Öne Çıkanlar Lizbon Hakan Tuna Tuba Erguzel Engin Gayrimenkul kktc Oza Kahve Akan Oza Kivanc Tatlitug Okan kurt ile Demet akalın barıştılar mı Justin Bieber Hip-Hop Ünye Tanıtım Filmi Lansmanı Cem Yılmaz Central Saint Martins kent Ömer Aydın Mangala TROY Göbeklitepe Gazze

Küçük: “Kıbrıs Türktür, Türk kalacaktır”

Denktaş: “Halkım beni Türk askerini Ada’ya getiren adam olarak hatırlasın”

- Bu haber 426 kez okundu.

Küçük: “Kıbrıs Türktür, Türk kalacaktır”

Denktaş: “Halkım beni Türk askerini Ada’ya getiren adam olarak hatırlasın”

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA - Limasollular Derneği ve Kuzey Londra İslam Vakfı’nın ortaklaşa Düzenlediği Dr. Küçük ve Denktaş anması 11 Ocak akşamı Londra’da yapıldı. Anmaya KKTC Londra Büyükelcisi Oya Tuncalı, KKTC Londra konsolosu Buket Kop, Saffet Başpınarlı, Ayşe Zekai ve Limassol derneği üyeleri katıldı. Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan şunları söyledi:

“Sayın KKTC Londra Büyükelcimiz Oya Tuncalı başta olmak üzere, tenezzül edip vava Liderlerimiz Dr Fazil Kucuk ve Av. Rauf R Denktas için düzenlediğimiz anma gecemize gelen seven, sayan ve kıymet bilen dostlarimiza teşekkür ederiz.”

Tevfik Zekai şunları söyledi:

Dr. Küçük’ün “Kıbrıs Türktür, Türk kalacaktır”; R. Denktaş’ın “Halkım beni Türk askerini Ada’ya getiren adam olarak hatırlasın” dediğini unutmayalım. Barış Harekatı ve KKTC’nin kuruluşunu birlikte yaşamalarının onların en büyük sevinç ve zaferi olduğunu, Kıbrıs Türk halkına bir devlet armağan ettiklerini hep hatırlayalım”

Oya Tuncalı

Dr. Küçük ve Denktaş’ın, başlattıkları, beraber yürüttükleri siyasi direniş hareketinin başarıyla sonuçlanmasını görebilen ender liderlerden olduklarını da ifade eden Tuncalı, ikisinin de Kıbrıs Türk varoluş tarihinin en parlak sayfalarında yerlerini koruyacak ve her zaman gönüllerde yaşayacaklarını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.