Öne Çıkanlar Ayhan Işık Ezo Sarıcı Apollo Filarmoni Orkestrası Aras Aydın Azra Akın Aslıhan turan dogan sanatci Reyhan Cansu Mabel Matize ait Lan şarkısı Seher ile Ali tiyatro Londra restoran Fıccın Zeynep Bastık karsıyaka Zeynep Bastık izmir Mavi Gri neoNazi saldırısı planlamaktan 3D yazıcıda Türk markası Barrus Londra Milano italya Almanyanın Hanau

Aynur, EFG Londra Jazz Festivali için Barbican’da sahne almak üzere İngiltere’ye geliyor. 

Dünya Müzik Fuarı tarafından 2021 Yılının Sanatçısı seçilen Kürt ve Alevi müzisyen Aynur, EFG Londra Jazz Festivali kapsamında, Londra’nın en prestijli salonlarından birisi olan Barbican’da sahne almak üzere İngiltere’ye geliyor. 

- Bu haber 392 kez okundu.

Aynur, EFG Londra Jazz Festivali için Barbican’da sahne almak üzere İngiltere’ye geliyor. 

Kürt müziğinin dünyadaki önde gelen en önemli isimlerinden biri olan ve Dünya Müzik Fuarı (WOMEX) tarafından 2021 Yılının Sanatçısı seçilen Kürt ve Alevi müzisyen Aynur, EFG Londra Jazz Festivali kapsamında, Londra’nın en prestijli salonlarından birisi olan Barbican’da sahne almak üzere İngiltere’ye geliyor. 14 Kasım 2021 Pazar günü Silk Street, London, EC2Y 8DS adresinde bulunan Barbican Centre’in ana konser salonunda düzenlenecek konser 19:30’da başlayacak. Şimdiye kadar yayınladığı albümlerle Kürt müziğine sürekli olarak yeni kapılar açan Aynur, Barbican’da gerçekleştirilecek konserinde son albümü Hedûr’u ve diğer albümlerinde yer alan Kürtçe ve Türkçe şarkılardan oluşan repertuarı seslendirecek. Aynur uzun süredir Londra’da buluşmadığı dinleyicilerini mest edecek bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.  Dünyanın pek çok prestijli konser salonunda sahne alan Aynur 2006 yılında sahne aldığı Queen Elizabeth Hall konserinden bu yana Londra’daki bu en büyük sahne gösterisinde seyircileriyle buluşmak için sabırsızlandığını ifade etti. WOMEX tarafından ‘Kürt ve Alevi kültürünün korunması ve çağdaşlaşmasına uzun bir adanmışlık sergilemiş bir sanatçı’ olarak tanımlanarak ödüllendirilen sanatçının konser biletleri sadece internet üzerinden www.barbican.org.uk adresi ziyaret edilerek satisa sunuldu. Barbican internet sitesinde What’s On başlığı altında 14 Kasım tarihi seçilerek kolaylıkla temin edilebilir. Bilet fiyatları £25 ile £32.50 rasinda değişiyor.  Konseri düzenleyen EFG London Jazz Festival yetkilileri konser için kapıdan bilet satışı yapılmayacağını, bu sebeple konsere katılmak isteyenlerin mutlaka biletlerini önceden internet üzerinden temin etmesi gerektiğini ifade ettiler.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.