Öne Çıkanlar Heathrowda Söyle Neydi Bu Kadına şiddet Lopez Bekir Utku Ataha Beşiktaş Drake Ronaldo Demet Akalin AKADEMİK BAKIŞ Özlem Warren kitap Özlem Warren Türk Mutfağımdan Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler SÖYLEME londra terzi londra halı enfield ev tekstil ingiltere Züccaciye Züccaciye

TÜRKÜLERİMİZ UZAYA ÇIKACAK LEGACY II GALAXY'NİN İLK KONSERİ BU PAZAR

Piyano ve klasik gitarda Sedat Sarıcı, davulda Nihad Jemsher, basda Ceyhun Güner'den oluşan topluluk The Victoria Dalston konser salonunda saat 20:17'de sahneye çıkacak.

- Bu haber 102 kez okundu.

TÜRKÜLERİMİZ UZAYA ÇIKACAK LEGACY II GALAXY'NİN  İLK KONSERİ BU PAZAR

AVRUPA RADYO/LONDRA-Toplumumuza yönelik rock & caz konser ve festivallerinden hatırladığımız 3 deneyimli müzisyenden oluşan Legacy II Galaxy ilk konserini 16 Temmuz Pazar akşamı verecek. Piyano ve klasik gitarda Sedat Sarıcı, davulda Nihad Jemsher, basda Ceyhun Güner'den oluşan topluluk The Victoria Dalston konser salonunda saat 20:17'de sahneye çıkacak. Son çeyrek yüzyılda müzik endüstrisinin bütün dikkatleri şarkı ya da şarkıcıya yönelttiği genel akımın aksine Legacy II Galaxy bütün repertuarını enstrümantal olarak yorumlayacak. Doğduğu toprakların ötesinde neredeyse hiç tanıtılmamış bir temayla küresel ölçekte kabul görmüş bir eserin kucaklaşıp halk melodilerinden senfonik eserlere, rock klasiklerinden güncel parçalara kayırma ya da ayrıştırmadan kaçınılarak oluşturulan 44 parçalık demet 2 ayrı bölümle müzikseverlere sunuluyor. Kavramsal olarak "Kainata Miras"ın ele alındığı repertuarda sadece bir ülke, bölge, kültür, dil ya da dini inanç gibi "yer çekimi"ne bağlı kalmayıp, evrensel değerler taşıyan ya da fezaya bir şekilde değinerek içinden uzay, gökyüzü, yıldız, gezegen, samanyolu geçen bir çok esere rastlayabilirsiniz.

 

Konserin ilk yarısında Also sprach Zarathustra! Op.30 .(R. Strauss), Chariot Of Fire (Vangelis), Tubular Bells (Mike Oldfield), 007 Bond – Skyfall (Adele), Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar (Teoman Alpay), Ağrı Dağı Efsanesi (Moğollar), 25 or 6 to 4 (Chicago), Toprak (Aşık Veysel), Shine On You Crazy (Pink Floyd), Al Yazmalım (Cahit Berkay), 1 Dakika (S.Yankı), Magic Moon (Moğollar), Yemen Türküsü (Anonim), Çay Elinden Öteye (Anonim), 68’linin Türküsü (C. Karaca- U. Dikmen), Dünyaya Geldiğim Anda (Aşık Veysel), Final Countdown (Europe), Yunus (Bora Ayanoğlu), Devlerin Aşkı (Moğollar), Dangerous (David Guetta),  New World Symphony (Dvorak), Hey You (Pink Floyd), Winter (Vivaldi) adlı eserler yer alacak.

 

Konserin ikinci yarısında ise In The Flesh  (Pink Floyd), Samanyolu  (Metin Bükey / Teoman Alpay), Crime of  the Century (Supertramp), Money (Pink Floyd), Overture (Omega), Yıldızların Altında (Kaptanzade Ali Rıza Bey), 2023 (Kurtalan Expres), Earth Song  (Micheal Jackson), Gangster Paradise (Coolio), Stairway To Heaven (Led Zeppelin), Another Day In Paradise (Phil Collins), 24 Saat (Rıza Silahlıpoda), Popcorn  (Jean Micheal Jarre), Oxygen (Jean Micheal Jarre), Magic Fly (Space), Careless Whisper (George Michael), Show Must Go On (Queen), Yes. Mercury (Sedat Sarıcı), No Body Remember (Me Too), The War Of The World (Jeff  Wayne), Gökte Yıldız Ellidir –Hüdayda (Anonim) yorumlanacak.

 

451 Queens Bridge Road, London E8 3AS adresindeki The Victoria Dalston konser salonu Dalston Junction'a 1 dakikalık yürüme mesafesinde olup, konserle ilgili ayrıntılı bilgiyi 079 61 81 90 71 numaralı telefonu arayarak ulaşabilirsiniz.

 

 

 

LEGACY II GALAXY’de 

yer alan müzisyenlerin kısaca özgeçmişleri şöyle;

 

 

SEDAT SARICI

 

 

     Rock müziğin yaygınlaşması amacıyla stüdyolar kurdu, dersler verdi. Kendi tarzlarında Türkiye’nin önünü açmaya çalışan Cem Karaca, Erkin Koray, Şebnem Ferah, Teoman, Pentagram gibi bir çok topluluk ve müzisyenin katıldığı  festivaller, konserler düzenledi. Besteleri ve şarkı sözleri Türkiye’nin tanınmış sanatçılarının albümlerinde yorumlandı. ArtEast adlı topluluğuyla İngiltere, Norveç, Hollanda, Almanya, Lüksemburg, Amerika ve Türkiye’de konserler verdi. Çalışmaları BBC’den TRT’ye bir çok radyo & televizyon program ve belgeselinde konu edildi. 

 

 

NİHAD JEMSHER

 

 

Davul çalmaya 12 yaşında başladı ve 17 yaşında Kerkük’ün ilk rock grubunu (Asiri) kurdu.  1989 yılına kadar topluluğuyla birlikte konser ve kayıt çalışmalarıyla televizyon programlarına çıktı. 1995 yılında Londra’ya taşınarak, Westminster College’de Diploma in Jazz & Popular Music eğitimi gördü. Rojin, Sudden Exit, Yaşar Kurt, Onur Akın gibi şarkıcı ve topululuklarla konser ve festivallerde performer olarak görev aldı. 2000 yılında kurmuş olduğu N-J Recordings stüdyolarında profesyonel albüm çalışmalarına yönelik kayıt, mixing ve mastering işlerinin yanı sıra beste ve aranjörlük yapmaya devam ediyor. 

 

 

CEYHUN CAN GÜNER

 

 

Müziğe gençlik yıllarında gitar çalarak başladı. 2006 yılından bu yana kurucusu olduğu Sudden Exit’le İngiltere ve Türkiye’de albüm ve konser çalışmalarını sürdürüyor. Sudden Exit’le birlikte 2009 yılında katılmış olduğu rock toplulukları yarışması Emergenza  Music Festival’inde 150 grup arasından finale kalarak bir çok radyo ve televizyon programında yer aldı. Niyazi Koyuncu, Haluk Levent ve Yaşar Kurt gibi Türkiye’de müzik yapan solistlerle aynı sahneyi paylaştı. Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, Duman, Emre Aydın, Model, Yaşar Kurt, Mor ve Ötesi gibi topluluk veya müzisyenlerin Londralı müzikseverlerle buluşmasında aktif rol üstlendi.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.