduğu gurur, Çin haber ajansı Xinhua tarafından "Bu gülen yarı Çinli kız bir keresinde gururla, ona bu özgüveni verenin Çin tarzı içsel inanç olduğunu söylemişti" sözleriyle ifade edildi.Ayrıca Raducanu'nun, annesinin doğduğu Kuzey Doğu Çin'deki Shenyang'daki bir spor akademisinde eğitim aldığı da kaydedildi.Devlete ait bir Çin televizyonundaki manşet şöyleydi: "Emma Raducanu: İngiliz-Çin-Romen tenis yıldızı ABD Açık rekorlarını kırdı."Weibo'da bir kullanıcı, "Çin'i düzenli olarak ziyaret ettiğini ve idollerinden birinin Li Na olduğunu söyledi. Çok duygulandım," diyerek ünlü bir eski Çinli tenisçiye atıfta bulunmasının çok hoşuna gittiğini vurguladı.

BMW, Audi, Coca-Cola ve Pepsi gibi milyar dolarlık devlerin, Avrasya'lı olduğu için Raducanu'yu bu bölgede en iyi şansları olarak gördükleri ve imza attırmak için kıyasıya bir rekabete girdiği söyleniyor. Zaten Nike ile bir antrenör ve giyim sözleşmesi olan Raducanu'nun, New York'ta kazandığı zaferden sonra zaten raket sponsoru olan Wilson'dan milyonlarca dolar artışla yeni bir sözleşme imzalaması bekleniyor.
Pekin'deki China Sport Business Consulting'in genel müdürü Dr. Lingling Liu, “Tenis çok popüler bir spor ve çok kültürlü bir geçmişe sahip bir kadın, ticari olarak çok başarılı olabilir” dedi. Bu anlaşmalar Raducanu'yu dünyanın ilk 1 milyar dolarlık kadın sporcusu yapabilir.

Emma Raducanu, ABD Açık'taki galibiyetinden birkaç saat sonra, 'ilk milyar dolarlık kadın sporcu' olma yolundaki ilk adımını attı ve ismini markalaştırdı.
The Sun'ın haberine göre İngiltere merkezli avukat Anthony Brierley, 18 yaşındaki oyuncunun zaferinden kısa bir süre sonra 'Emma Raducanu', 'Emma' ve 'Raducanu' kelimelerini korumak için başvurdu.
Bir 'sponsor rüyası' olarak müjdelenen Emma, tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcu yıldızı olma yolunda ilerliyor.


Babası Ian, Emma'nın tenis tutkusunun arkasındaki itici güç. 1989'da çöküşüne kadar, diktatör Nicolae Çavuşesku tarafından yönetilen, Avrupa'nın en kötü şöhretli komünist sisteminde büyüdü.
Kanada'nın Toronto şehrine yaşayan aile, Emma iki yaşındayken İngiltere'nin Bromley bölgesine taşındı ve şimdi orada bir banliyöde 345 bin sterlinlik bir evde yaşıyor
Londra'nın güneydoğusundaki Bromley'li genç atlet, Leylah Fernandez'i 6-4, 6-3'lük setlerle yenerek, Virginia Wade'in 1977'deki Wimbledon zaferinden bu yana Grand Slam kazanan ilk İngiliz kadın oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.