Öne Çıkanlar Gigi Hadid mert firat Özgü Namal Ferzan Özpetek Demi Rose Evgeny Grinko Türkiye turnesi Eliz Sakuçoğlu Ali Atay Murat Basoglu eski esi DJ Abdullah Inal Cem Yılmaz ve Defne Samyeli Parmak İzi Şevket Çoruh Fatım Seven bilek güreşi Bilfen Bursa Anadolu ve Fen Lisesi tarihi yapı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Emin Nurgör Canan Karatay

Londra El Sanatları Haftası 10. yılını kutluyor

Geleneksel el sanatlarını onurlandıran Londra El Sanatları Haftası 10. yılını kutlarken, Londra'nın dört bir yanında gerçekleşecek dinamik bir etkinlik programıyla geri dönüyor.  

- Bu haber 51 kez okundu.

Londra El Sanatları Haftası 10. yılını kutluyor

Dünyanın dört bir yanından 700’den fazla sanatçı, tasarımcı, marka ve galerinin bir araya geldiği, 9 – 19 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Londra El Sanatları Haftası'na bu yıl yedinci kez katılan Londra Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin geleneksel sanatlarını ve mutfağını birbirinden farklı etkinliklerle Londralılara tanıtıyor! Bu yıl Türk Hazineleri: Nakış, Tezhip Sanatı, Ebru, Hat, Seramik ve Mutfak Lezzetleri teması ile 13-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında, 11:00 - 21:00 saatleri arasında, 10 Maple Street, W1T 5HA adresinde bulunan Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde gerçekleştirilecek olan etkinliklerde katılımcılar, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını keşfetme, dünya standartlarında şeflerle Türk mutfağının gizli hazinelerini yakından tanıma ve usta sanatçılar ile sanat atölyelerine katılma fırsatına sahip olacaklar.

Enstitü bu yıl ayrıca Cumartesi sabahı çocuklar için de özel atölyeler de düzenleyeceğini duyurdu. Bu yılki etkinliklerin öne çıkan teması olan Türk Nakış Sanatı atölyelerinde Rümeysa Memiş, Türk desenlerine özel olarak odaklanarak katılımcılara bu sanat formunda rehberlik edecek. Her dikişin bir anlatı, her desenin bir anı olarak ele alınacağı atölye çalışmalarında zaman içinde bir yolculuk, nakış yoluyla hikaye anlatma sanatı bir araya getirilecek. Nagihan Seymour, Türk tezhip sanatını William Morris'in ikonik desenleriyle harmanlayarak hayata geçirecek. Geleneksel ve modern sanat formlarının bu karışımı, katılımcılara sanat yoluyla kültürel etkileşimi deneyimleme imkanı sunacak. Dilara Karaağaç ile ebru sanatını atölyelerinde doğal pigmentlerin su üzerinde dansı ile benzersiz tasarımlar yaratılacak.

Önceki yıllarda da çok rağbet gören Türk mutfağı atölyeleri bu yıl da Şef Ali Açıkgül ile geri dönüyor! Şef Ali Açıkgül Anadolu'dan Vegan Tariflerin sırlarını açığa çıkarırken katılımcılara bir mutfak yolculuğunda rehberlik edecek. Ayrıca Anadolu'nun Sıfır Atık Mutfağı konseptini tanıtarak sürdürülebilirliğin günlük yemek pişirme pratiklerimize nasıl entegre edilebileceğini gösterecek. Son olarak, Gulnaz Mahboob, katılımcıları Hüsn-i Hat sanatıyla tanıştırarak etkinliğin zenginliğine zenginlik katacak. Atölye çalışmasında katılımcılar bu eski sanat formunun temel tekniklerini öğrenecek ve kişiselleştirilmiş öğeler yaratma fırsatına sahip olacaklar.  

Atölye çalışmalarına eşlik etmek üzere Enstitü’de bir de geleneksel Türk sanatları sergisi yer alacak. Bu sergide Nagihan Seymour, Gulnaz Mahboob, Ahmed Sacit Açıkgözoğlu, Rümeysa Memiş, Dilara Karaağaç, Sema Yekeler Yurtseven, Sevim Hacıöztürk Çakır ve Demet Tokbay gibi değerli sanatçıların özgün eserleri yer alacak. Bu sergi, Türk sanatının güzelliğine ve inceliklerine ilk elden tanıklık etmek ve bu olağanüstü sanatçıların yeteneklerini ve ustalıklarını yakından incelemek için eşsiz bir fırsat. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel mirasının bir kanıtı olarak etkinliğin sürükleyici deneyimini daha da artıracaktır.


Etkinlikler Türkiye'nin zengin kültürel mirasını deneyimlemek, öğrenmek ve kutlamak isteyen herkese açıktır! Daha fazla bilgi almak ve etkinliklere kaydolmak için lütfen Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün web sitesini ziyaret edin: https://yeelondon.org.uk/lcw2024/

Etkinlik Detayları & Kayıt: Tarih: 13-19 Mayıs 2024 Saat: 11:00 – 21:00 Konum: 10 Maple Street Londra W1T 5HA Kayıt: https://yeelondon.org.uk/lcw2024/


      
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.