Öne Çıkanlar Türkçe sanat ödülü ingiltere Sophia Loren bilinçlendirme farkındalık amdaki Kemancı Büyük Anafarta Köyü Alp kıyafetleri Düzce Köln Goethe Topluluğu KültürSanat Seramik ve Mutfak Eatique Cafe Dünya Kadınlar Günü Mahfuz Ay Londra restoran Atatürkün izinden Ünlü koreograf Düzenli ilişkinin Almanyanın Hanau

Londra ve Manchester’da İstanbul'un Ruhu

İstanbul, tarihi sokaklarının canlılığı, birbirinden farklı dini mekanlarından yükselen ulvi sesleri ile zengin ve eşsiz bir ses mozaiği İstanbul'un RuhuLondra ve Manchester’da

- Bu haber 81 kez okundu.

Londra ve Manchester’da İstanbul'un Ruhu

Türk müziği ustaları İstanbul'un Ruhu'nu Londra ve Manchester'a getiriyor. İstanbul, tarihi sokaklarının canlılığı, birbirinden farklı dini mekanlarından yükselen ulvi sesleri ve kadim mekanlarının iç rahatlatıcı dinginliği ile zengin ve eşsiz bir ses mozağini sunar. Bu zengin ses dokusu yüzyıllar boyunca harmanlanıp şehrin her köşesini sararak bir müzik başyapıtına dönüşmüştür. İstanbul'un müzik mirasını birbirinden güzel eserlerle bir araya getiren İstanbul'un Ruhu konserleri 11 Aralık Londra EartH Theatre’da ve 13 Aralık Manchester Katedrali'nde saat 19.00'de gerçekleşecek.

Konserde Türkiye’nin önde gelen virtüözleri Kanun’da Göksel Baktagir, Ud'da Yurdal Tokcan, Kemençe'de Derya Türkan ve Perküsyon'da Bülent Elmas bir araya gelecek. Abdülkâdir  Merâgî, Sultan III. Selim, Tanbûri Cemil Bey gibi bestecilerin ölümsüz eserlerinin dinleyiciyle buluşacağı konserde anonim parçaların yanında Göksel Baktagir ve Yurdal Tokcan’a ait eserler de icra edilecek.  

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Manchester Türk Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen bu konserler Türk Hava Yolları ile Birleşik Krallık Türkiye Kültür ve Turizm Ofisi (GoTürkiye) destekleriyle müzikseverlere eşsiz ve büyülü bir müzik gecesi sunacak. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılı kutlamalarının bir parçası olan konser ile kanun, ud, kemençe ve perküsyonun uyumlu karışımıyla 'İstanbul'un Ruhu', Aralık ayında Londra ve Manchester’ı kuşatacak.


 
İstanbul'un Ruhu Konseri: Londra 
Tarih: Pazartesi, 11 Aralık 2023 
Yer: EartH Theatre, Londra 
Saat: 19.00 
Biletler: £20  
https://spiritofistanbul.eventbrite.co.uk

İstanbul'un Ruhu Konseri: Manchester 
Tarih: Çarşamba, 13 Aralık 2023 
Yer: Manchester Katedrali 
Saat: 19.00 
Giriş ücretsiz olup aşağıdaki linkten kayıt olmak zorunlu ve kontenjana bağlıdır.
https://www.eventbrite.com/e/concert-spirit-of-istanbul-tickets-744622484897?aff=oddtdtcreator

Yunus Emre Enstitüsü; Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuştur. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün 64 ülkede 85 kültür merkezi bulunmakta olup 2010 yılında da Londra’daki merkezini açmıştır.           

      
Dünyaca ünlü kanun virtüözü Göksel Baktagir İTÜ Klasik Türk Müziği konservatuvarından mezun olmuş ve 1988'de Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Musikisi Topluluğu'na katılmıştır. 700'den fazla bestesiyle, Yeni Çağ ve Caz gibi türleri keşfetmiş, prestijli ödüller almış ve dünya genelinde kanun atölyeleri düzenlemiş, enstrümanın yayılmasına katkıda bulunmuştur.  

Günümüzün önde gelen ud icracılarından Yurdal Tokcan, 1988'de İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuş, ardından ud öğretmeni olarak görev yapmıştır. İstanbul Devlet Türk Musikisi Topluluğu ile Türk müziğini küresel olarak tanıtan çeşitli topluluklarla dünya genelinde sahne almıştır. Tokcan, birçok uluslararası projede yer almış ve birçok albüm kaydetmiştir.  

Tanınmış klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan, 1994'te İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda on yıl süren konservatuvar eğitimini tamamlamış ve Kemençe'yi İhsan Özgen ile çalışarak öğrenmiştir. Birçok popüler albümde yer almış, dünya çapında konserler vermiş, film ve belgeseller için müzik üretmiş ve birçok ünlü müzisyenle orkestralarda sahne almıştır. 

Perküsyonist Bülent Elmas, müzikle iç içe bir aileden gelerek, 17 yaşında TRT İstanbul Radyo Sanatçısı 'Eyüp Uyanıkoğlu' ile profesyonel müzik kariyerine başlamıştır. Mercan Dede ve Göksel Baktagir ile dünya çapında önemli müzik festivallerine katılarak Türk müzik kültürünü tanıtmış ve Ahmet Özhan, Melihat Gülses ve Müslüm Gürses gibi ünlü sanatçılara eşlik etmiştir.  
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.