Öne Çıkanlar Numberone TV Nazlı Tosunoğl Yarışması İngiliz turizm İngiltere Türk Toplumu Futbol Konkurt Yeşilçamın Nurşani Mark Eliyahu Londra Kıbrıs Türk Kültür Japon modacı Kenzo Birleşmiş Milletler Yaratıcı Şehirler Ağı UCCN Çeşme Beşiktaş Nur Yerlitaş Angelina Jolie Dilsiz Dave McCary

Mor ve Ötesi Londra'da depremde kaybettiklerimiz için Melekler Ölmez'i söyledi

Türk rock müziğinin başarılı grubu mor ve ötesi, X Activities organizasyonuyla 23 Mart Perşembe akşamı Londra 02 Indigo sahnesinde sevenleriyle bir araya geldi.

- Bu haber 324 kez okundu.

Mor ve Ötesi Londra'da depremde kaybettiklerimiz için Melekler Ölmez'i söyledi

Mor ve ötesi Londra’dan seslendi “Kalplerimizi tamir etmek mümkün”.Türk rock müziğinin başarılı grubu mor ve ötesi, X Activities organizasyonuyla 23 Mart Perşembe akşamı Londra 02 Indigo sahnesinde sevenleriyle bir araya geldi. Deprem nedeniyle oldukça duygusal bir ortamdda gerçekleşen konserde grubun solisti Harun Tekin “Hep beraber kalplerimizi tamir etmemiz lazım, bizi canavarlaşmak kurtarmayacak bizi kalplerimizi tamir etmek kurtaracak” dedi.6 Şubat ve sonrasında Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra  yaraları sarmak amacıyla seferber olan sanatçılar, desteğe devam edebilmek için sahnelere döndü.  Türk rock müziğinin başarılı grubu mor ve ötesi de, X Activities organizasyonuyla 23 Mart Perşembe akşamı Londra’da sevenleriyle bir araya geldi. Üç bine yakın kişinin yalnız bırakmadığı  “mor ve ötesi” Londra’nın ünlü 02 Indigo sahnesinde depremzedeler için hayranlarından destek istedi. Yerli yabancı pek çok katılımcının izlediği konserde, Türkiye’nin müzik tarihine 20 yılı aşkın süredir unutulmaz eserler bırakan grup, Bir Derdim Var, Deli, Oyunbozan ve Uyan gibi ikonikleşmiş şarkılarını yeniden seslendirdi.

Depremde kaybettiklerimizi için “Melekler ölmez”

yüzüme bir bak, korkudan eser var mı?
şarkımı dinle, durduruyor zamanı.
soluyor renkler, bitiyor düşler.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere ithafen seslendirdiği “Melekler Ölmez” şarkısı öncesinde hayranlarıyla dertleşen  grubun solisti Harun  “Bu şarkıyı ve çalacağımız herşeyi aslında erkenden kaybettiklerimize ithafen çalıyoruz bu akşam. Çok güzel gözüküyorsunuz, Kendimizi evde hissediyoruz. Bu akşam burada hep beraber kalıcı bir işbirliğine imza atmaya çalıştık. Turkey Mozaik foundation ile beraber ve onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu akşam burada satılan herşeyi deprem bölgesine gidecek. Hiçbir şey kalmasın masada.” dedi.

Grup bu konseri aynı zamanda deprem bölgesi için bir destek etkinliğine de dönüştürdü. İngiltere’de kurulan Turkey Mozaik Foundation ile ortak bir fon oluşturan mor ve ötesi, konserdeki lisanslı ürün satışlarını ve konser gelirinin bir bölümünü deprem bölgesi için oluşturulan bu fona aktaracak. Oluşturulan bu fona dinleyiciler de  https://www.justgiving.com/page/mor-ve-otesi-23march2023 adresinden katkıda bulunabilecek. Biriken her pound için Turkey Mozaik Foundation da deprem fonundan bir pound ekleyecek ve oluşan tutar Nisan’ın ilk haftasında bölgedeki güvenilir bir STK’ya deprem sonrası kültür sanat çalışmaları için aktarılacak.  

Harun Tekin’den özgür basın vurgusu

“İnsan neşelenmekten utanıyor ama öfkeli ve çoşkulu birşey söylemekten o kadar utanmıyor” diyen Harun Tekin  özgür ve demokratik bir yaşam için özgür basının olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz ayların da yılların da duygusu çok ağır olduğunu söyleyen grup “Bu akşam belki yeterince zıplamamış yeterince eğlenmemiş olarak eve gideceksiniz belki ama sizin bize çok iyi geldiğinizi, size müteşekkür olduğumuzu söylemek istiyorum.” diyerek Londralı hayranlarına teşekkür etti.

En son 2018'de geldiği Londra’da beş yıllık bir aranın ardından X Activities'in organizasyonu ile sahne alan grubun Londra'daki konserine değinen  X Activities organizasyon firmasının kurucusu Mert Karaduman “ Gurbette de olsak  mor ve ötesi'nin tedirginliklerimize, dertlerimize hala tercüman ve ortak olması çok kıymetli. Gelirinin önemli bir kısmı depremzedelere gidecek bu etkinliğin bir parçası olmaktan hüzünlü de olsa mutluluk duyuyorum” dedi.

Turkey Mozaik Foundation kimdir? 

Yurtdışında bağış toplayarak yarattığı kaynak sayesinde, Türkiye’de eğitim, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, çevresel sürdürülebilirlik ve kültür-sanat alanlarında çalışan sivil toplum kuruluşlarını destekler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.