Öne Çıkanlar Lan şarkısı Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla İrlanda Kazablanka Fikri Ataoğlu Türkçe İsrail Hamas Diş sorunu Londrada Cumhuriyetin Asylum cellist Londra Geceleri Our Future Health

Sanatçı Sema Günay anma gecesi gerçekleştirdi

Disiplinlerarası çalışan sanatçı Sema Günay, yaklaşık 70 ayda tamamladığı Büyük İskender’in biyografisini tarihi ve fantastik kurgular ekleyerek yazdı ve çizgileri ile yeniden betimledi.

- Bu haber 1115 kez okundu.

Sanatçı Sema Günay anma gecesi gerçekleştirdi

Henüz yayınlanmamış  “İskender_i Zülkarneyn ve Türk krsitali’nin Tılsımı” adlı araştırma kitabının tanıtımını ,canlı Dj performansı ile “Bir Sanatçı,Tek Eser” serisi kapsamında bir eser ve orijinal müzikleri ile gerçekleştirdi.

Anma gecesinde Koleksiyon eseri, Orijinal imzalı İskender portresini de Efsane Kral İskender için hazırladığı remix ve orijinal bestelerini dj pierrott lakabı ile ilgili sanatseverlere sundu.

Mixartperformersizm ;

Herkesin sanatçı olduğu ve her insanın sanat eseri üretebileceği anlayışına hakim olup, bu anlayışı felsefi bir akım ile kitlelerle paylaşıyor Sanatçı Sema Günay.

Yaklaşık 30 yıldır sanatın iyileştirici etkisini araştırmakta olup, içinde bulunduğumuz coğrafya’dan “sanatçı çıkmaz veya sanatçı olmaz” kriterlerini hayırlıyor.

Sanatın iyileştirici etkisini sanatçılarını yönledirerek uygulayan Sema Günay;

Çok yönlü “mixedartperformersizm” sanat akımının ülkemiz adına fayda sağlayıcı bir kültürel etki yarattığına inanarak bugüne kadar ,farklı disiplinlerden sanatçılarla bu performansları gerçekleştiriyor.

Bu akımda yer alan eserlerde siyasi ve politik detayları sanat felsefesi dışında bırakan sanatçı, ”Doğa sevgisi, sürdürülebilirlik, bireyin mutluluğu için sanat,toplumların iyileştirilebilmesi için travmatik konulara el atan eserleri dikkate alıyor.

Sanatın evrenselliğinin bu şekilde gerçekleşeceğine inanan çok yönlü sanatçının 

”Kral Midas Ve Türk Kristali’nin Tılsımı” adlı ilk eseri “marka ülke, marka şehir” olmak üzere başlattığı projenin  kitabı olup, “Türkiye Cumhuriyeti’ne bağışlamıştır.

Kütahya valiliği ve Frigküm birliği desteği ile 3 bin adet basılarak, il turizm müdürlüklerine gönderilen kitabın ikincisi olan “İskender_i Zülkarneyn ve Türk krsitali’nin Tılsımı’ da benzer disiplinde ürettiği bir eserdir.

Sema Günay yurt içi ve yurt dışında olmak üzere 7 kişisel sergi yapmış ve çok sayıda karma sergiye katılmış olup, ESERLERİ GALERİLER VE ÖZEL KOLEKSİYONLARDA YER ALMAKTADIR.

İngiltere’de “designed by sema günay”adlı bir tasarım şirketi süreci geçirmiş, Türkiye’de “Paonbleu” tekstil markasının patentini almış,giyilebilir sanat erkek tshirtleri ve kadın korseleri hazırlamakta,desen ve kreasyon hizmeti vermektedir.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi lisans ve yüksek lisansı tamamlamış, İtalya Domus akademi fashion bölümü sertifikalı yazar, ressam, tasarımcı ve dj Pierrott olarak  çok yönlü sanatçı, tasarımcı ve art koordinatör olarak çalışmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
Sanatçı Sema Günay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sema günay 4 yıl önce

saygı ve tesekkurlerimle