Öne Çıkanlar Spektrum Lambalar Prens Philip Miss Turkey 2019 Ali Erkazan Anadolu Atesi Munzur Çayı Türk pop müziğinin İtalya Nakış SEBZE ingiltere Xiaomi ilk elektrikli otomobil İngiltere Prens CheMen en Buyuk yayın balığı 2024 Oscar 35 yaş Veteranlar Ligi Türkmenköy londra İyi Değilim Akan Oza londra

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Londra'da toplandı

Dünyanın üç kıtasından dayanışma içinde olan Atatürkçüler, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu çatısı altında birlik ve dayanışma kararlılıklarını Londra'da yenilediler

- Bu haber 146 kez okundu.

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Londra'da toplandı

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGLİTERE-Almanya'da tüzel kişiliğini kazanmış olan ADDP, İngiltere Atatürkçü Düşünce  Derneği’nin ev sahipliğinde Londra'da yapılan 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye´nin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, yurt dışındaki faaliyetlerine ve çalışmalarına aksatmadan devam edeceğini beyan etti. 

İngiltere ADD Başkanı  Jale Özer Swailes, yapılan genel kurulda, ADDP'nin başkanı seçildi. 


ADDP Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirgesi

 

Dünyanın üç kıtasından dayanışma içinde olan Atatürkçüler, 7. kuruluş yılında, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu çatısı altında birlik, beraberlik ve dayanışma kararlılıklarını bir kez daha yenilediler.

Toplantıya katılan ADDP üyesi dernek temsilcileri, Atatürkçü düşünceyi dünyanın her bir tarafındaki Atatürkçü derneklerle birlik olarak çocuklara ve gençlere de tanıtmaya kararlı olduklarını, ve bunu gerçekleştirmek için, yurt dışında yaşayan gençlerimizin dayanışması ve bilgi alışverişi yapmaları için en kısa zamanda ADDP içinde bir gençlik komitesi kurarak çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.


Toplantıda, Genel Kurulun sadece seçim için değil, Atatürkçü düşünce doğrultusunda yeni ve kalıcı fikirlerin üretildiği bir buluşma olmasına da özen gösterildi. Toplantıda özellikle Türkiye'de bilimsel eğitim yerine "fıtrat " eğitimine ağırlık verilmesi, ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına karşı çıkan yargı kurumları sorunlarına da değinildi. Türkiye´nin içinde bulunduğu bu çıkmazdan, ancak ve sadece Atatürkçü düşüncenin gösterdiği yol ile çıkabileceğini tekrar eden dernek temsilcileri, bunun için Türkiye Genel Merkez ADD, ve diğer demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmelerinin, ve ortak calışma yapmalarının önemini vurguladılar. Bu konuda girişimlerde bulunmaya hazır olduklarını yinelediler.

ADDP Yönetimi, Genel Kurul Toplantısı dolayısı ile ADDP ye kutlama mesajları gönderen E. Büyükelçi Onur Öymen, E. Amiral Türker Ertürk, ve E. Edebiyat Öğretmeni ADD Türkiye üyesi Hasan Pektekin'e teşekkür eder.

Genel Kurul Toplantısı sonrası yapılan Cumhuriyet’imizin 100. yıl kutlaması yemeğine, o gün  Londra'da bulunan Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av.Süreyya Turan'da davet edildi. ADDP’ nin bir çevrimiçi programına konuşmacı olarak katılıp destek veren Turan'a Londra'daki katılımı için teşekkür edildi. 


ADDP 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısına gelen ve orada temsil edilen ADDP üyesi Atatürkçü Dernekler:


-        İSVEÇ Atatürkçü Düşünce Derneği
-        İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği
-        AMERİKA Atatürk Derneği 
-        FLORİDA Türk Amerikan Derneği (ABD)
-       GÜNEY KALİFORNİYA Türk Amerikan Derneği (ABD)
-        Atatürk Kültür ve Gençlik Evi - AGEV (Almanya)
-        KARLSRUHE Atatürkçü Düşünce Derneği (Almanya)
-        Filizler Atatürkçü Düşünce Türk Kültür Derneği (Kosova)     
-        NORVEÇ Atatürkçü Düşünce Derneği
-        VORARLBERG Atatürkçü Düşünce Derneği (Avusturya)

Dernekler, yurtdışında Mustafa Kemal Atatürk´ün daha yakından tanınması ve daha iyi anlaşılabilmesi için yapacakları ortak çalışmalarda ve projelerde, sosyal medya ve teknolojiyi daha etkili olarak kullanma yollarında birbirlerine destek olacaklarını bildirdiler.


Olağan Genel Kurul Toplantısı ve seçimleri sonucu yeni şekillenen ADDP Yönetim Kurulundaki görev dağılımı aşağıda belirtildiği gibidir:
Başkan:  Jale Özer Swailes - İngiltere ADD


1. Başkan Yardımcısı: İlknur Boray - Amerika Atatürk Derneği
2. Başkan Yardımcısı: Mustafa Sönmez - İsveç ADD
Genel Sekreter: Pelin Balolu - Norveç ADD
Sayman: Serap Arabacı - Karlsruhe ADD
Üye: Haydar Ahi - Vorarlberg ADD
Üye: Meral Taştekin - Osnabrück AGEV

 Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri :
Ferhat Derviş - Filizler Atatürkçü Düşünce Türk Kültür Derneği
Vega Sankur - Güney Kaliforniya Türk Amerikan Derneği 
Canan Ozaktay - Florida Türk Amerikan Derneği 
.        
    
Denetim Kurulu Asil Üyeleri:
Dr. Ali Tekin Atalar - İngiltere ADD
Macide Akay -  İsveç ADD


Denetim Kurulu Yedek Üyeleri:
Mirat Yavalar - Amerika Atatürk Derneği
Abdülkadir Baz - Karlsruhe ADD

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.