Öne Çıkanlar Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Milano italya Almanyanın Hanau Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla LAMBO İrlanda

Londralı genç müzisyen Barış Bingöl’ün ilk albümü tüm dijital platformlarda 

Londra’da yaşayan genç müzisyen Barış Bingöl’ün ilk albümü Senden Öğrendim' 14 Şubat günü tüm dijital platformda yayınlandı. 

- Bu haber 430 kez okundu.

Londralı genç müzisyen Barış Bingöl’ün ilk albümü tüm dijital platformlarda 

Dört eserden oluşan ''Senden Öğrendim''  isimli albümü 14 Şubat’ta tüm dijital platformda yayınlanan genç müzisyen Barış Bingöl, albümünü yeni nesil arabesk ve halk müziği olarak tanımlayabileceğini söyledi.  Aslen Bingöllü olan genç müzisyen Barış Bingöl, son iki yıldır Londra’da yaşıyor. Kendisini müzikte hala bir öğrenci olarak gördüğünü söyleyen Bingöl, müziğe henüz çocuk yaşta iken başladığını belirtti.  Müziğe ilgisinin henüz çocuk yaşta iken, müzisyen ve ses sanatçısı babasının etkisi ile geliştiğini dile getiren Bingöl, 11 yaşında bağlama ile tanıştı. Babasının desteği ve bir yıl da bağlama dersleri alarak bağlama yeteneğini geliştirdi. O yaştan bu güne bir çok etkinlikte hem bağlama çalarak hem de türküler, deyişler ve şarkılar söyleyerek sahneler aldı ve müzik yolculuğu bu şekilde bugünlere kadar geldi. 

‘’Geldiğim yolda artık sesimi aile ve arkadaşlarım dışında daha geniş bir kitleye duyurmaya karar verdim ve bir albüm çalışması gerçekleştirdim’’ diyen müzisyen Barış Bingöl albümünü yeni nesil arabesk ve halk müziği albümü olarak tanımlayabileceğini söyledi.  

Albümdeki şarkıların aranjesini Celal Süvari, müzik yönetmenliğini Ahmet Satılmış yaparken, albümün prodüktörlüğünü de Cem Tuncer yaptı.  

Ayrıca bu projede albüme ismini veren “Senden Öğrendim” isimli esere klip çeken Barış Bingöl klip için başarılı klip yönetmeni Turgay Ceylaner ile çalıştıklarını ifade ederken albümün  kapak tasarımı için de başarılı tasarımcı Duysal Tuncer ile çalıştıklarını belirtti. Albümde yer alan eserler; söz müziği Ahmet Satılmış’a ait Senden Öğrendim, anonim halk eseri olan Diyarbakır Küceleri, sözleri Yunus Taşkın’a ve müziği Ahmet Satılmış ‘a ait  Bekle Bingöl ve yine sözleri İbrahim Dizlek ve müziği Ahmet Satılmış’a ait olan canım kaldı. 

Barış Bingöl -Senden Öğrendim: https://youtu.be/ACYcJhRg2Es

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.