Öne Çıkanlar Londrada Anadolu Workers Cafe Nazar BİRLEŞİK KRALLIK Hadisenin ablası Uluslararası İzmir Film Festivali HAKAN BAŞAR Halık Levent Hakan Muhafız Dizisi Berkay Şahin St. Marys Islingtonda Yasemin Kay Allen Annem benden güzel KRV Seçim Hakkı Girişimi İngiltere Prens Popüler video platformu yeni ürünü TikTokta yeni dönem Viens Dans Ma Vie Sinek Lokanta

Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerinin konu alındığı film, İki Gözüm Ahmet sonunda izleyicisi ile buluşuyor

Ailesinin asılsız iddiaları ile mahkemelik olan ve Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yasaklanan film, üst mahkeme kararı ile özgürlüğüne kavuşmuştu. 

- Bu haber 527 kez okundu.

Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerinin konu alındığı film, İki Gözüm Ahmet sonunda izleyicisi ile buluşuyor

İki Gözüm Ahmet Filmi Avrupa Sinemalarında... VE İZLEYİCİSİ İLE BULUŞUYOR... Özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerinin konu alındığı film, İki Gözüm Ahmet sonunda izleyicisi ile buluşuyor. Ailesinin asılsız iddiaları ile mahkemelik olan ve Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yasaklanan film, üst mahkeme kararı ile özgürlüğüne kavuşmuştu. Yapımcılığını X Yapım, Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Arafat Şavata’nın yaptığı filmin yönetmeni ise Sinemanın iki güçlü ismi Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop. Başrollerini Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin,Metin Yıldız, Ruhi Sarı, Yelda Reynaud ile Ekin Aktaş’ın paylaştığı İki Gözüm Ahmet, özellikle yıllar önce MGD gecesinde yaşanılan tüm olayları beyaz perdeye taşıyor.

MGD Gecesinde ödül alırken, bir tek anadilinde şarkı okumak istediği için adeta linç edilen ve ülkesinden sürülen unutulmaz sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerin beyaz perdeye taşındığı fil, pandemi sürecinden dolayı Türkiye’de izleyicisi ile daha sonra buluşacak.  

Başta Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsveç,  Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde 106 salonda aynı anda 08 Ekim 2020 Perşembe günü( bugün) izleyicisi ile buluştu. Film, uzun zamandır en çok konuşulan, tartışılan Sinema film olmuştu. 

Yapımcılar ile sanatçının ailesinin anlaşmazlıklarından dolayı aylarca mahkemede yargılanan adeta sürgüne gitmeye zorlanan film İstinat Mahkemesi’nin yapımcıları haklı bulması ile özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Film, unutulmaz sanatçının yaşam mücadelesini, barışçıl ve bütünleştirici yönünü ve de ana dilinden vazgeçmemesini konu alıyor. Film, yıllar önce MGD gecesinde yaşanılanları, Ahmet Kaya’nın haksız linçe maruz kalmasını ve kendilerine sanatçı sıfatı veren özgürlükten haberdar olmayan onlarca pervasızın yaptıklarını yalın bir şekilde beyaz perdeye taşıyor. 

Bugün vizyona giren film, şimdiden Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin ilgi odağı haline geldi ve en çok konuşulan konulardan birisi oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.