Öne Çıkanlar Konkurt MODELS DİZİSİ Engin Nurşani kimdir Sosyete hanımları Japon modacı Kenzo Kenzo markası Patara Antik Kenti Ayhan Işık Victorias Secret Erdal Beșikcioğlu Cemal Reşit Rey Konser Salonu Eda Doğanay Aslıhan Karalar Sena Şener Diplomat Travel Atatürk Boyama Parmak İzi Tuba Ünsal Xiamoi SU7 araba

İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi için Başvurular devam ediyor

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu’nun bu yıl 4. kez düzenlediği Türk Toplumu Sanat Sergisi başvuruları başlıyor!

- Bu haber 182 kez okundu.

İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi için Başvurular devam ediyor

Londra Yunus Emre Enstitüsü, Birleşik Krallık'ta yaşayan tüm Türk sanatçılarının eserlerini sergileme imkânı sağlayan Türk Toplumu Sanat Sergisi'nin bu yıl dördüncü kez başvurularının başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyor! Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu tarafından İngiltere’de yaşayan sanatçıların üretkenliğini teşvik etmek, onları sanatseverlerle buluşturmak ve Türk toplumunun birliğini güçlendirmek amacıyla bu yıl da her yetenek ve alandan sanatçıların birbirinden değerli eserleri sergilenmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen sergide, Birleşik Krallık'ta yaşayan 70'in üzerinde sanatçı, 140'ın üzerinde eserle başvuru yapmıştır. Jüri üyeleri, bu eserler arasından 51 sanatçının 88 eserini titizlikle seçmiştir. Geleneksel sanatlardan kısa filme seramikten heykele birbirinden farklı alanlarda özgün eserlerini sanatseverlerle buluşturan sergi, pandemi tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak sergilenmiştir. Sergide, her sanatçıya sanat eserlerini sergilemeleri ve kendilerini tanıtmaları için bir alan verilmiştir. Her zamankinden daha erişilebilir olan sergi, dünyanın birçok yerindeki sanatseverler tarafından binlerce kez görüntülenmiştir.

Geçtiğimiz yıl jüride Türkiye Birleşik Krallık Büyükelçisi Sayın Ümit Yalçın, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Bekir Utku Atahan, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş gibi birbirinden kıymetli isimlerin bulunmasının yanı sıra Zeynep İkbal, Nilay İşlek ve Cevdet Akman gibi önemli sanatçılar da yer almıştı.

Çok çeşitli sanat dallarından ve farklı üsluplardan oluşan bu zengin içerikli sergi, İngiltere merkezli Türk topluluğunun yeni ve yerleşik sanatçıları arasında bağlar oluşturmaya ve Türk sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmaya teşvik etmek için organize edilmeye başlanmıştır. 2019’dan beri aralıksız her yıl düzenlenen sergi, yetenekli sanatçıların çalışmalarının sergilenmesinin yanı sıra, Türk sanat camiasının sanata ve kültüre ne kadar değer verdiğini ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasında kurulacak ikili ilişkilerde kültür ve sanat etkinliklerinin en etkili yöntemlerden biri olduğunu göstermiştir.

Sergi, uluslararası platformlarda uyandırdığı yankı sonrası dünyanın dört bir yanından sanatçı ve sanatseverlere ilham olabilmesi adına bu yıl da çevrimiçi olarak sergilenmeye devam edecek ve sanatseverlerin erişimi sadece bir tuşa basmak kadar yakın ve kolay olacak. Geleneksel sanatlardan, fotoğrafa, dijital sanattan kısa film ve performanslara kadar çok geniş bir yelpazesi olan Türk Toplumu Sanat Sergisi, Birleşik Krallık'ta yaşayan tüm Türk sanatçılardan eser başvuruları bekliyor!

Sergilenecek eserler, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve Dr. Mehmet Karakuş'un da bulunduğu önemli isimlerin yanı sıra İngiltere merkezli 5 değerli Türk sanatçıdan oluşan jüri tarafından seçilecektir.

Sergi, 21 Şubat 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri ​​arasında Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün internet sitesinde çevrimiçi olarak ziyaret edilebilecek.

Her bir sanatçının en fazla 3 eserle katılabileceği sergiye katılım için sanatçılar eserlerini, Yunus Emre Enstitüsü – Londra web sitesi yeelondon.org.uk'de bulunan başvuru formu ile 31 Ocak 2022 tarihine kadar Londra Yunus Emre Enstitüsü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Eser göndermek ve daha fazla bilgi almak lütfen Yunus Emre Enstitüsü – Londra web sitesini aşağıdaki linkten ziyaret edebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
https://yeelondon.org.uk/

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.