Öne Çıkanlar Lan şarkısı Mavi Gri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla İrlanda Fikri Ataoğlu Türkçe İsrail Hamas Londrada Cumhuriyetin Asylum cellist Londra Geceleri Our Future Health Londra eski güvenlik ataşesi İngiltereyi Doğtaş londra Yenişehir FC

Çukur dizisinde Nesimi Çimen’in “Ruhumda Sızı” türküsünü Ender Balkır Londra’da söyleyecek

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren Nesimi Çimen’e ait türküyü seslendirme nedenini Balkır, Türkü seven herkes Nesimi Çimen’i zaten bilir, burada önemli olan türküleri ve Nesimi babayı bilmeyen gençlere ulaşmaktı

- Bu haber 1119 kez okundu.

Çukur dizisinde Nesimi Çimen’in “Ruhumda Sızı” türküsünü Ender Balkır Londra’da söyleyecek

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - Türkü sevgisi, tutkusu kuşaklar boyunca ailesine kadar taşınmıştı ve türkülerle sallandı beşiği. Doğal olarak beyninin, kalbinin, hayatının içine işledi türküler. O kadar sevdi ki türküleri, ilkokul yıllarında tahtadan yaptığı telsiz sazı ile türküler mırıldanmaya başladı. Mehmet Karakuş organizasyonunda yıllardır gerçekleşen başarılı konserlere imza atan IDMC’nin mayıs sonundaki flaş ismi Ender Balkır. 31 mayıs cuma saat 20.00 dan geç saatlere kadar Kuzey Londra Prenses düğün salonunda, Ender Balkır konseri yapılacak.

IDMC GELENEKSEL TÜRKÜ KONSERİ

Türk Halk Müziği sanatçısı Ender BALKIR, Londra’da birbirinden güzel eserlerden oluşan performansını sergileyecek. Nesimi Çimen’in “Ruhumda Sızı” türküsünü Çukur dizisinde seslendiren Müzisyen Ender Balkır: Amacımız Nesimi Çimen’i bilmeyen gençlere ulaşmaktı.

IDMC-Mehmet Karakuş’tan anlamlı konser 31 Mayıs’ta

Özbu Inşaat, Özbudent Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi , Midpoind Restorant , Didim Yonca Yapi ana sponsorluğundaki muhteşem konserin sanatçıları Ender Balkır, Baran Deniz. Konserin medya sponsor Bizim fm ve ulaşım sponsoru Just 2 travel. Fix menü bilet £30 vip £40. Bilet satış noktaları : Kuzey Print, Taş Magara, Daymer, Rakkas Bar. Daha Fazla Bilgi için MEHMET KARAKUS Tel 0795 739 60 65

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren Nesimi Çimen’e

Sinema ve dizi filmlerine müzikler yapan Ender Balkır, Nesimi Çimen’in “Ruhumda Sızı” türküsünü Çukur dizisi için seslendirdi. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren Nesimi Çimen’e ait türküyü seslendirme nedenini Balkır, “Türkü seven herkes Nesimi Çimen’i zaten bilir, burada önemli olan türküleri ve Nesimi babayı bilmeyen gençlere ulaşmaktı” sözleriyle açıkladı. Balkır, “Ruhumda Sızı” türküsünü yorumlarken hissettiği duyguları “Nesimi Çimen onu tanıyan ve sevenlerin içinde bir sızıdır. Dinlerken de söylerken de hep onu yaşıyoruz” şeklinde ifade etti.

DİZİLERİN SESİ ENDER BALKIR KİMDİR?

Ender Balkır, 10 Şubat 1977'de Muş'un Malazgirt ilçesinde dünyaya geldi. 5 yaşında ailesiyle birlikte Mersin'e yerleşti. İlk orta ve Lise eğitimini Mersin'de tamamladı. Türkü sevgisi, tutkusu kuşaklar boyunca ailesine kadar taşınmıştı ve türkülerle sallandı beşiği. Doğal olarak beyninin, kalbinin, hayatının içine işledi türküler. O kadar sevdi ki türküleri, ilkokul yıllarında tahtadan yaptığı telsiz sazı ile türküler mırıldanmaya başladı. O denli tutkuyla sarıldı ki türkülere, ortaokulun ilk yılında bağlama çalmaya başladı. Onun deyimiyle; bağlama çalmak türkü söylemek, kendini ifade edebilmenin en kısa ve yalın yoluydu. Büyük bir özveri ve emekle geceli gündüzlü çalışarak oluşturdukları albüm, 2007'nin ekim ayının dinleyicileriyle buluştu. 2007 yılında ilk albümü “Ezim Ezim” i çıkardı. Diğer albümü “Ahir” ile müziktir.

Ender Balkır konseri için daha fazla bilgi için MEHMET KARAKUŞ Tel: 0795 739 60 65

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.