Öne Çıkanlar Doğu Ekin Jamal Aliyev ve Ece Dağıstandan Sultan teklisi Buckingham Sarayından Rasmus Ankersen Henrik Kraft Henrik Kraft Göztepenin yeni ortakları İngiltere Türk Toplumu Pantene Altın Kelebek SEVİM ELBUZ Oya Başar ve Begüm Birgören YTB Türkiye Allegro Yeşilçamın Engin Nurşani kimdir londra Abay Kunanbayoğlu YouTuber Oğuzhan Uğur Barok Müzikten Türk Müziğine Priyanka Chopra Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu

Aleyna Tilki'de kendi gençliğimi görüyorum, İrem Derici benim bir küçüğüm

Kaan Gökman’ın stüdyo konuğu Yonca Evcimik oldu

- Bu haber 135 kez okundu.

Aleyna Tilki'de kendi gençliğimi görüyorum, İrem Derici benim bir küçüğüm

AVRUPA RADYO-Kaan Gökman - Sen kolay kolay beğenen bir sanatçı değilsin. Günümüz Türkçe pop müzik sanatçıları içinde dikkatini çeken biri var mı?Yonca Evcimik - İster istemez Aleyna Tilki çekiyor dikkatimi bir de ben kızı sevdim. Mesela ilk şarkısında playback yaptığı için “o okumuyor” diye düşündüm. Milli Vanilli gibi gol yiyeceğiz zannettim ama sonradan araştırdığım zaman kızın hakikaten yarışmalarda canlı söylediğini öğrendim. İkinci şarkıyı çok beğendim, kızın içine büyük kaçtığını düşünüyorum yani yaşının kızı değil. Geçen gün annem bile “senin ilk çıktığın haline benziyor bu kız” dedi. Evet! Yaptıklarıyla, dansıyla, görüntüsüyle, giyim kuşamıyla bana çok bana benziyor ama cesaretiyle dolayısıyla tavrıyla da İrem Derici’ye çok benzetirim. İrem benim bir küçüğüm gibi bir şey kafalarımızda onunla aynı basıyor. 

 

Hep bir parti olsun kafasındayım!

Kaan Gökman-Magazin dünyasının çok renkli simalarından birisisin. Doğum günü partilerin bile olay oluyor. 

Yonca Evcimik - Hep bir parti olsun kafasındayım! Herkes gelsin beraber eğlenelim. Hayat bu!! İnsanları mutlu etmek adına çok ciddiye almamak gerekiyor. İnsanlar beni görüp gülümsüyorlarsa,  mutlu oluyorlarsa bitmiştir ya…

 

Aşağı yukarı hep istediğimi yaptım. Ben Hep Özgürüm!!!

Kaan Gökman – Şu an ki müzik piyasasıyla 90'ları karşılaştırır mısın? Arada nasıl bir fark var yani şuan daha mı rahatsın yoksa eskiden mi daha rahattın, daha özgürdün ? 

Yonca Evcimik - Ben hep özgürüm. Aşağı yukarı hep istediğimi yaptım bu zamana kadar. İlk albüm "Kendine Gel" ve "Bandıra Bandıra" nın bir plak şirketine bağımlılığı vardı. Sonrasında tamamen o taşın altına kendi elini sokmak gayesi ile şarkısıydı, house müziğiydi derken hepsini kendi isteğimle yaptım. Yani kendime ivme kazandırmak istedim, yaptığım işe de kendime de dolayısıyla hep özgürdüm. Hala da özgürüm; kendim ne istersem onu yapıyorum.

 

Madonna'dan önce giydiğim şeyler var ama o önde olduğu için o bir anda yapmış gibi gözüküyor arkadaş…

Kaan Gökman -  Hiçbir büyük yapımcı cesaret edemezken sen o dönem ‘’Çıtır Kızlar’’ isimli Türkiye’nin ilk Girls Band’ini kurdun.

Yonca Evcimik – Evet! Bugüne kadar insanlar hep yaptıklarımı bir hediye gibi algıladığı için; belki yurtdışında neler yapıldığını bilmedikleri için sürekli yurtdışından aldım çaldım gibi düşündüler. Halbuki Çıtır Kızlar grubundan önce Spice Girls falan yoktu, Spice Girls çıktıktan sonra da hiç unutmuyorum; ismini zikretmeye gerek olmayan bir gazeteci “hah şimdi anladım Yonca'nın Çıtır Kızlar’ı nereden alıp yaptığını” dedi. Ya ben müneccim miyim?! İki sene önceden o insanların da yapacağını nereden bileceğim? Bizde bu kompleks var: Bizim insanımız düşünemez!! Hayır arkadaş bizde düşünebiliriz!! Mesela benim için hep söylenen Türkiye’nin Madonna’sı lakabı vardır ya… Madonna’dan önce giydiğim şeyler var bu dünyada ama o önde olduğu için bir anda ilk o yapmış gibi gözüküyor arkadaş.

 

Arkamda ablam gibi yatırım yapmayı bilen biri vardı ki bugünlere kadar kendimi hala idame ettirebildim…

 

Kaan Gökman - Yıllardır sahnede ve göz önündesin. Bu kadar yıl içinde çok para kazandın mı? Gerçek emekçilerden bir tanesisin sonuçta.

Yonca Evcimik – Evet kazandım. Şöyle ki; o zamanlarda vergi rekortmeni oluyordum hep. O döneme göre gayet iyi kazandım. Televizyondan da gayet iyi kazandım yani şimdiki gibi değildi hiç bir şey.  Her şeyin değeri kıymeti, konsere çıktığın zaman kazandığınız, televizyondan kazandığınız her şey tam da olması gerektiği gibiydi. Sonra birden bire her şey çok hızlanmaya ve çoğalmaya başlayınca bunun da dengesi bozuldu tabii ki. Ama o dönemde o kadar çok çalışıyordum ki ben ne kazandığım ve ne yaptığımı da bilmiyordum. Allah'tan arkamda ablam gibi yatırım yapmayı bilen biri vardı ki bugünlere kadar kendimi hala idame ettirebildim.

 

90’ları anlatan müthiş bir müzikal sahne hazırlıyorum…

Yonca Evcimik – Ben uzun zamandır konser yapmıyorum çünkü çok istediğim bir şeyi yapmalıyım diye bekliyordum ve şuanda da o aşamadayım. Altyapılarımız, her şeyimiz hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta dans provalarımız başlayacak inşallah. Baya bir gösteri hazırlıyorum şuan 90'larla ilgili. Müzikal gibi demeyelim de daha çok şov diyelim. Tamamen 90’lar ile ilgili, benim geçmişimle ilgili olacak ama aynı zamanda da insanlar müziğe, dansa ve gösteriye de doyacaklar. 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.