Öne Çıkanlar Antalya Altın Portakal Film Festivali İngiltere SÖYLEME Viens Dans Ma Vie Mixedartperformersism G F Handelin sonatını klasik gitara uyarladı Resim Yarışması Nurşani İsyan Bayrağı Şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu Abay Kunanbayoğlu Simay Rasimoğlu Burak Yılmaz Nur Yerlitaş Nihan Akın Apollo Filarmoni Orkestrası Soner Arıca MüzikOnAir Super Bowl Kınay Prouduction

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DİJİTAL GASTRONOMİ FESTİVALİ YAPILDI 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep’te Türkiye’nin en büyük dijital gastronomi festivali yapıldı.

- Bu haber 277 kez okundu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DİJİTAL GASTRONOMİ FESTİVALİ YAPILDI 

AVRUPA AJANSI (AVA) *Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti dünyaya tanıtmak amacıyla organize edilen, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen ‘GastroAntep Hasat Günleri’ Antep Fıstığı hasadı ve şire yapımıyla Batalhöyük’te start verdi.  Dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle bu yıl yeni formatıyla yapılan festival, dijital ortamda gerçekleştirildi. Michelin yıldızlı ünlü şeflerin katılımıyla hasatlar, workshoplar, paneller ve oturumlar GastroAntep sosyal medya hesapları ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GastroAntep resmi WEB sitelerinden canlı yayınlarla yüzbinlerce kişi tarafından  takip edildi.
GastroAntep’in en ilgi çeken bölümlerinden biri olan  fıstık hasadına Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları katıldı. 
Dünyanın dört bir yanından gelen Michelin yıldızlı şefler,  Claudio Chinali, Joe Barza, Ruben Arnanz, Juan Jose Losada ve Charles Azar Gaziantep ürünlerini kullanarak  birbirinden lezzetleri tabaklar hazılardılar. 
Ünlü Türk şeflerin de katıldığı birbirinden ilginç workshoplara dijital ortamda büyük katılım sağlandı. 
Panellerde sektör temsilcileri ile başarı yakalamış şeflerle gastronomi ve oluşan gastroekonomi üzerine konuşmalar yapıldı, yerel ürünlerin getirdiği yeni imkanlardan bahsedildi. 

Gerçekleşen workshoplarda ise yerel lezzetler ve ürünlere yeni soluk getiren ünlü şefler, farklı fikirlerlerle tadları entegre ederek yeni ürünler elde etti. Genç şefler için yeni soluk getirdi.
Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilien Uluslararası GastroAntep Festivali ‘GastroAntep Hasat Günleri’ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde düzenlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.