Öne Çıkanlar TATARLAR YouTube İsyan Bayrağı GENELEVİN TUVALETİNDEN Ezo Sarıcı Rihanna HAKAN BAŞAR Ender Balkır Kıbrıs kitabını Dr. Galata KKTC Büyükelçisi Keskine Balinanın Bilgisi filmi Antalyada gösterildi Balinanın Bilgisi Mem Ararat ingiltere GATHİB rekor lse london Londra Ekonomi ve Siyasal Bilimler Okulu Jamboree Kültür Yolu Festivali Buckingham Sarayının muhafızlığını

Londra'da, Şef Kemal Demirasal ile Modern Türk Mutfağı Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi

Londra Yunus Emre Enstitüsü, Şef Kemal Demirasal ile Modern Türk Mutfağı Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi

- Bu haber 229 kez okundu.

Londra'da, Şef Kemal Demirasal ile Modern Türk Mutfağı Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi

Londra Yunus Emre Enstitüsü Şef Kemal Demirasal ile Le Cordon Bleu London ev sahipliğinde Enstitü’nün bir maraksı A Pinch of Anatolia projesinin çatısı altında 'Çağdaş Anadolu Mutfağının Kökleri’ adlı bir tanıtım etkinliği düzenledi.

Türk mutfağı, zenginliği ile dünyanın en iyi 3 mutfağı arasında kabul edilmektedir. Yüzlerce yıllık tarihi sentezlerden oluşan sayısız lezzetleri ile Türkiye'nin en büyük kültürel değerlerinden birisi de şüphesiz mutfağıdır.  Le Cordon Bleu’nun  Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile “Misafir Şef” programına konuk olan  Kemal Demirasal, Modern Anadolu Mutfağı'nın köklerinden beslenen serüvenine bir yolculuk gerçekleştirdi. 8 Aralık Çarşamba günü akşamı gerçekleşen bu etkinlik Anadolu Mutfağına ilgi duyanlar tarafından yoğun bir katılımla takip edildi.
Salonu dolduran lezzet gurmelerine Anadolu mutfağının geleneksel malzemelerinden, Anadolu'nun eşsiz yemek kültürüne kadar birbirinden değerli bilgiler veren Şef Demirasal, bu geceki etkinlik için kalbinden geçen en özel yemeklerden ikisini seçtiğini ifade etti. Şef, menüye ilk olarak bir yandan geleneksel bir yemeği ufak dokunuşlarla nasıl muhteşem bir lezzete dönüştürebileceğinin sırlarını da paylaşarak Kuzu Tandır yapımıyla başladı. Türkiye’de bayram sofralarının bir geleneği olduğu için kendisinde özel bir yeri olan Kuzu tandırı seçtiğini ifade eden Demirasal, seyircilerin arasında bu enfes yemeğin kokuları dolaşırken, menüsündeki bir diğer özel tat olan baklavayı hazırlamaya başladı. Ufak modern dokunuşlarla binlerce yıllık geleneksel tatlarda inanılmaz farklar yaratmasıyla bilinen Şef Demirasal, fıstık kremalı dolgulu her bir katı 7 kat yufkadan oluşan Fransız tatlısı esintili baklavasıyla hem geceye hem de deneyenlerin damaklarına damgasını vurdu!
Kemal Demirasal, Anadolu mutfağını modern ve sıra dışı bir yemek deneyimine dönüştüren menüler yaratmasıyla tanınan, kendi kendisini yetiştirmiş dünyaca ünlü, ödüllü bir şeftir. Restoranları dünyanın en iyi restoranları arasına girmiş olan Şef Demirasal hala Londra, Alaçatı ve İstanbul’da YEK, Alancha, Foxy Potato, Barbun isimli her biri gastronomi uzmanları tarafından ilgiyle takip edilen ve lezzet avcıları tarafından yoğun ilgi gören mekanların şefliğini ve kuruculuğunu yapmaktadır. 
Ünü Türkiye sınırlarını aşan Kemal Demirasal, BBC'nin Kate Hardie-Buckley ile 'The Travel Show', Rick Stein ile BBC'nin 'Venedik'ten İstanbul'a' ve TRT'de 'The Apprentice' gibi birçok tanınmış programa da konuk olmuştur.
Türk mutfağının arka kısmına bir kere şahitlik eden herkes, bu özenli ve detaylı yemeklerin hazırlık sürecinin iki saat içinde gerçekleşmesinin zorluğunu bilirler. Şef Demirasal, yılların verdiği pratiklik, birikim ve uzmanlığıyla bir yandan konuklara tarihi tatlar hakkında bilgiler verip onlara lezzetli yemek yapmanın püf noktaları üzerine sohbetler ederken bir yandan da Anadolu’nun klasik ve çağdaş lezzetlerini konuklarına kısa sürede hazırladı.
Etkinlik Şef Demirasal ile yapılan yemek üzerine keyifli bir soru-cevap oturumuyla sona erdi.
Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak ve bu tür etkinliklerden haberdar olmak için Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün www.yeelondon.org.uk/ web sitesini ziyaret edebilir veya Londra Yunus Emre Enstitüsü'nü sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.