Öne Çıkanlar Eatique Cafe İngiltere fıccın 3D yazıcıda Right Holidays Aile dizisi Londra Baṣkonsolosu Atahanı Mixedartperformersism Yılın En İyi Erkek Mankeni Fashiontv Moda Simge istanbul Yaz Günü Ramazan Ayı UKISAR Londraya Southampton FCnin Londralı Ayhan Can İngiliz turizm londra Aleyna Tilki Britanya Kebab ödülleri Spotify

Addenbrooke'un hemşiresi Deborah Swan Türkiye deprem bölgesine uçtu

Birleşik Krallık Uluslararası Arama ve Kurtarma ekibi (UKISAR) ile birlikte Türkiye'ye gönderilen bir Addenbrooke acil servis hemşiresi, deprem bölgesinde hayat kurtarma misyonlarını ve artçı şokların dehşetini anlattı.

- Bu haber 497 kez okundu.

Addenbrooke'un hemşiresi Deborah Swan Türkiye deprem bölgesine uçtu

Birleşik Krallık Uluslararası Arama ve Kurtarma ekibi (UKISAR) ile birlikte Türkiye'ye gönderilen bir Addenbrooke acil servis hemşiresi, deprem bölgesinde hayat kurtarma misyonlarını ve artçı şokların dehşetini anlattı.Deborah Swan, Türkiye'de çöken bir binanın sınırları içinde çalışıyor.Deborah çökmüş bir binanın kapalı koşullarında bir hastayı tedavi ediyor.Royal College of Acil Tıp acil servisteki ileri düzey klinik uygulayıcısı Deborah Swann, donma koşullarında barınma için umutsuz bir ihtiyacın altını çizerek, İngiliz halkının saygın amaçlara bağışta bulunması için bir ricada bulunarak geri döndü.O bunu yaparken, Pazartesi gecesi çalıştığı yerde en az altı kişinin ölümüne ve moloz altında mahsur kalan insanların aranmasına yol açan başka bir depremin haberi geldi.


En çok etkilenen bölge olan Hatay ve Antakya'da bulunan Deborah şunları söyledi:

Gerçek hayattaki felaketleri taklit eden sürükleyici alıştırmalarda sıkı çalışıyoruz, ancak hiçbir şey bizi karşılayan yıkım görüntüsüne hazır değil. Hatay halkının korkusu, kederi, dehşeti, çaresizliği apaçık ortadaydı.Büyük bir artçı sarsıntı meydana geldiğinde, çökmüş bir binada, bir tavanın altına hapsolmuş ve ölü babasının altına sıkışmış bir adamı kurtarmaya yardım ediyordum. Hiç böyle bir korku hissetmemiştim. Yüzlerce insan izdiham olduğunda da canımızı kurtarmak için kaçmak zorunda kaldık - ilkel bir korku.


Beş kişilik UKISAR Sağlık Ekibi – Arka sıra (soldan sağa) Al Hislop, Malcolm Russell, Amelia Weave. Ön sıra (soldan sağa). Lee Greenwood ve Deborah Swann
Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi tarafından finanse edilen UKISAR, kısa sürede Birleşik Krallık'ın her yerinden itfaiyeciler, bir veteriner, yapı mühendisi ve dört arama köpeği dahil 77 personel görevlendirdi.Bu vesileyle dört NHS doktoru ve sağlık görevlisinden oluşan UKISAR Sağlık Ekibi ve son derece uzmanlaşmış tek hemşire olarak Deborah olmadan harekete geçemez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.