Öne Çıkanlar Türkçe sanat ödülü ingiltere Sophia Loren bilinçlendirme farkındalık birleşik krallık Türk Toplumu designedbysemagunay İstanbul Altın Zirve Zeynep Mansur Ricchezza Bridal amdaki Kemancı Yıldız Tilbe Yıkılmam Büyük Anafarta Köyü Süleymaniye Sünnet Alp kıyafetleri Düzce Etnospor Kültür Festivali Köln Goethe Topluluğu

Londra’da Genç Türk Kontrbasçı Daniil Margulis adından söz ettiriyor

Londra’da bulunan Türk kontrbasçı Daniil Margulis, Royal College of Music tarafından English National Operasının Evolve adlı profesyonel deneyim programına seçildi

- Bu haber 104 kez okundu.

Londra’da Genç Türk Kontrbasçı Daniil Margulis adından söz ettiriyor

Londra’da bulunan Türk kontrbasçı Daniil Margulis son zamanlardaki başarıları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ankaralı Kontrbasçı, 2023-2024 akademik yılı için tam burslu okuduğu Royal College of Music tarafından English National Operasının “Evolve” adlı profesyonel deneyim programı kapsamında iki operanın sahneleşine katıldı. Daniilin ayrıca Vasily Petrenko ve Antonio Pappano gibi dünyaca ünlü şeflerin yönetiminde yer aldığı konserler büyük beğeni topladı. 

2000 yılında Ankara, Türkiye'de doğan Türk kontrbasçı, ilk solo performansını 7 yaşında, NTV kanalında gerçekleştirdi. Zurab Tsitsuashvili hocalığında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale Okulu'ndaki eğitimini tamamladıktan sonra, Yehudi Menuhin Okulu'nda Caroline Emery ile tam burslu olarak öğrenim gördü. 2020 yılı itibari ile yine tam burslu olarak Royal College of Music'te Caroline Emery ile çalışmalarına devam etmektedir. 8. Uluslararası Caspian Sanatçı Yarışması'nda Büyük Ödül'ün sahibi olan ve 2017 Silk Street Sinfonia Genç Solistler Yarışması'nda Londra'da finalistliğe yükselen Daniil, LGT Young Soloist ile Philip Glass’ın 14. Senfonisinin kaydını Abbey Road Studios’da yaptı. Daniil ayrıca 20. Gümüşlük Müzik Festivalinin açılış akşamında konuk sanatçı olarak sahneyi Gülsin Onay ve Athenaeum Quartet ile paylaştı. 

Daniilin Avrupa Oda Orkestrası üyeleri ve RCM oda orkestrası ile çalacağı bir sonraki konserinin biletlerini https://www.rcm.ac.uk/events/details/?id=2640709 linkini takip ederek alabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.