Öne Çıkanlar Spektrum Lambalar gunes Haydi Gel Benimle Ol Bengü Toksöz Prens Philip londra Miss Turkey 2019 Onur Akay Emily Blunt Kemal Sunal Ali Erkazan Anadolu Atesi Mustafa Sandal Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Evrencan Gündüz Aber Alnahas Munzur Çayı AJDA PEKKAN Picasso Paisajes Türk pop müziğinin

İADD, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hediye ederek, çocuklara verdiği değeri ile onlarla çocuk olabilen tek liderdi.

- Bu haber 47 kez okundu.

İADD, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE- İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD)  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili ileti yayımladı. İAAD'nin bayram kutlaması şöyle: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşunun 104. Yılında: Bugün, dünyada antiemperyalist mücadelenin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104.yılını büyük bir onur, coşku ve gururla kutluyoruz.Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önce meclisi devreye sokar, bu meclis kurtuluş savaşını yönetir, daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ni kurar.Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı 23 Nisan 1920, ulusumuzun babadan oğula geçen saltanatla yönetilme şeklini yıkıp, yerine yönetim yetkisinin ve hakkının millete geçmesini sağladığı çok önemli bir gündür. Milletimiz bu hakkını ,yurdumuzu ele geçirmek isteyen dış düşmanlara ve bunlarla iş birliği yapma gafletine düşmüş olan padişahlık yönetimine karşı savaşarak kazanmıştır."


İAAD: "Mustafa Kemal Atatürk “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir “diyerek meclisin iradesini ortaya koymuştur. Bu anlayış, dayatma zihniyetini reddeder. Burada ne Tanrı’nın gölgesi sayılan padişah vardır ,ne de bütün toprakların padişaha tapulandığı bir vatan.Ne insanlar ümmettir,ne de yasalar din. Ne tek adamlık siyasete, ne de diktatöre yer vardır.  Bu yüzden dir ki 23 Nisan 1920 Meclisi demokrasinin taşlarının atıldığı siyasi bir devrim olarak kabul edilir . Bu meclis, Mustafa Kemal Atatürk’ün önce Amasya Tamimi ile başlattığı, Erzurum ve Sivas Kongre’lerinde pekişen ‘MİLLİ EGEMENLİK ‘ şiarini 23 Nisan 1920’de resmileştirmiştir. Bugün ise Ulusal Egemenliğin temsil yeri olan  TBMM’nin hiçbir işlevi kalmıştır.
Ancak Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının yetiştiği bu topraklarda umutsuzluğa asla yer yoktur."

"Ulu Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atatürk “ Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar ” sözü ve dünya çapında tek örnek olan “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı “‘nı hediye ederek, çocuklara verdiği değeri ile onlarla çocuk olabilen tek liderdi. 23 Nisan’ı toplumumuzun geleceği ve ülkemizin güvencesi olan çocuklarımıza armağan ederek, onların ulusal egemenlik kurallarına sahip çıkmasını istemiştir. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşır 23 Nisan. Mustafa Kemal Atatürk geleceğin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancını şu sözlerle de ifade etmiştir:"

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

İngiltere ADD olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 104 yılını en kısa zamanda tekrar egemenliğinin kayıtsız şartsız millete geçeceği bilinciyle kutlar, bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyet’inin yaşaması için her zaman tek bir ışık kalana kadar aydınlanma ışığı olacağımıza bir kez daha söz veririz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 104 yıl öncesindeki Gazi Meclisi’nde görev alan yurtseverleri saygı,minnet ve şükranla anıyoruz. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği- İADD

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.