Öne Çıkanlar Heathrowda Söyle Neydi Bu ALFAZZO yeşil defilesi Mankenlik Kadına şiddet Lopez ADA ALİZE ERTEM Bekir Utku Ataha Beşiktaş Apollo Filarmoni Orkestrası Drake Derya Uluğ Özbek popcu Gokce Bahadir Ronaldo Jeremy Corbyn Demet Akalin Gizem Gülşen Şahin AKADEMİK BAKIŞ Mustafa Sandal

JOSÉ ANTONIO DANS ve FLAMENKO TOPLULUĞU

JOSÉ ANTONIO DANS ve FLAMENKO TOPLULUĞU PİCASSO GÖSTERİSİ İLE TÜRKİYE’DE İLK KEZ 22 MAYIS’TA SEZON KAPANIŞ GÖSTERİSİYLE İŞ SANAT’TA

- Bu haber 275 kez okundu.

JOSÉ ANTONIO DANS ve FLAMENKO TOPLULUĞU

Jose Antonio’nun Dünya premieri 23 Haziran 2001’de Compañía Andaluza de Danza ile işbirliği ile Uluslararası Granada Dans ve Müzik Festivali’nde yapılan gösteride Jose Antonio, Picasso gibi bir dehadan ilham alarak onun eserleri üzerinden bir koreografi oluşturuyor. Belirli bir tabloyu yeniden yaratmak değil izleyiciyi Picasso’nun hayatının farklı evrelerindeki düşündürücü dünyalar arasında seyahat ettirmeyi amaçlıyor. Picasso Paisajes (Picasso Manzaraları)  ve Flamenco Invocaciones (Flamenko Tutkusu) olarak iki bölümden oluşan gösterinin. 40 dakika süren ilk bölümü Picasso Paisajes’te her rengin özü ve sembolizmi üzerinden farklı renk ve kıyafetler kullanarak, karanlıkların bile anlamlı olduğunu düşündüren bir ışıklandırmayla izleyicileri farklı dünyalara götüren bir atmosfer yaratılıyor.

Mavi, Pembe ve Siyah bölümlerden oluşan Picasso Paisajes’te Blue (Mavi) bölümünde “Kimse onun acısını duymuyor” diyerek insanın kader karşısıda oynadığı teslimiyetçi rol anlatılıyor.

Pembe (Pink) bölüm bize önceki dünyaların nefesini üfleyen illüzyonlar dünyası, modası geçmiş virtüözlük ve kurgusallığı estetik bir dille sunuyor.
Siyah (Black) bölüm ise acıların karşısındaki "Çığlık", zulme karşı isyan, idam edenlerin ve edilenlerin birbirine karıştığı ve değiştiği yeni konseptlere açılan bir döngüyü anlatıyor.

50 dakikalık ikinci bölüm Flamenco Invocaciones’de ise İspanya'nın sembolü olan Flamenko, Endülüs'ün ruhu, tutkusu, enerjisi ile ritm, ses ve gitar eşliğinde keskin topuk sesleri, bir yılanın akışkanlığı, ateşli bir kalbin ritmi, kanatlar gibi açılan şallar ile her seferinde eşsiz, çılgın ve büyülü bir dans olarak ifade ediliyor.

Flamenko kanın derinliklerinden yükselen, şarkıcının sesinden kopan bir meşale ve bir bıçak haline gelen dansçının vücudu içinden geçen ilham. Ölüm gibi arındırıcı bir dans. Yaratılış gibi bir kasırga olarak tanımlanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.