Öne Çıkanlar Doğu Ekin Jamal Aliyev ve Ece Dağıstandan Sultan teklisi Buckingham Sarayından Rasmus Ankersen Henrik Kraft Henrik Kraft Göztepenin yeni ortakları İngiltere Türk Toplumu Pantene Altın Kelebek SEVİM ELBUZ Oya Başar ve Begüm Birgören YTB Türkiye Allegro Yeşilçamın Engin Nurşani kimdir londra Abay Kunanbayoğlu YouTuber Oğuzhan Uğur Barok Müzikten Türk Müziğine Priyanka Chopra Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu

İstanbul Ekim ayında da yabancı sanatçılara doyacak

- Bu haber 60 kez okundu.

İstanbul Ekim ayında da yabancı sanatçılara doyacak

Mekânlar ‘sezona nasıl başlarsak öyle geçer’ mantığıyla mı hareket ediyor bilinmez ama ekim ayı yabancı sanatçılar açısından tıka basa konserle dolu. Herkese göre bir şeyler mevcut. 

MARISSA NADLER: 16 Ekim Perşembe yer: Salon İKSVBir buçuk yıl sonra tekrar Salon’un sahnesinde hazır bulunacak Amerikalı şarkıcı / şarkı yazarı Marissa Nadler. Şubat’ta yayımlanan son albümü ‘July’ da ‘yılın en güzel albümlerinden biri’ övgüsünü hak eden işlerden. Gücünü akustik enstrümanlardan alan, naif ama çoğu zaman en az bir fiske de karanlık ihtiva eden şarkılar besteliyor, çalıyor, söylüyor.  

KEZIAH JONES: 17 Ekim Cuma yer: Babylon Nijerya’da doğup Londra ve Paris’te büyüyen Keziah Jones, 20 yılı aşkın zamandır soul’u funk’a, funk’ı blues’a katıyor. Doğduğu toprakların ruhunu da, gölgesini de hiç eksik etmiyor müziğinden. 90’larda adı, Ben Harper ve Lenny Kravitz’le anılabilecek tarzdaydı müziği. Son yıllardaysa iyice köklerine, Afrika’ya özgü seslere ve ritimlere döndü yüzünü. Kaçırmak hata olur. 

FUTURE ISLANDS: 10 Ekim Cuma yer: Salon İKSV / 2014’ün en iyi albümlerinden biri demekte kesinlikle sakınca olmayacak ‘Singles’ı martta çıkardılar. Indie-pop kulvarında ağırlıklı olarak bas, davul ve synthesizer üzerine kurulu bir müzik yapıyorlar. Bir yandan ayağınızla tempo tutarak, hafif hafif dans ettirecek, bir yandan da içinizde bir şeyleri kıpırdatacak, hislere tercüman olacak şarkılara sahipler. Solist Samuel T. Herring’in sahne üzerindeki hal ve davranışları onları izlemek istemek için en büyük sebeplerden. 

ENTER SHIKARI: 15 Ekim Çarşamba yer: garajistanbul / Britanya’nın delişmen ekibi, güçlü gitarlar, davullar, agresif vokalleri, dubstep’ten drum and bass’a modern zamanların en has elektronik müzikleriyle harman edip ortaya çok güçlü bir müzik çıkartıyor. Müzik türlerinin kabak tadına yakın tatlar veren klişelerinin dışına taşmakta epey mahirler. O akşam ortalık epey karışacak. 

WARDRUNA: 17 Ekim Cuma yer: garajistanbul / Vikingler geliyor! Bizde CNBC-e’de yayınlanan kadim viking krallarından Ragnar Lodbrok’un hayatına odaklı başarlı televizyon dizisi Vikings’in müzikleri arasında da çalışmalarını işittiğimiz Wardruna ülkemizdeki ilk konserini verecek. Kadrosunda black metal camiasının tanınmış isimlerinden Gaahl’ı da bulunduran Norveçli ekip atalarına özgü enstrümanları ve yazıtları günümüze öyle yoğun bir atmosfer yaratarak talıyor ki konserde zamanda bir yolculuk yaptığınızı hissetmeniz kuvvetle muhtemel.

 

 

 

CHRIS BOTTI: 15 Ekim Çarşamba yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu / Trompetin usta ve yakışıklı isminin ülkemize yapacağı bu yeni ziyaret ‘An Evening with Chris Botti’ (Chris Botti’yle bir akşam) üst başlığını taşıyor. Bol ödüllü Chris Botti çok satışlı albümleriyle cazın mühim isimlerinden biri olmayı nefesinin hakkıyla sürdürüyor yıllardır. Bugüne kadar Paul Simon’la da çalıştı, Sting’le de. Klasik müzik orkestralarıyla da çaldı, rock yıldızlarıyla da. İstanbul’a 4 yıl önce geldiğinde Fahir Atakoğlu’yla birlikte sahne almıştı. 

JAMIE CULLUM: 30 Ekim Perşembe yer: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi / Bir kez daha geliyor cazın en ‘cazcı demezsin valla’ piyanisti Jamie Cullum. Bu kez 24. Akbank Caz Festivali kapsamında İstanbul’a yolu düşecek.  Sahneden yaydığı enerjiyle de, farklı müzik türlerindeki iyi şarkılara hâkimiyetiyle de her zaman dikkat çekici olmayı rahatlıkla başaran müzisyenin konserleri her zaman eşe dosta (ve sosyal medyaya) anlatılacak anekdotlara gebe. Bakalım bu defa neler olacak...  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.