Öne Çıkanlar HANAU KATLİAMINI Aşk Adası TÜİK Ayhan Işık Burak Yılmaz Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın AĞIR ROMANTİK Azra Akın Anadolu Nefesli Beşlisi Cansu Kovancı Aslıhan turan dogan Koray Avci londra konseri sanatci Reyhan Cansu Cem Yılmaz Londra gosterisi Koray Avci Sinek Lokanta Eatique Cafe Mabel Matize ait

İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti'ye hapis cezası

İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti'nin hükümet karşıtı aktivizm suçlamalarıyla beş ay hapis cezası alacağı belirtildi.

- Bu haber 490 kez okundu.

İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti'ye hapis cezası

BBC Farsça'nın haberine göre Taraneh Alidoosti'nin avukatı Kaveh Rad, Twitter'da yaptığı paylaşımda oyuncunun hapis cezasının iki yıl ertelendiğini ve resmi olarak 1 Temmuz'da duyurulacağını söyledi. 

Ünlü oyuncunun avukatı verilen cezayı İranlı yetkililerin gözdağı verme hamlesi olarak yorumladı. Variety, suçlamaların görünüşe göre kolluk kuvvetlerine dair olumsuz Twitter paylaşımlarıyla ilişkili olduğunu aktardı.

Asghar Farhadi'nin Satıcı (The Salesman) filminin yıldızı İranlı yetkililere karşı sert eleştiriler yöneltmiş ve 5,8 milyon takipçisine "Bizler yurttaş değiliz, tutsağız, milyonlarca tutsak" diyerek seslenmişti. 

Ünlü oyuncunun ayrıca İran'ın sivil "ahlak polislerinden" birini sokakta başörtüsü takmadığı için bir kadını aşağılarken ve kadına saldırırken gösteren videoyu Twitter'da paylaştığı aktarıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın seyahat yasağını Twitter'da ırkçı diye damgalayan oyuncu, Satıcı filminin Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını aldığı 2017 Akademi Ödülleri törenini yasağı protesto amacıyla boykot etmişti.

Anahtar Kelimeler:
Taraneh Alidoosti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.