Öne Çıkanlar Malatya Simge Gülşen Kadına şiddet Disney Londrada Anadolu Workers Cafe TikTokta yeni dönem Ece Vahapoğlu La Mare Collection Filistin destekçisi Nazar Türkiye Güzeli Cadılar Meclisi İngilterede keman sonatı Şahsenem Kaan Akıncı MODELS DİZİSİ BİRLEŞİK KRALLIK

Day-Mer 32. Kültür ve Sanat Festivali başladı

Day-Mer 32. Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl da geleneksel kültür ve sanat festivalimiz salgın koşullarında gerçekleşiyor.

- Bu haber 149 kez okundu.

Day-Mer 32. Kültür ve Sanat Festivali başladı

Day-Mer 32. Kültür ve Sanat Festivali, Avrupa Ajansı (AVA) ve Avrupa Gazetesine açıklama gönderdi. Açıklama şöyle : "Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid salgını hayatın her alanını olduğu gibi kültür ve sanat etkinliklerini de olumsuz etkiledi. Salgın nedeniyle insanların fiziksel olarak yan yaana gelmesine getirilen kısıtlamalardan dolayı çevrimiçi (online) etkinlikler, istemesek de hayatımızın bir parçası oldu. Ne yazık ki, hazırlıklarını yaptığımız 32. Kültür ve Sanat Festivalimizi, kısıtlamaların uzatılması nedeniyle bu yıl da ağırlıklı olarak çevrimiçi yapmak zorunda kaldık.Sanatın farklı dallarında çalışmalar yapan sanatçılar, salgının neden olduğu olumsuz koşullarda çalışmalarını sergileme olanağı bulamamanın sıkıntılarını yaşıyor."

Yaklaşık 1.5 yıldır konserler, şenlikler, festivaller, tiyatro gösterimleri, sokak etkinlikleri, düğünler yapılamıyor. Hayatlarını sanatsal üretimleri ile idame ettirenler artık dayanma sınırlarının son kertesinde. Seyirci ile buluşma olanağı bulamayanların çoğu, esnek çalışma koşullarından dolayı yerel ve merkezi hükümetlerin, mesleki birliklerin verdikleri kısıtlı yardımlardan da yararlanamadı. Oysa hükümetler, dev şirketlere ve ticari işletmelere devasa finansman aktardı."

Day-Mer : Başta sanat emekçileri olmak üzere, emeği ile geçinen tüm kesimler için hayatı çekilmez kılan salgın koşullarının son bulacağı günlerin bir an önce gelmesini ve yeniden salonlarda ve parklarda sanatçı dostlarımızla buluşmayı ‘dört gözle bekliyoruz’.Londra’da yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı göçmen emekçilerin tanıklığını yaptığı gibi, Day-Mer’in bekleyişi edilgen değil faal bir bekleyiş. Adı Dayanışma Merkezi’nin kısaltılması olan Day-Mer, salgın boyunca da dayanışma çabası içinde oldu. Tüm olanaklarımızı pandemiden en çok etkilenen kesimler için seferber ettik ve etmeye devam ediyoruz. 32. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yaptığımız tüm etkinlikler boyunca bu dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz."

Day-Mer : "Türkiye’den, Avrupa’dan ve İngiltere’den sayısız sanatçıyı ağırladığımız Clissold Park’ta yeniden buluşuncaya kadar, sesimizin ve çağrılarımızın daha fazla insana ulaşması için sizleri sesimize ses vermeye ve çağrılarımızı paylaşmaya davet ediyoruz.Festival etkinliklerinde buluşmak ümidiyle…"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.