Öne Çıkanlar Lan şarkısı Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla İrlanda Bodrumda Ortakent Kazablanka Palestine Action Fikri Ataoğlu Türkçe İsrail Hamas Diş sorunu Londrada Cumhuriyetin Asylum Noyanlar Premiere League

İngiltere ve Almanya'dan Türkiye turizmine büyük katkı

İngiliz tur operatörleri, Türkiye'ye yönelik uçuşlara ek kontenjanlar koyarken, Rusya ile karşılıklı uçuşların başlamasıyla özellikle bu ay Rus pazarının canlanması bekleniyor.

- Bu haber 369 kez okundu.

İngiltere ve Almanya'dan Türkiye turizmine büyük katkı

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya'da, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa pazarında yaşanan hareketlilik turizmcileri sevindirdi.Turizmde Almanya ve İngiltere sürprizi.Denizi, kumu, güneşi kadar sunduğu kaliteli hizmet, sağlıklı ve güvenli turizmiyle öne çıkan Antalya, iç pazarın yanı sıra farklı ülkelerden gelen turistlere de ev sahipliği yapıyor.Kentteki otellerde tatil yapan misafirler, tarihi ve turistik mekanların yanı sıra doğal güzellikleri ve Türk kültürünü de deneyimleme imkanı buluyor.Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, 1 Ocak-30 Nisan'da kenti 1 milyon 112 bin 383 yabancı turist ziyaret etti.Geçen yılın aynı döneminde 423 bin 773 yabancı turistin geldiği Antalya'da, bu yıl, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 162 artış kaydedildi.Kente, 1 Ocak-30 Nisan döneminde en fazla turist gönderen ülkeler sırasıyla 329 bin 96 misafirle Almanya, 150 bin 944 turistle İngiltere, 143 bin 485 turistle Rusya oldu. Her geçen gün Avrupa pazarından taleplerin artması turizmciyi memnun etti.

Bazı İngiliz tur operatörleri, Türkiye'ye yönelik uçuşlara ek kontenjanlar koyarken, Rusya ile karşılıklı uçuşların başlamasıyla özellikle bu ay Rus pazarının canlanması bekleniyor.

"Tüm pazarlardan misafirlerimiz var"Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine, 2022 sezonunun geçen yıla göre çok daha iyi olacağını belirterek kaynak pazar Rusya ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle iç pazar ve Avrupa ülkelerinin yoğunlukta olduğunu anlattı.Güzel bir sezon olmasını temenni eden Kavaloğlu, "Avrupa'dan özellikle İngiltere ve Almanya'dan çok ciddi artış var. İngiltere'den uçaklar Türkiye'ye yönelmiş durumda. Bu yıl Antalya'da 1 milyonun üzerinde, Türkiye genelinde ise 3,5 milyonun üzerinde İngiliz turist ağırlayacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Turizmci Hacı Osman Üçdan da zincir oteller olarak nisan itibarıyla turizmde en iyi sezon olan 2019'un cirosunu geçtiklerini söyledi.

Turizmi çeşitlendirmenin önemine vurgu yapan Üçdan, "Otellerimiz daha çok İngiliz turistle dolu. Avrupalı turist iyi kazandırıyor. Tek pazara güvenerek yola çıkmamak gerekiyor. İngiltere ve Almanya'nın yanı sıra Hollanda, İsviçre, Norveç, İsrail, Danimarka'dan misafirlerimiz var." dedi."Mayısta Rusya pazarı hareketli olacaktır".Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin genel müdürü Ali Kızıldağ da 2022 turizm sezonunun Avrupa pazarıyla başladığını, sezonun iyi gittiğini söyledi.Rusya ile 29 Nisan'da karşılıklı uçuşların yeniden başladığını anlatan Kızıldağ, "Herhangi bir sıkıntı olmazsa mayısta Rusya pazarı hareketli olacaktır. Bütçelenen sayıların gelmesi, sektörü daha da rahatlatacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.