Öne Çıkanlar Alman müzik grubu CSO Ada Ankara Londra dj Buckingham Sarayından MIKE TYSON Ceyda Kasabalı Pantene Altın Kelebek Melodi müzik Miss Turkey 2019 Mehmet Kosovalı Bursa Devlet Tiyatrosu Cem Yılmaz hastalandı mı Cem Adrian Aslıhan turan dogan Demet Akalin Okan kurt IKBY Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

"Festivale 1 milyonu aşkın kişi bekliyoruz"

- Etnospor Kültür Festivali Sanat Yönetmeni Tütüncü: - "Festivalimiz ücretsiz. Aileler, yaş grubu ayırmaksızın, istedikleri saatte buraya gelerek vakit geçirebilirler" - "Bu yıl ilave olarak iki farklı geleneksel spor dalımız var. Japonya'nın tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan 'yabusame' adında bir atlı okçuluk olacak. Katarlıların ilgiyle takip ettiği hatta hemen hemen her Katarlının evinde bulunan şahinleri bu sene getiriyoruz"

- Bu haber 132 kez okundu.


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - İstanbul'da bu yıl 9-13 Mayıs'ta düzenlenecek 3. Etnospor Kültür Festivali'nin sanat yönetmeni Yasin Tütüncü, bu sene festivale 1 milyonu aşkın kişi beklediklerini söyledi.

Tütüncü, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 3. Etnospor Kültür Festivali'nin yapılacağı Yenikapı Meydanı'nda AA'ya açıklamalarda bulundu.

Festivalin önemine dikkati çeken Tütüncü, "Festivalimiz ücretsiz. Aileler, yaş grubu ayırmaksızın, istedikleri saatte buraya gelerek vakit geçirebilirler. Geçen yıl 750 bin kişi ziyaret etmişti. Bu sene 1 milyonu aşkın kişi bekliyoruz. Festivalimizi gelip görenler, buradan çok memnun ayrılıyorlar. Belki birkaç ayını ayırarak gezip göremeyeceğiniz detaylar, buradaki geniş alanda yer alıyor. Üstelik bir fuar alanında değil, tamamen otantik bir alanda ziyaretçileri ağırlıyoruz. Bu da insanların ilgisini çekiyor."


- Festivale iki geleneksel spor dalı daha


Tütüncü, festivalde bu yıl iki farklı geleneksel spor dalı daha olacağını dile getirdi.

Geçen sene 11 geleneksel spor branşının olduğunu hatırlatan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Dünyanın çeşitli yerlerinden konuklarımız gelecek. Hazırlıklar büyük bir oranda tamamlandı. Festivalde bu sene yeni içerikler olacak. Festivalimizde geçen yıl 11 farklı spor dalı vardı. Bu yıl ilave olarak iki farklı geleneksel spor dalımız var. Japonya'nın tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan 'yabusame' adında bir atlı okçuluk olacak. Katarlıların ilgiyle takip ettiği hatta hemen hemen her Katarlının evinde bulunan şahinleri bu sene getiriyoruz. Zaman zaman gazetelerde 'milyonluk şahinler' diye duyuyoruz. Bunlar gerçekten kıymetli hayvanlar. Her yıl büyük bir festivalle Katarlılar da bu şahinler üzerinden bir organizasyon gerçekleştiriyorlar. Katar açısından oldukça önemli bir yere sahip. Bu sene Katar şahinlerimiz de geleneksel spor dallarımızın arasında yer alacaklar."

Festivalde sadece geleneksel sporların olmadığını vurgulayan Tütüncü, "Aynı zamanda festivalimizde pek çok kültürel ögeye de yer veriyoruz. Hem geleneksel spor dallarını hem de onlara bağlı kültürleri burada insanlarla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene de 30'dan fazla dünya mutfağını Yenikapı'ya taşıyoruz. Yerel aşçılar, yemeklerin nasıl yapıldığını, içinde ne olduğunu burada izleyicilere gösterecekler." ifadelerini kullandı.

Festivali kimsenin kaçırmaması gerektiğini vurgulayan Tütüncü, "Festivalimize gelenleri tekrar bekliyoruz. Daha önce gelmeyenler için de büyük bir fırsat olduğunu söyleyebilirim. Uluslararası alandaki katılımcıların bu festivalde olması İstanbul ve Türkiye için büyük bir fırsat." diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.