Öne Çıkanlar Londrada Anadolu Workers Cafe La Mare Collection Nazar BİRLEŞİK KRALLIK Hadisenin ablası Uluslararası İzmir Film Festivali Beşiktaş HAKAN BAŞAR Halık Levent Hakan Muhafız Dizisi Berkay Şahin St. Marys Islingtonda Yasemin Kay Allen Annem benden güzel KRV Seçim Hakkı Girişimi İngiltere Prens Popüler video platformu yeni ürünü TikTokta yeni dönem

Denizli 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı

DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin açılışı dolayısıyla İngiltere, İran, Fas, Cezayir, Azerbaycan...

- Bu haber 111 kez okundu.

Denizli 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı

DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüyle başladı.

Festivalin açılışı dolayısıyla İngiltere, İran, Fas, Cezayir, Azerbaycan ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 24 tiyatro grubunun katılımıyla valilik önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kortej yürüyüşü yapıldı.

Kortej sırasında yabancı tiyatro ekiplerinin sunduğu drama ve dans gösterileri vatandaşların beğenisini kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, bu yıl 32'ncisini düzenledikleri Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne büyük önem verdiklerini belirterek, "Bizim gibi uzun soluklu bir tiyatro festivali yapan fazla yoktur diye düşünüyorum." dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise festivalin hem 32 senelik bir tarihe sahip olması hem de farklı ülkelerden tiyatroları ağırlaması nedeniyle farklı bir değerinin bulunduğunu dile getirdi.

Etkinlik, meydanda sahnelenen "15 Temmuz" adlı tiyatro gösterisi ile son buldu.








Anahtar Kelimeler:
TiyatroDenizliFestival
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.