Öne Çıkanlar Harcandıkça Buckingham Sarayından Henrik Kraft TÜRK DİASPORASI Ankara Caz Festivali Moğollar grubu Mehmet Karakuş Yasemin Yürük Anadolu Nefesli Beşlisi Emiliano Sala Diva Event Denizbank İstanbul Düzce enfield ev tekstil ingiltere Züccaciye Züccaciye Minnettarım İngiltere Prens Hüsamettin Öz

Britanya Kebab Ödülleri sahiplerini buldu 

Kebap restoranlarının Birleşik Krallık’ın sosyal ve ekonomik hayatına katkılarını daha görünür kılmak amacı ile düzenlenen geceye Kabine bakanları ve Gölge Kabine üyeleri dahil olmak üzere 1200’ün üzerinde davetli katıldı.

- Bu haber 217 kez okundu.

Britanya Kebab Ödülleri sahiplerini buldu 

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-İngiltere'de hizmet veren kebap restoranların 'en iyilerini' seçmek amacı ile gerçekleştirilen British Kebap Awards ödül gecesi Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ile başladı. Kebap restoranlarının Birleşik Krallık’ın sosyal ve ekonomik hayatına katkılarını daha görünür kılmak amacı ile düzenlenen geceye Kabine bakanları ve Gölge Kabine üyeleri dahil olmak üzere 1200’ün üzerinde davetli katıldı.  jüri üyesi koltuğunda ise LBC Yayıncısı James O'Brien, İşçi Partisi Milletvekili Carolyn Harris, Unite Genel Sekreter Yardımcısı Steve Turner, SNP Milletvekili Angus Brendan MacNeil, 'Citizen Khan' Yıldızı Adil Ray ve Galliard'dan David Galman yer aldı. JUST EAT işbirliğiyle düzenlenen ve sektörün ticari kuruluşu Kebab Alliance tarafından desteklenen ödüllere ayrıca Kraft Heinz, Cobra Beer, Eatplanted, Cobra Beer, Toast Inc, Kısmet Kebabs ve Navson gibi kebap endüstrisindeki önemli isimler de sponsor oldular. 

Rekor sayıda başvuru alan ödül törenine Birleşik Krallık genelinde 20 farklı  kategoriden oluşan 8000'in üzerinde aday yarıştı. 

Birçok önemli ismin gecenin anlam ve önemine yönelik konuşma yaptığı bu özel toplantıda, ödül töreninin baş mimarlarından birisi olan İş insanı İbrahim Doğuş açıklamalarda bulundu. Doğuş, kebabın tarihi geçmişine değindi ve İngiltere’deki kebap endüstrisine destek için hükümete seslendi. Rishi Sunak ve Jeremy Hunt’tan adil bir vergi sistemi talebinde bulunan İş insanı Doğuş;  ‘Göçmenlik sistemini adil yapmalısınız, enerji sektöründeki krizle mücadele etmelisiniz. ‘ dedi.  
 
İbrahim Doğuş sözlerine şu şekilde devam etti; ‘ Kebabı teslim eden, pişiren, servis eden ve satın alan insanları, iş liderlerini, yatırımcıları, tedarikçileri ve girişimcileri kutluyorum. 11 yıl boyunca her kesimden politikacı tarafından desteklendik. Sektörümüzün İngiliz ekonomisi üzerinde yılda 2,8 milyar sterlinlik büyük bir etki yarattığını biliyoruz ve tedarik zincirinde 200.000'den fazla istihdamı destekliyoruz. Bu, Birleşik Krallık’ta çelik ve gemi yapımının toplamından daha fazla iş istihdamı anlamına geliyor. 

İngiltere’de bir çok işi göçmenler ve mülteciler üstlenmektedir. Bu nedenle, genellikle Daily Mail okuyucusu olan birinin göçmenlerden şikayet ettiğini duyduğunuzda, onlara göçmenlerin bu ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu söyleyin. Göçmenler bir sorun değil, ekonomik büyümenin ve gelecekteki refahın çözümüdür. Ve bu yıl politikacılara mesajımız şu: Sektörümüzü destekleyin.  

Öte yandan Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerden ötürü acil servisler çok çalışıyor, tıbbi hizmetler mücadele ediyor, afet yardım çalışanları her şeyini kaybetmiş travma geçirmiş ve sarsılmış insanlara yardım ediyor. İngiliz halkıyla ve dünyanın dört bir yanından afet yardım fonuna bağışta bulunan insanlarla gurur duyuyorum. 
 
Bu gece, bağış toplamaya devam etmek için 'Bir Döner Bağışlayın' kampanyasını tanıtıyoruz. Afet Acil Durum Komitesi CEO'su Salah Saeed ve İslami yardım CEO'su Tufail Hussain'in bizimle birlikte olmasından çok memnunum.’ dedi. 
 
Gecede ‘Bir Döner Bağışla Kampanyası’na değinildi 
 


Ödül töreninde kebap ödüllerinin sponsorluğunda yeni başlatılan ‘Bir Döner Bağışla Kampanyası'na davetliler toplu bağışta bulundu.  
Birleşik Krallık'ta günde 1,3 milyon döner yendiği ve bir tanesinin ortalama fiyatı 5 Sterlin'den başlıyor olması üzerinden hesap edilerek herkesin fazladan bir döner alması sonucunda, bir haftada 45 milyon sterlinin üzerinde para toplana bilineceğinin altı çizildi. 
CEFTUS (Centre for Turkey Studies) ve British Kebab Awards’ın iş birliği ile başlatılan Donate a Döner bağış toplama etkinliği ile  Birleşik Krallık'taki 20.000 kebap dükkanının önümüzdeki haftadan itibaren müşterilerini bağışta bulunmaya teşvik etmeleri için çalışmaların başlatıldığı vurgulandı. 

Donate a doner kampanyasına destek vermek isteyenler; 

1. www.donateadoner.com adresinden çevrimiçi olarak bağış yapabilir, 
2. Bağış toplama etkinliğine katılan kebapçılarımızın birinden döner satın alınıp, beklerken mağaza içi QR kodunu kullanarak bağışta bulunabilir, 
3. @donateadoner ve #donateadoner kullanarak sosyal medyada paylaşabilir, 
4. Donate Doner bağış kampanyasının haberini yayabilirsiniz! 
 
Kebap endüstrisinin İngiltere ekonomisine katkısı her geçen yıl artış gösteriyor  

Kebap endüstrisinin İngiliz ekonomisine 2,8 milyar sterlin değerinde katkısı olduğu tahmin ediliyor ve İngiltere genelinde her gün 1,5 milyondan fazla kebap satılıyor. 

Birleşik Krallık'ta şu anda haftada yaklaşık 2.500 ton kuzu ve tavuk döner satan 20.000'den fazla kebapçı var. Ayrıca Birleşik Krallık'ta cirosu 750 milyon Sterlin’i aşan yaklaşık 200 döner üreticisi bulunmaktadır.  

İşte 11. British Kebab Awards Ödülleri sahipleri; 
 
En iyi Yunan restoran/ takeaway 
 Fig Tree Grill Tony's Pita 
 
 Kuzey İrlanda’da en iyi kebap restoran 
 The Sphinx 
 
İskoçya’da en iyi kebap restoran 
Shawarma King Mr Chef 
 
Galler’de en iyi kebap restoran  
 Wales Kebab 
 
 Kuzey ve Batı Londra’da en iyi kebap restoran  
 Divan Restaurant Ocakbasi Yaprak Eastcote 
 
 Güney ve Doğu Londra’da en iyi restoran 
 CyprusMangal Lara Grill 
 
 Bölgesel en iyi kebap restoran 
 Pasha Turkish Grill Restaurant (Milton Keynes) Sark Restaurant 
 Jewish News Best Kosher Shawarma restaurant  / takeaway 
 Reubens Restaurant 
 
 En iyi Lübnan restoran / takeaway 
 Beit El Zaytoun 
 
 Londra’da en iyi yeni açılan Restaurant  
 Cappadocia Restaurant - Epsom Kaya Meze bar 
 Anar Turkish BBQ Restaurant 
 
 Londra’da en iyi Takeaway  
 Kervan Saray 
 
 Bölgesel en iyi Takeaway  
 Zem Kebab 
 Master Kebabs 
 Irmak BBQ Dunstable 
 
 En değerli Restoran 
 Alacati Grill 
 EATPLANTED  

En iyi  vejeteryan kebap restoran / Takeaway 
 Beelzebab 
 
 Yılın Şefi 
 Fatma Gungor/ Fatma's Kitchen 
 Kemal Coskuncay/ Private delicacies ltd 
 
Müşteri memnuniyeti 
 La'De Kitchen Pangbourne Turkuaz 
 Toast Fine Dining Restaurant 
 Paparazzi 
 Dem Shish Restaurant & Cocktail Bar 
 
 Just Eat en iyi  teslimat 
 Millennium Pizza and Kebab 
 
Yılın en iyi kebap minübüsü  
 Gourmet kebab 
 
Tedarikçi ve üretici ödülü  
 AVANT Natural Mineral Water (Navson Limited) 
 Directors Award Cafe Istanbul 
 E.G Charcoal Grill

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.