Öne Çıkanlar İngiltere bayram İngiltere parlementosunda Heathrowda Wimbledon Mixedartperformersism Arabesk londra Tuğba Erdem yeni şarkı Lerzan Tuncer Ömer Aydın SGDD Engin Gayrimenkul londra Engin Gayrimenkul SÖYLEME İngilterede eleştiriliyor Bahattin Gemici İngiltere Prensi Harryyi Youtube ve Apple Music Kate Winslet Titanic Londra Türk okuluna

Dünyaca Ünlü Türk Piyanist Gülsin Onay 27 Şubat 2016'da St.Albans'ta

Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul ediliyor.

- Bu haber 153 kez okundu.

Dünyaca Ünlü Türk Piyanist Gülsin Onay 27 Şubat 2016'da St.Albans'ta

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- İngiltere’nin en eski yerleşim yerlerinden olan anayasası olmayan ülkedeki yasaların dayandığı ünlü Magna Carta'nın imzalandığı şehir olan St Albans şehrinde yeniden Türk rüzgarı esecek. Neredeyse Türk seçmen ve oyu olmayan bir şehirden İngilizlerin oyu ile geçen seçimlerde belediye başkanı seçilen Muhafazakar Partili ( Conservative Party) Mehmet ( Salih) Gaygusuz, belediye başkanı olarak Türkleri gururlandırmaya devam ediyor. Göreve gelir gelmez birbiri ardına yaptığı etkinliklerde Türklüğü ve Türk Kültürü’nü ön plan çıkaran ve başkanı olduğu belediye sınırları içinde İngilizlerinde takdirini toplayan Mehmet Gaygusuz yine büyük bir etkinliğe imza atıyor. 

 

 

TÜRK PİYANİST 

 

Dünyaca Ünlü Türk Piyanist Gülsin Onay, 27 Şubat 2016 tarihinde St.Albans’ta, Türk Belediye Başkanı Mehmet Gaygusuz’un düzenlediği klasik müzik yardım konserinde sahne alacak. Gülsin Onay’a oğlu Erkin Onay eşlik ederken, klarnette Özlem Çelik ve piyanoda Daniel King Smith sahne paylaşacak. Keech ve Rennie Grove yararına yapılacak olan etkinliğin ana sponsor Londra Turizm Ataşeliği ve Villa Plus. Basın sponsoru ise Türk Avrupa Gazetesi ve İngiliz Advertiser. Waterers ve Freddies ise katkı yardım konserine sağlıyor. Yardım konseri saat 7 ‘de başlacak ve biletler £25’tan satılacak. Dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Gülsin Onay, Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul ediliyor. 

 

Destek Olalım

 

Türk seçmen ve Türk oyu olmayan bir şehirden İngilizlerin oyu ile belediye başkanı seçilen Mehmet Gaygusuz’a destek olmak için bu yardım konserine gidelim. Biletler için telefon numarası 01727 819544 ve 01727 864 511. Yardım konseri saat 7 ‘de başlacak ve biletler £25’tan satılacak. 

 

 

 

TÜRK BAŞKAN MEHMET GAYGUSUZ 

 

Birleşik Krallık anayasası olarak kabul edilen Magna Carta'nın imzalandığı şehir olan St Albans şehrinde Türk rüzgarı estirecek olan başkan Mehmet Gaygusuz şunları söyledi: 

 

“Önümüzdeki Türkiye etkinliği, 27 şubat 2016 tarihindeki Gülsin Onay, Erkin Onay, ve Özlem Çelik yardım konserimiz. Ingiltere’nin en eski en tarihi ve en büyük katedrali olan St Albans Cathedrali’ndeki bu anlamlı ve önemli yardım konserimize ve Türk günümüze hepinizi bekliyoruz..Bugünlerde yaşanan üzücü olaylar ve Türkiye’miz karşıtı hareketler karşısında İngiltere'de yaşayan bizler, Türkiye’nin hak ettiği güzel vitrinlerde yer alması için çalışacağız. Bunu el ele hep birlikte başaracağız... Londra Turizm Ataşeliği ve Ateşe sayın Selçuk Can beyefendiye desteklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Londra Turizm Ataşeliği St.Albans şehrinde bizleri hiç yalnız bırakmıyor...” 

 

Avrupa Gazetesi medya Sponsoru

Avrupa Medya Gurubu bünyesinde İngiltere’nin başkentinde 14 yıldır yayın yapan Avrupa Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Vatan Öz ise “Bu tarz bir etkinliğe sponsor olmak İngiltere’de Türk Toplumun sesi olan Avrupa için önemlidir” dedi. Öz, “Gülsin Onay'ın konserine, St.Albans Mayor Mehmet Gaygusuz'un desteğiyle medya sponsoru olmak eminim en çok Avrupa Gazetesi'nin çağdaş ve modern okurlarını sevindirecektir.” diye ekledi. 

 

GÜLSİN ONAY

Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstanbul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.

Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay'ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun'un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun'un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov'un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun'un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhittin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche'ı bestelemiştir. 

 

Türk piyanist. "Harika çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdüren sanatçı, aynı zamanda Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına ve sevilmesine öncülük etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından verilen Devlet Sanatçısı ünvanının sahibidir. Müzisyen bir anne babanın kızı olan Gülsin Onay, piyanoya üç buçuk yaşında annesi ile başladı. İlk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosu’nda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara’da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa’ya gönderildi. Pierre Sancan, Monique Haas, Pierre Fiquet ve Nadia Boulanger ile çalışarak Paris Konservatuvarı’nın yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix du Piano” derecesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından çalışmalarını Bernhard Ebert ile sürdürdü.

 

 Ödüller/Payeler

 

Devlet Sanatçısı (1987)

 

Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktorası (1988)

 

UNICEF Türkiye Milli Komitesi İyi Niyet Elçisi (2003)

 

Hacettepe Üniversitesi Fahri Doktorası (2007)

 

Polonya Üstün Hizmet Nişanı (2007)

 

Sevda Cenap And Müzik Vakfı 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası

 

42. İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü (2014)

 

 

BAŞKAN MEHMET GAYGUSUZ

 

 

İngiltere'de, Başbakan David Cameron'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti 7 Mayıs'ta yapılan genel seçimde tahminlerin ötesinde bir başarı elde etti. Neredeyse Türk seçmen ve oyu olmayan bir şehirden İngilizlerin oyu ile belediye başkanı seçilen Muhafazakar Parti ( Conservative Party) Mehmet Gaygusuz, belediye başkanı olarak Türkleri gururlandırdı. 

 

Türklerin gururu 

 

İngiltere’nin en eski yerleşim yerlerinden olan anayasası olmayan ülkedeki yasaların dayandığı ünlü Magna Carta'nın imzalandığı şehir olan St Albans şehrindeki secimleri kazanan Mehmet ( Salih) Gaygusuz tarih yazdı. Londra’ya yakın olan St Albans şehrinde ilk defa bir Türk Belediye başkanı seçildi. St.Albans Kasabasına 43 yıl önce gelen Mehmet Gaygusuz, şunları söyledi:  “Bu tarihi değerleri olan eski St Albans şehrinin ilk yabancı belediye başkanlığı görevini kazandım. Hiçbir Türk seçmenim yok. Bir Türk kökenli aday olarak tamamen İngiliz seçmenlerle seçildim. Böyle bir göreve layık görüldüğüm icin seçmenlerime minnetdarım.”

 

Karadenizli belediye başkanı

 

1972 yılında Trabzon’dan İngiltere’ye gelip daha sonra St Albans şehrine yerleşen Mehmet Gaygusuz 3 dönemdir Muhafazakar partiden belediye meclis üyeliği  yürütmekte.  Halen St Albans şehri Belediye Başkanı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.