Öne Çıkanlar Malatya GençFest Disney Londrada Anadolu Simge Gülşen Kadına şiddet İsyan Bayrağı Hadisenin ablası Sezin Angelova koronavirüs fidan bağışı Zeynep Bastık Londra Konseri Zeynep Bastık Hakan Muhafız Dizisi Sezin Erbil Londra Fenerbahçe Taraftar Derneği ingiltere Fenerbahçe Fenerbahçe Londra Fenerbahçe

Adana Tiyatro Festivali 1 milyon izleyiciye ulaştı

- Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali yoğun ilgi gördü - Organizasyonun başlangıcından bugüne kadar sahnelenen 381 oyunun bine yakın temsilini, yaklaşık 1 milyon sanatsever izledi - Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Gediktaş: - "Bu sene festivalimizde 6'sı yabancı 30 gruba ev sahipliği yaptık. Toplam 68 temsil yaparak 22 bin 410 sanatsevere ulaşmış olduk. Bugüne kadar festivalimizdeki oyunları ise yaklaşık 1 milyon seyirci izledi"

- Bu haber 117 kez okundu.

Adana Tiyatro Festivali 1 milyon izleyiciye ulaştı

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle bu yıl 20'ncisi düzenlenen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali yoğun ilgi gördü, organizasyonun başlangıcından bu yana sahnelenen oyunları ise yaklaşık 1 milyon kişi izledi.

Adana'da her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlayan festival, bilet bulabilmek için gişelerinin önünde geceden çadır bile kurmayı göze alan tiyatroseverler sayesinde önemli bir izleyici kitlesine ulaştı.

- Türkiye'nin en uzun soluklu festivali

Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olarak öne çıkan Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bugüne kadar 1 milyona yakın seyirciyle buluştu.

Her yıl birbirinden farklı tiyatro oyunlarını ve atölye çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunan festivalde, bugüne kadar yerli ve yabancı 6 binden fazla sanatçı ağırlandı.

42 ülkeden 110'u yabancı 375 tiyatro topluluğuna ev sahipliği yapan organizasyon, 381 oyunun bin civarında sahnelenmesiyle yaklaşık 1 milyon seyirciye ulaştı.

- Bu yılki seyirci sayısı 22 bini geçti

Kentte 20'ncisi Kübalı Havana Compas Dans Tiyatrosu'nun "Küba, Perküsyon ve Dans" isimli gösterisiyle başlayan festival boyunca 6'sı yabancı 30 oyun sahnelendi, açık hava gösterileri ve atölye çalışmaları düzenlendi, genç tiyatro topluluklarına da sahnede yer açıldı.

Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün bu seneki sahibi de oyuncu Ayla Algan oldu.

Bu sene 22 binden fazla tiyatroseverin izlediği oyunların yer aldığı festival 30 Nisan'da, Slovenya Ulusal Tiyatrosu'nun "Peter Kuster" adlı oyununun gösterimiyle sona erdi.

- "Festivalimiz, Devlet Tiyatrolarının ilk göz ağrısı"

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Sevinç Gediktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oldukça yoğun bir programı olan festivali geride bıraktıklarını söyledi.

Organizasyonun 20. yılını kutladıklarını anımsatan Gediktaş, "Türk tiyatro tarihi açısından önemli olan festivalimizi keyifle, zevkle gerçekleştirdik." dedi.

Gediktaş, tiyatroseverlere hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu sene festivalimizde 6'sı yabancı 30 gruba ev sahipliği yaptık. Toplam 68 temsil yaparak 22 bin 410 sanatsevere ulaşmış olduk. Bugüne kadar festivalimizdeki oyunları ise yaklaşık 1 milyon seyirci izledi. Festivalimiz, Devlet Tiyatrolarının ilk göz ağrısı. Rahmetli Sakıp Sabancı'nın bize kıymetli bir mirası. O yüzden ayrıca mutlu ve heyecanla geçirdik bu festivali. Çok sevinçli ve mutluyuz."

Festivalin, bu sene Yeni Tiyatro Dergisi'nden "Emek ve Başarı Ödülü" aldığını belirten Gediktaş, festival biletlerinin satışa çıktığı gün kuyruklar oluştuğunu dile getirdi.

Gediktaş, sanatseverlerin tiyatro bileti için uzun süre beklemeye göze aldıklarını hatırlatarak "Zamanlarını, emeklerini harcayarak bu festivali kaçırmamak için saatlerce kuyrukta geceden sabaha kadar bekliyorlar. Tiyatroseverlere 20 yıldır bu güzel ve kıymetli festivale sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TiyatroFestivalAdana
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.