Öne Çıkanlar HANAU KATLİAMINI Aşk Adası TÜİK Ayhan Işık Burak Yılmaz Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın AĞIR ROMANTİK Azra Akın Anadolu Nefesli Beşlisi Cansu Kovancı Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Cem Yılmaz Londra gosterisi Sinek Lokanta Eatique Cafe Mabel Matize ait Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro

Hapis istemiyle yargılanan Berna Laçin hakim karşısına çıktı

Tecavüz olaylarında çözümün idam olmadığına ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Berna Laçin bugün hakim karşısına çıktı

- Bu haber 346 kez okundu.

Hapis istemiyle yargılanan Berna Laçin hakim karşısına çıktı

Tecavüz olaylarında çözümün idam olmadığına ilişkin attığı tweet üzerine hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Berna Laçin hakim karşısına çıktı. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına oyuncu Berna Laçin ile avukatları katıldı.

‘TROLLER TARAFINDAN BİLİNÇLİ OLARAK SAPTIRILDI'

İddianamede geçen ifadeleri hiçbir şekilde kabul etmediğini söyleyen Berna Laçin, “Tweeti ben attım. Bu tweette dinle ilgili hiçbir içerik yoktur. İçerik sadece idam ile ilgilidir. Bunu da belirtmek için idam etiketini kullandım. Bunlar troller tarafından bilinçli olarak saptırılarak bilerek bir gündem yaratılmıştır. Şu an burada olmama sebep olmuşlardır. Trollerin de tweetin atılmasından 2-3 gün sonra hesapları kapatıldığı için sosyal medya sakinleşmiştir ve bir daha da gündeme gelmemiştir. Medyadaki infial bir yana günlük hayatta da bir yansıması olmamıştır. Sadece sanal dünyada kalmış bir olaydır” ifadelerini kullandı.

‘MEDİNE SÖZÜ DİNİ İÇERİK TAŞIMIYOR'

Mesajın içeriği ile ilgili açıklama yapmak istediği söyleyen Laçin, “Art niyetli kişiler mesajda Medine şehrinin ismi geçtiği için oradan tutturdular. İddianame de o şekilde düzenlendi. Oysaki benim bahsettiğim idamın bulunduğu şehirler içerisinden örnektir. Herhangi bir dini içeriği yoktur. Buradaki Medine sözü de dini içerik taşımamaktadır. Şehirlerin kutsallıkları vardır ama o şehirde doğup büyüyen herkesi kutsal saymak mümkün değildir. Bunun böyle olmadığı da çok yakın zamanda Kaşıkçı cinayeti ile hepimiz gördük. Bana saldırıların öznesi olan Arap kardeşlerimiz Müslümandır, dolayısıyla böyle bir şey yapmaz cümlesinin içinin de boş olduğunu gördük. Medine şehrinden bahsederken bunu İslamiyet’le ve Müslümanlıkla bağlamadım” dedi.

‘BENİM İÇİN AĞIR OLDU'

Beraatını talep ettiğini söyleyen Laçin, “Böyle bir iddianamenin hazırlanması benim için ağır oldu” dedi. Oyuncu Berna Laçin'in avukatı Bekir Sinan Akboğa, “İddianamedeki hukuki tanımlamalar hukuki olmayan zorlama tanımlar içermektedir” diyerek müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme, Laçin'in avukatlarına yazılı beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

NE YAZMIŞTI?

Berna Laçin 3 Temmuz’da “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşa etmez!” şeklinde tweet attı.

 

Anahtar Kelimeler:
Berna LacinTecavuz Olaylari
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.