Öne Çıkanlar Kozmetolog Kalbime Gömerim O Zaman Model dizi Super Bowl Dilsiz Survivor Kelaynak Londra Turkiye Türk Mutfağımdan SİMGEDEN YENİ ŞARKI SEBZE londra pedofili sapık İngilterede eleştiriliyor Xiamoi SU7 araba Eski Talk TV sunucusu Zeynep Bastıkın Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro oyunu Londradan Alman müzik grubu Kıvanç Tatlıtuğ ingiltere

Aynur, EFG London Jazz Festival'inde konser verecek

AYNUR, EFG Londra Caz Festivali kapsamında 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Southbank Centre’in ünlü konser salonu Royal Festival Hall’de sahne alacak.

- Bu haber 133 kez okundu.

Aynur, EFG London Jazz Festival'inde konser verecek

Tara Jaff ve Adib Rostami konserin açılışını yapacak. Çağdaş Kürt müziğinin öncü sanatçılarından Aynur, EFG London Jazz Festival kapsamında konser vermek üzere tekrar Londra’ya geliyor. 18 Kasım Cumartesi akşamı saat 19:30’da gerçekleşecek konserde, sanatçı Londra’nın en prestijli konser salonlarından biri olan Royal Festival Hall’da izleyenleri ile buluşacak. Daha önce 2021 yılında aynı salonda Londra Caz Festival’inin Açılış Galası Jazz Voice’a konuk solist olarak katılan Aynur, bu kez bu önemli konser mekânındaki ilk solo konserini vermiş olacak. Aynur Festival’de yeniden sahne alacak olmasının heyecanını su sözlerle ifade etti: “EFG Londra Caz Festivali duygular ve hayal gücünün melodilerle buluştuğu, müzik ve beraberliğin biraraya gelmesiyle ruhumuzu besleyen, kalplerimizi dolduran bir yolculuk. Festival’e yeniden katılacağım ve bu kez Londra’nın en önemli konser mekânlarından birinde, Royal Festival Hall’da konser vereceğim için çok mutluyum. Konserimde yeni sürprizlere ve yayınlanması planlanan yeni albümümden de eserlere yer verebilmeyi umuyorum. EFG London Jazz Festivaline teşekkür ediyor, Festivalin her anının tadını çıkarmanızı diliyorum” 

Dolu dolu geçecek olan konserde sanatçıya, kontrbasta Chris Jennings, davulda Patrick Goraguer, piyanoda Franz Von Chossy, saksafonda Hayden Chisholm ve klarnette Caner Malkoç eşlik edecek. 

Aynur günümüz Kürt müziğinin önde gelen sanatçılarından bir tanesi. Etkileyici sesiyle Kürt ve Anadolu müziğinin ezgilerini seslendiren Aynur, kendi kültürel köklerini Batı müziğinin çağdaş tonlarıyla harmanlıyor, bu coğrafyaların derinlikli, duygulu ve eşsiz  müziğini küresel sanat alanına taşıyor. 
 


Dünyaca ünlü bir sanatçı olan Aynur, önemli uluslararası yayınlarda da adından söz ettiriyor. The Guardian gazetesi Aynur’un konserlerini “duygulu, çok yönlü vokaliyle izleyenleri etkisi altına alıyor” seklinde tanımlarken, The Times ve Songlines gibi yayınlar sanatçıdan övgüyle söz ediyor. Aynur’un başarısı uluslararası birçok sanatçıyla sanatsal ilişki ve ortak projeler yapmanında yolunu açtı. Aynur bu sanatsal ilişki ve projeler kapsamında Star çellist Yo-Yo Ma ve Silk Road Ensemble, Maestro Riccardo Muti, Kayhan Kalhor, Javier Limón, Kinan Azmeh, Nederland Blazers Ensemble ve NDR Big Band gibi birçok değerli müzisyen ve orkestra ile birlikte çalıştı. WOMEX tarafından ‘Kürt ve Alevi kültürünün korunması ve çağdaşlaşmasına uzun bir adanmışlık sergilemiş bir sanatçı’ olarak tanımlanarak ödüllendirilen sanatçının konser biletleri sadece internet üzerinden https://www.southbankcentre.co.uk/ internet sitesi ziyaret edilerek What’s On başlığı altında 18 Kasım tarihi seçilerek kolaylıkla temin edilebilir. Bilet fiyatları £25 ile £35 arasında değişiyor.  Konseri düzenleyen EFG London Jazz Festival yetkilileri konser için kapıdan bilet satışı yapılmayacağını, bu sebeple konsere katılmak isteyenlerin mutlaka biletlerini önceden internet üzerinden temin etmesi gerektiğini ifade ettiler.


18 Kasım 2023 Cumartesi günü yapılacak olan konserin açılışını Kürt sanatçılar Tara Jaff ve Adib Rostami iklisi yapacak. Tara Jaff, Irak Kürdistanının Halepçe şehrinde doğmuş, uzun yıllardır Londra’da yaşayan , müzikal anlamda tabiricaizse kendi kendini yetiştirmiş Kürt müziğinin en önemli sanatçılarından bir tanesidir. Yıllar içinde, farklı yaylı enstrümanları deneyen Tara Jaff,  Mezopotamya’nın eski cağ arplarından büyülenip çağdaş Kelt arp enstrümanına yöneldi. İran’ın Kermanşah şehrinde doğan ve yaşamını Londra’da sürdüren Adib Rostami, müzik kariyerine Tombak ögrenerek başladı. Mehdi Rostami ile birlikte kaydettiği Melodic Circles albümü  Songlines tarafından 2018 yılının en iyi 10 albümü listesinde yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
AynurLondon Jazz Festival
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.