Öne Çıkanlar Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Milano italya Almanyanın Hanau Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı HANAU KATLİAMINI Tahir Palalı Cem Karacanın Unutulmaz Şarkılarıyla LAMBO İrlanda

İngiltere'de Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali çevrimiçi yapıldı

Kıbrıs, İngiltere, ve Avustralya’dan katılan sanatçıların eserlerinin seslendirildiği, müziğin yanısıra yemek kültürü, tiyatro, parodiler, halk oyunları, maniler, tarih ve kültür geleneklerinin de sergilendiği ve konuşulduğu festival çok renkli geçti. 

- Bu haber 2786 kez okundu.

İngiltere'de Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali çevrimiçi yapıldı

Geçen yıl pandemi nedenleriyle ilk kez çevrimiçi düzenlenen 3. Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivalinden sonra bu yıl da festival Internet üzerinden dünyanın çeşitli yerlerinden katılan Kıbrıslı Türklerin katkılarıyla gerçekleştirildi. 20 ve 21 Kasım 2021 tarihlerinde yapılan İngiltere merkezli çevrimiçi kültür ve Sanat festivali büyük ilgi gördü. Kıbrıs, İngiltere, ve Avustralya’dan katılan sanatçıların eserlerinin seslendirildiği, müziğin yanısıra yemek kültürü, tiyatro, parodiler, halk oyunları, maniler, tarih ve kültür geleneklerinin de sergilendiği ve konuşulduğu festival çok renkli geçti. 

Festivale Kıbrıs’tan katılanlar arasında klasik müzik alanında dünyaca ün yapmış müzisyenler Rüya Taner, Nihat Ağdaç ve Gözlem İlkay, değişik TUFAD halk oyunları ekipleri, ünlü müzisyenler Cemal Özgürsel, Ayşen Barış Çelebi ve Muhittin Yangın, ödül kazanmış genç rock müzisyeni Berk Akımcı, Kıbrıs’ın en büyük müzik korosu Çağdaş Müzik Derneği, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Orkestrası ve şair Bedia Balses Çeliker bulunmaktaydı. Festivale Avustralya’dan Melbourne’da faal olan Kuzey Kıbrıs Türk Derneği ve Okyanusya Sanat Orkestrası katkı koydu. İngiltere’den ise bazıları ün yapmış genç yetenekli müzisyenlere, müzik gruplarına, parodileri ile izleyicileri eğlendiren gruplara, şairlere yer verildi. Geleneksel kıyafetlerle Kıbrıs’ımızın yemeklerinden örnekler yapan NOTCO üyesi derneklerin kadın katılımcılarının sunduğu program, yine NOTCO üyesi yarışmacıların eğlenceli yemek yarışı programı ve Kıbıslı Türk Filmciler Derneği üyesi filmcilerin kısa metrajlı filmlerinden oluşan filmler de festivalin önde gelen izlenimleri arasında idi. 

Londra’nın en eski, en ünlü müzik grubu Kıbrıs Dörtlüsünün festival için özel olarak seslendirdiği Kıbrıs şarkıları ile sonlana festivalin sunuculuğunu Kanal Uysaler ve Ayşen Cemal başarı ile yaptılar.

Festiaval Koordinatörlüğünü ve yayınlanması görevinin ise genç Euro Genç TV yöneticisi Gülay Ermiya yüklendi. Festival broşürünün tasarımı Birmingham’da yaşayan genç Grafik tasarımcısı Halil Şevket tarafından yapıldı. Broşür aşağıdaki linkten bulunabilir:

https://issuu.com/wearetccuk/docs/tcacf_2021_magazine_turkce

Festival bu yıl Mart ayında önce 5, kısa bir süre içinde de Londra’nın en faal derneklerinin de aralarında olduğu 23 dernekten oluşan Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi (NOTCO) tarafından düzenlendi.

Gazetemize konuşan NOTCO Başkanı Türkay Hadjifilippou şunları söyledi:

“20 ve 21 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen ve gayet başarılı geçtiğini düşündüğümüz festivalin ve daha önce düzenlediğimiz festivallerin amacı gelecek nesillerimize zengin kültürümüzü tanıtmak ve yaşatılmasını sağlamak olmuştur. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği festivallerimizin giderek amacına ulaşmasını görmek sevindiricidir. Takdir edeceğiniz gibi, özellikle genç nesillerimiz giderek derinleşen bir kültür erozyonuna uğramaktadılar. Bunun bilincinde olarak bu tehlikeyi önlemek için kolları sıvamış bulunuyoruz”. 

Tüm festival canlı olarak Euro Genç TV üzerinden değişik ülkelerden izlendi.Bu güzel etkinliği kaçıranlar aşağıda bağlantıdan tekrar festivali diledikleri zaman izleyebilirler: https://www.facebook.com/eurogenctv Euro Genc You tube channel.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.