Öne Çıkanlar Mixedartperformersism Heathrowda Wimbledon Yataş Bedding Arabesk londra Super Bowl Rihanna GençFest Ivana Sert gelinlikte Ömer Aydın SGDD İngiltere bayram İngiltere parlementosunda SÖYLEME Bahattin Gemici Youtube ve Apple Music Mabel Matize ait Kate Winslet Titanic Londra Türk okuluna

Giants of Anatolia, Psychedelic akımını dikkate alarak bir kültür sondajı ile faaliyetlerine başladı.

GoA, Anadolu’nun derin kültürüne dünyada yükselmekte olan Psychedelic akimini dikkate alarak bir kültür sondajı ile faaliyetlerine başladı

- Bu haber 496 kez okundu.

Giants of Anatolia, Psychedelic akımını dikkate alarak bir kültür sondajı ile faaliyetlerine başladı.

Turquazz 2022 yılı itibari ile İngiltere temelli olarak Anadolu kökenli müzisyenlere yapım danışmanlığı vermeye başladı. hub.turquazz.com adresinde oluşturduğu platform ile müzisyenlerin iletişimini başlatan girişimin hedefleri; düzenle orkestralar oluşturmak ve müzisyenler arasındaki etkileşimi arttırmak. Buna bağlı olarak ortaya çıkan projelere geliştirme desteği vererek sahne imkânları sağlamak temel yaklaşım olarak tanımlanabilir. Turquazz’i kurucusu, müzik belgeselleri yapımcısı Batu Akyol, Turquazz’in orkestralarının da genel yapimciliğini üstleniyor. Bu bağlamda planlanan orkestra girişimlerinin ilki; Giants of Anatolia, ya da kısa proje adıyla GoA.

GoA, Anadolu’nun derin kültürüne dünyada yükselmekte olan Psychedelic akımını dikkate alarak bir kültür sondajı ile faaliyetlerine başladı. İlk repertuvarı ROOTS başlığı ile 1970’lere damgasını vurmuş Türk Psychedelic müzik ve müzisyenlere bir saygı ve hatırlatılması misyonuyla ilk konserini bir cover konseri olarak planladı. Barış Manco, Cem Karaca, Erkin Koray, Selda Bagcan ve ozanları temsilen Neşet Ertaş gibi efsane isimlerin en önemli eserlerini repertuvarına alarak kendi benimsediği bir sound yaklaşımı ile yorumlamaya hazırlanıyor. Vokalde Klasik Türk müziği konservatuvarından mezun Dilan Onat’ın yer alıyor, gitarda İstanbul’dan Jazz Gitar bölümünden mezun Pasa Çelik, Kıbrıs’tan alaylı yetişmiş Eren Akyalçın tuşlu çalgılarda yer alıyor, müzik
kompozisyonları yazarı Cem Tuncer bas gitarda yer alıyor, davulda ise küçük yaslarda müziğe başlamış alaylı davulcu Burak Ersöz yer alıyor. GoA’nin derlediği repertuar kapsamında bir de konuk sanatçımız var Umut Ekiz. İstanbul’da geleneksel Türk müziği konservatuvarından mezunEkiz performansa Bağlama ve Kabak Kemane geleneksel enstrümanlarıylaiştirak ediyor.


Konser akşamında geceye Burak Çetinkaya orijinal 45’likleri ile katılarak analog bir DJ set performansı verecek. Burak Çetinkaya Londra’nın underground mekânlarında farklı Pscyh DJ Set performansları gerçekleştiren bir radyocu ve en önemlisi ciddi bir arşivci. Donemin internette bulamayacağınız nadide eserlerine plaklarıyla zaman zaman yer verecek.
 
 Dilan Onat // Vocals


Dilan Onat was born on April 4, 1989, in Ankara. She graduated from the Sociology and Classical Turkish Music Conservatoire Departments of the Yildirim Beyazit University. Worked on vocal techniques with Meltem Ege and Hülya Kazan. Since 2019, Onat continues her master’s studies in Gazi University Department of Music while carrying on with her musical endeavours in London.

Paşa Çelik // Electric Guitar


 Graduated from YTU Jazz Guitar Department, the guitarist has worked with Şevket Akıncı, Emre Karabulut and Ricardo Moyano throughout his career. He lived 3 years in Poland, the musician released 3 singles here. Continuing his music life in the UK and he continues to give concerts and
 performances in various countries and cities with the trio he is the founder of.


 Eren Akyalçın // Keyboard


Eren, a London born Turkish Cypriot. Started Playing Keyboard at the age of 8. Specialising in Turkish music, today, he is a Keyboardist with over 25 years stage experience. Having played with various different musicians and singers from different backgrounds and cultures, Eren has the ability to adapt not only to other musicians, but also other cultures' music!

Cem Tuncer // Bass Guitar


Cem Tuncer came to grips with jazz in 2004. Cem and his band took part mainly in jazz festivals such as BETONE and TRIBASS. He released his own album “Buddha’s Groove” in 2009. He worked as a sound designer and art director in a documentary series titled “The Sound of The City'' in TRT, the national public broadcaster of Turkey. He composed numerous original songs for short films and documentaries and still produces music for commercials and promotion films.

Burak Ersöz // Drums


Burak Ersöz was born in Ankara on 28th of July 1977.His interest in music started in his early teens as a music enthusiast. He used to play air-drums to his favourite records. He started playing real drums by taking private lessons from well-known drummers in Ankara. He is now exploring new musical paths in London as one of the well respected and known drummers in Turkey's live music scene.

Featured Artists:
Umut Ekiz // Rebab Baglama
Lorem ipsum
Burak Çetindağ // DJ


London based DJ Burak Cetindag (Brainwashed /Turquoise Dream – London) has been spinning records for over 20 years, starting at Turkey’s first independent rock radio station in Istanbul and since then at various underground clubs across the globe.
Get ready for an explosion of spicy 60s and 70s Anatolian fuzz-psychedelic rock, funk and jazz underground gems on the warm sounds of rare vinyl.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.