Öne Çıkanlar Londrada Anadolu Workers Cafe La Mare Collection Filistin destekçisi Nazar BİRLEŞİK KRALLIK Hadisenin ablası Uluslararası İzmir Film Festivali TÜİK Beşiktaş HAKAN BAŞAR Malatya Halık Levent Hakan Muhafız Dizisi Berkay Şahin St. Marys Islingtonda Yasemin Kay Allen Annem benden güzel KRV Seçim Hakkı Girişimi İngiltere Prens

Kaleiçi Old Town Festivali antik kentte son buldu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,

- Bu haber 115 kez okundu.

Kaleiçi Old Town Festivali antik kentte son buldu

AVRUPA RADYO-Antalya'da sur duvarlarıyla çevrili tarihi şehir merkezi Kaleiçi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali sona erdi. Muratpaşa Belediyesince kentin kültür, sanat ve turizmine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festival, kortej yürüyüşüyle başladı. Üç Kapılar'dan başlayan kortejde sokak sanatçıları; müzik, dans ve performans gösterileri sergiledi. Yerli ve yabancı turistler, renkli giysiler giymiş sokak sanatçılarına ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan kortej, Karaalioğlu Parkı'nda sona erdi.Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı konuşmada, Antalya'nın, Türkiye'nin turizm başkenti olduğunu ve sosyal, kültürel, ticari anlamda daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.Turizmin, kent merkezinde yeterince hissedilemediğini savunan Uysal, "Antalya merkezinde sahip olduğumuz antik kenti, çevresindeki 400 antik kenti ve diğer değerleri yeterince değerlendiremiyoruz. Bu antik kentleri dünyaya tanıtamıyoruz ve turizmimizi sadece 5 aya sığdırmaya çalışıyoruz." dedi. Antalya'da turizmin 12 ay boyunca devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Uysal, kaynakların bu yönde ve doğru olarak kullanılmasının önemine değindi.Antalya turizmine ilaç olmak ve katkı sağlamak için "Kaleiçi Old Town Festivali"ni yapmaya başladıklarını anlatan Uysal, "Başlangıç her zaman zordur ve geçen yıl festivalin ilkini gerçekleştirmiştik. Keşke 30 yıldır bu festivali yapmış olsaydık ama bizler çok değerli bir çalışma başlattık. Umarım 365 gün Antalya'da festival tadında turizm, ticaret ve etkileşim bir arada yaşanır." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.