Öne Çıkanlar Drake Ronaldo Özlem Warren kitap Özlem Warren Türk Mutfağımdan Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler londra terzi londra halı enfield ev tekstil ingiltere Züccaciye Züccaciye Heathrowda ingiltere evsizleri Homeless evsizleri İngilterede hükümet Trabzonda yaşanan olaylar Ali Koç Minnettarım Elnar Xelilov Xiaomi ilk elektrikli otomobil

CEFTUS 7. Yıl dönümünü görkemli bir törenle kutladı

İngiltere Ana muhalafet partisi İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn Londra'da yaptığı konuşmada, Suriyeli 4 milyon göçmeni misafir edip ağırladığı için Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti. Jeremy Corbyn Nazım Hikmet şiirini ingilizce okudu.

- Bu haber 515 kez okundu.

CEFTUS 7. Yıl dönümünü görkemli bir törenle kutladı

Londra merkezli düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmaları Merkezi / Centre for Turkey Studies CEFTUS yedinci yılını 15 Ekim akşamı büyük bir gala ile kutladı.Riverbank Park Plaza Westminster otelde gerçekleşen galaya 600 dolayında davetli katıldı. Just Eat, Cobra, Holland Bazaar, Alton&Co ve Bira London sponsorluğunda gerçekleşengecede çok sayıda İngiliz milletvekili, gazeteci, iş insanları, toplum derneklerinin temsilcileri hazır bulundu.

Galaya ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn eşi ve çok sayıda milletvekili ile birlikte katıldı.
 

Gecede toplumumuza desteklerinden dolayı ödüllendirilen Corbyn, Britanya’daki toplumlarımızın sosyal ve ekonomik katkılarına değindi. Seçim bölgesi İslington’dada çok sayıda Türk, Kıbrıslı ve Kürt kökenli göçmenin yaşadığınadikkat çeken İşçi Partisi lideri, defalarca ziyaret ettiği Türkiye’de kalıcı bir barış ve huzur ortamının sağlanmasını dilediğini vurguladı.



Gecede çok sayıda ülkenin büyükelçileri ve diplomatları ile aralarında Croydon ve Lambeth’in de bulunduğu Londra’nın bir çok belediyesinin başkanları ve meclis üyeleri de yer aldılar. 
 

Bozcader başkanı Mehmet Şar ve yonetim kurulu  

CEFTUS’un demokratik yönetimden yana olduğunu ve Türkiye’nin daha demokratik bir yapıya kavuşmasına katkı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Doğuş, İngiliz parlamenterlere Türkiye’de cezaevinde bulunan düşünce suçlularının serbest bırakılması, Kıbrıs sorununun kalıcı bir çözüme kavuşturulması ve Kürt sorununda yeniden müzakere sürecine başlanması konusunda girişimde bulunmaları çağrısı yaptı. CEFTUS’un farklı görüş veinançlara ifade zemini sağladığını vurgulayan Doğuş, merkezin hiç bir resmi kurumdan, hükümetten veya üniversiteden fon almadığını kaydetti. Çalışmalarıni sürdürülebilmesi için bağışların Ceftus için büyük önem taşıdığına işaret eden Doğuş, katılımcılara destek çağrısındada bulundu. 

Rol Model Kadın Ödül'ünü Dr Döndü Derya Durmaz aldı 

Yılın İş Adamı Ödül'ünü  Feyzullah Cinpolat aldı


Sunuculuğunu Ayla Acar’in yaptığı gecede Cobra Birakurucusu Lord Bilimiora ve Muhafazakar Partili milletvekili David Amess de birer konuşma yaptılar. Türkiye’den HDP Milletvekili Garo Paylan, gazeteciler Cengiz Çandar ve Yavuz Baydar ile modacı Barbaros Şansal’ın da katıldığı geceye AK parti, CHP başta olmak üzere Türkiye siyasi partilerin,n mensup bir çok milletvekilinden destek mesajlari geldi.  CEFTUS takdir ödülleri Mali Müşavir Altan Kemal ve aktivist Tuna Bekleviç’e sunuldu.


İşbank Londra Edmonton Müdürü Kutan Kudret, Alton&Co sahibi Altan Kemal ve Holland Bazaar müdürlerinden Mert Uçar


Oktay Şahbaz eğtiim alaınında yaptığı katkılardan dolayı ödüllendirilidi 

Gecede ödüle layık görülen diğer kişi ve kurumlar şunlar oldu:   

CEFTUS Türk, Kürt, Kıbrıslı Türk Toplumsal Başarı Ödülleri 2018 CEFTUS

Takdir Ödülü

Jeremy Corbyn

Altan Kemal

Tuna Bekleviç  

Hayat Boyu Başarı Ödülü

Nesin Fehmi  

Rol Model Kadın/Erkek Ödülü

Döndü Derya Durmaz 

Ayşe Veli Oktay

Şahbaz Mahmut Aydoğan  

Politika Ödülü

Mohammed Bakhtiar  

Eğitim Ödülü

Zeynep Kaya

Medya

Jiyar Göl  

Hukuk Firması ve Avukatlık Ödülü

Sefaret Yaman  

Toplum Derneği/Vakıf Ödülü

Dem-Der

Bozca-Der  

Kültür-Sanat

Olcay Bayır  

Eco Travel sahibi Ali Keskin 

Yılın İş Adamı Ödülü

Feyzullah Cinpolat

Ali Keskin

İsmet Serçe  

Gıda ve Restorancılık Ödülü

İbrahim Uzun  

Finansal Servis/Muhasebe Ödülü

Kutan Kudret  

Genç Girişimci Ödülü

Kenan Kara 

Hüseyin Torun

İlhan Arslan

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.