Öne Çıkanlar Kürt müziği Venedik Film Konkurt MODELS DİZİSİ Engin Nurşani kimdir Sosyete hanımları Japon modacı Kenzo Kenzo markası Patara Antik Kenti Ayhan Işık Victorias Secret Erdal Beșikcioğlu Pink Cemal Reşit Rey Konser Salonu Leyla Boztaş Eda Doğanay Sagopa Kajmer Londra Aslıhan Karalar Sena Şener Diplomat Travel

Katar'ın simgesi “Şahinler“ Etnospor Kültür Festivali'nde

- 3. Etnospor Kültür Festivali'nde Katar'dan gelen şahinler ilgi odağı oldu. Şahinler 400 ve 800 metredeki hedeflere çok kısa sürede ulaşabiliyor - Katar Algannas Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al-Mehshade: - "Türkiye'de düzenlenen festivalin çok büyük olduğunu gördük. Şahinler de büyük ilgi gördü" - "Şahin sporu, Katar halkı için tarihi bir spordur. Şahin, Katar'ın simgesidir. Bundan dolayı sürekli festivaller, yarışlar düzenliyoruz ve büyük ödüller veriyoruz" - "Bazı şahinler gerçekten çok pahalı. Beyaz olanlar en pahalısı ve en değerlisi. Çünkü av performansı çok yüksektir"

- Bu haber 563 kez okundu.

Katar'ın simgesi “Şahinler“ Etnospor Kültür Festivali'nde

İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 3. Etnospor Kültür Festivali'nde, bu yıl ilk kez Katar'ın en önemli sporlarından olan şahin yarışı da yer alıyor.

Yenikapı Meydanı'ndaki organizasyonda, kurulan Katar çadırı ve festivalde gösteri yapacak iki şahin de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Çadırı ziyaret edenler, Katar çayı ve kahvesini deneme şansı bulurken, şahinlerin de bol bol fotoğrafını çekti.

Farklı kategorilerde yarışan Katar şahinleri, 400 ile 800 metre uzaktaki hedeflerini görerek en kısa sürede ona ulaşmaya çalışıyor. İyi bir şahin 400 metrelik hedefe 20 saniyede varabiliyor. Şahinler aylar boyunca yarışlar için zorlu hazırlıklardan geçiyor.

Katar Algannas Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ali bin Khatem Muhammed Al-Mehshade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şahinin Katarlılar için yalnızca bir spor unsuru olmadığını, Katar kültürünün önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Muhammed Al-Mehshade, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Sizlere Katar Emiri ve halkının selamlarını getirdik. Katar ve Türk halkı kardeştir, o nedenle çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Diğer ülkelerin farklı sporlarını da burada tanıma fırsatı yakalıyoruz. Festivalde, Katar'ın Algannas Cemiyeti'ni temsil ediyoruz. Sayın Bilal Erdoğan'a eşlik ederek ilk günümüzü geçirdik. Çok yoğun ve çok güzel bir gün oldu. Türkiye'de düzenlenen festivalin çok büyük olduğunu gördük. Şahinler de büyük ilgi gördü. Türk kardeşlerimize destek olmak ve bu organizasyonda her zaman yer almak istiyoruz."

- "Şahin, Katar'ın simgesidir"

Şahin yarışının Katar kültürünün çok eski bir parçası olduğunun altını çizen Muhammed Al-Mehshade, "Şahin kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Katar Devleti başta olmak üzere Katar halkı olarak bu spora çok önem veriyoruz. Katar'da yaklaşık halkın yüzde 70'i bu sporu yapıyor ve ilgi duyuyor. Şahin sporu, Katar halkı için tarihi bir spordur. Şahin, Katar'ın simgesidir. Bundan dolayı sürekli festivaller, yarışlar düzenliyoruz ve büyük ödüller veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Katar ve Türkiye'nin spor alanında benzerlikler gösterdiğini dile getiren Muhammed Al-Mehshade, "Biz de geçen ekim ayında Marmi Festivali'ni düzenledik. Türk kardeşlerimiz de katıldılar ve bizi çok onurlandırdılar. Şahin bizde bir av sporudur. Festivallerde ise bir hedefe ulaşılması amaçlanıyor. Türkiye'de de Doğancıların bir derneği var. İnşallah ilerleyen günlerde onlarla bir iş birliği yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Şahinlerin fiyatlarının büyük değişiklik gösterdiğini anlatan Muhammed Al-Mehshade, "Bazı şahinler gerçekten çok pahalı. Beyaz olanlar en pahalısı ve en değerlisi. Çünkü av performansı çok yüksektir. Katarlılar şahini çok seviyor. Buraya bir beyaz bir de normal şahin getirdik. Bu mevsim tüy dökme mevsimleri. Tüyleri yeni yeni çıkıyor." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.