Öne Çıkanlar Ayhan Işık Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Azra Akın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Mabel Matize ait Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Londra restoran Fıccın Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Türk markası Barrus Londra Milano italya Almanyanın Hanau

Türk Kadın Yönetmenlerin Filmleri İngiltere yolcusu

Bu yıl sığamıyoruz sloganı ile yola çıkan ve ilk defa uluslararası arenaya açılacak olan festival ilk gösterimlerini 1-7 Mart 2021 tarihleri arasında Türkiye, İngiltere ve Kosova'da çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.

- Bu haber 593 kez okundu.

Türk Kadın Yönetmenlerin Filmleri İngiltere yolcusu

İzmir’de kurulan Kadın Yönetmenler Derneği’nin düzenleyeceği Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, Londra’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD)’nin işbirliğinde İngiltere’de seyirci karşısına çıkacak. Bu yıl “#sığamıyoruz!” sloganı ile yola çıkan ve ilk defa uluslararası arenaya açılacak olan festival ilk gösterimlerini 1-7 Mart 2021 tarihleri arasında Türkiye, İngiltere ve Kosova'da çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.
İzmir'de bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali (UKYF)’nin bu yılki teması "süper kahramanlık".  Güçlü kadın hikayelerinin anlatıldığı filmlerin yarışacağı festival kapsamında BTKD üyelerine ve takipçilerine özel bir seçki sunacak.
 
Yedi Gün Yedi Film
Britanya Türk Kadınları Derneği’nin Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında desteklediği festival Türkiye’den filmleri ve yönetmenleri İngiltere’de izleyici ile buluşturacak.
 
“7 Gün 7 Film” başlığıyla izlemeye sunulacak olan BTKD özel seçkisinde “Töz” (Yönetmen: Neşe Uğur Nohutçu), “Amina” (Yönetmen: Kıvılcım Akay), “Kader Postası”(Yönetmen: Çiğdem Bozalı ve Elif Akarsu Polat), “Çamaşır Suyu” (Yönetmen: Büşra Bülbül), “Kayıp Hamamlar Peşinde” (Yönetmen: Şule Takmaz Nişancıoğlu), “Oyuncakçı Saklı Yadigarlar” (Yönetmen: Yağmur Kartal) ve “Bahar” (Yönetmen: Hande Yelke) adlı filmler yer alıyor.
 
BTKD özel seçkisinde yer alan filmler Derneğin websitesi www.atwib.org.uk adresinden 1-7 Mart tarihleri arasında izlenebilir. Festival kapsamında yönetmenlerle bir söyleşi de yer alacak.
 
BTKD konu hakkında yaptığı açıklamada, “Üstün yetenekli kadın yönetmenlerimiz tarafından çekilen birbirinden değerli güçlü kadın hikayelerini İngiltere’de seyirciyle buluşturacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Dernek olarak kadın dayanışmasına büyük önem veriyoruz. Kadının var olma mücadelesi, eşit haklara erişmesi ve kadına yönelik şiddet gibi sorunların üstesinden dayanışma göstererek geleceğiz. Türk kadının her alanda kaydettiği başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.


Festival filmleri pandemi şartları nedeniyle çevrimiçi gösterilecek


Türkiye filmlerinden oluşan özel seçkiler, festivalin uluslararası koordinatörlerinden Dr. Ebru Beyazıt’ın küratörlüğünde Britanya Türk Kadınları Derneği ve East Anglia Üniversitesi işbirliği ile İngiltere'de, Gerçek Derneği işbirliği ile de Kosova'da, pandemi şartları nedeniyle çevrimiçi gösterilecek. Uzun metraj kurmaca, belgesel ve kısa filmlerin bulunduğu İngiltere gösterimlerinde yer alan toplam 18 film ile İngiltereli izleyici Türk filmlerine doymuş olacak.Kadın Yönetmenler Derneği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’ne 30 ülkeden 150 film başvurdu.  Festival kapsamında 45 ulusal, 40 yabancı yapım izleyici ile buluşacak. Festivalde yer alan 95 filmden 12 ulusal, 27 yabancı yapım olmak üzere toplam 39 film ilk defa izleyiciye açılarak dünya prömiyerini yapacak.

Festivale dair tüm haberler ve etkinlikler için festivalin sosyal medya hesaplarını ve www.kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresini takip edebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.