Öne Çıkanlar HANAU KATLİAMINI Aşk Adası TÜİK Ayhan Işık Burak Yılmaz Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın AĞIR ROMANTİK Azra Akın Anadolu Nefesli Beşlisi Cansu Kovancı Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Cem Yılmaz Londra gosterisi Sinek Lokanta Mabel Matize ait Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Londra restoran

'Plastiksiz ve vegan Oscar' kararı

Altın Küre ve SAG ödül törenlerinde vegan menü tercihinden sonra, Oscar yetkilileri de vegan menülü ve plastiksiz bir Oscar töreni olacağı açıklaması yaptı.

- Bu haber 148 kez okundu.

'Plastiksiz ve vegan Oscar' kararı

Joker filminin yıldızı Joaquin Phoenix, Altın Küre yetkililerini vegan menü hazırlama konusunda ikna etmişken, Jennifer Aniston ve Russell Crowe, törendeki konuşmalarında iklim değişikliği konusuna yer vermişti.

Bu durumdan 92. Oscar Ödülleri’ni organize eden yetkililer pay çıkararak, 9 Şubat’ta gerçekleşecek tören için bir dizi çevreci karar aldı. Buna göre 2020 Oscar Ödülleri töreninde vegan menüye yer verilirken plastik şişe kullanılmayacak.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi pazartesi günü bir açıklama yaparak, “Akademi, dünyanın dört bir yanından gelen hikaye anlatıcılarından oluşan bir organizasyondur ve küresel üyeliğimize gezegeni destekleme taahhüdü borçluyuz” dedi.

“Son on yılda, Akademi karbon ayak izini azaltmaya karar verdi. Son yedi yıldır, Oscar töreninin sıfır karbon izi var” denilen açıklamada, “Nihai karbon izsiz olma hedefi ile sürdürülebilirlik planımızı genişletmeye devam ediyoruz” ifadesine yer verildi.

Akademi’nin kararı, Altın Küre’yi düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin 5 Ocak’taki tören için son dakika değişikliğiyle vegan menüye gitmesinin ardından geldi.   

Altın Küre için yapılan son dakika değişikliği, Joker ile En İyi Erkek Oyuncu adayı olan (ve şimdi kazanan) Joaquin Phoenix’in vegan menü ısrarı sonucu gerçekleşmişti. 19 Ocak’ı 20 Ocak’a bağlayan gece düzenlenen SAG Ödülleri (Screen Actors Guild-Ekran Oyuncuları Birliği) töreninde de akşam yemeği menüsü vegandı.

Törenlerde çevre duyarlılığı trendini Oscar Akademisi de takip ederek plastiksiz bir tören için düğmeye bastı. Ancak bu çevre duyarlılığı Oscar Ödülleri sonrası düzenlenen Governors Ball adlı ‘after party’ için geçerli olmayacak.

Bu etkinlikte menünün yüzde 70’i vegan, kalan yüzde 30’u da vejetaryen yiyecekler, balık ve etten oluşacak.

Anahtar Kelimeler:
OscarVegan Oscar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.