Öne Çıkanlar İngiltere İngiltere bayram İngiltere parlementosunda bayram İngiltere parlementosunda Londra Turkiye bozcader Şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu Adele Türk Tiyatro Festivali MüzikOnAir Şarkıcı Fettah Can ONUR Remzi Taşkıran Özlem Warren kitap Özlem Warren Türk Mutfağımdan Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler Tuba Ünsal Vizontele Tuuba Özgü Namal

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi TCCA, 2021 yılının Ön Safta Çalışan En İyi Ekibi kategorisindeki ödülü aldı

Ana teması yardım kuruluşları olan ve Londra’da aylık olarak yayınlanan Third Sector Dergisi her yıl alanında en iyiyi başaran yardım kuruluşlarına değişik kategorilerde ödül veriyor.

- Bu haber 194 kez okundu.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi TCCA, 2021 yılının Ön Safta Çalışan En İyi Ekibi kategorisindeki ödülü aldı

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE-LONDRA-2021 yılının Ön Safta Çalışan En İyi Ekibi kategorisindeki ödülünü ise Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA) aldı. Bu ödül her büyüklükteki yardım kuruluşuna ve bu kuruluşlarda ön saflarda olağanüstü hizmetler veren,  pandemi boyunca yardıma ihtiyacı olan insanlara ekstra yol kastederek gönüllü olarak hizmet sunan insanlara toplum için yarattıkları farkı onurlandırmak, onları desteklemek ve yüreklendirmek için veriliyor. Bu nedenle, İngiltere genelinde faaliyet gösteren tüm yardım kuruluşları göz önüne alınarak yapılan değerlendirme sonucu 2021 yılının ödülünü salgının başından beri gösterdikleri özverili çalışmalar ve yardımlarla kötüyü iyiye, umutsuzluğu umuda çevirmeyi başaran Kıbrıs Türk Toplum Merkezin’nin (TCCA) almasına karar verildi.

Ödül, Emma Ratzer MBE ve Sajda Mughal Obe’nin önderliğini yaptığı 59 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.  

TCCA’in ödüle hak kazanmasının nedenleri 600 eve 7.600 gıda kolisi ve 120 kişiye reçete iletmek, 102 yaşlının ve salgına karşı korunması az olduğu için eve kapanması gereken kişinin, gönüllü çalışanlar aracılığıyla sosyal izolasyonla mücadelesine yardımcı olmak, kapanma döneminde 3 hastaneye, 4 bakım evine, 2 itfaiye istasyonuna, 10 toplum merkezine ve yerel bir polis karakoluna sıcak yemek sağlamak olarak açıklandı. Ayrıca, TCCA dil engeli olan 95 üyeli bir WhatsApp bilgi grubuna ev sahipliği yaparak ve 4.000'den fazla kişiye tercüme edilmiş bilgi paketleri dağıtarak topluluğun yeni gelişmelerden, bilgilerden haberdar olmasını sağladı. Danışmanlık hizmetleri verdi, kayıp nedeniyle yasa girenler için destek sundu, bir acil durum telefon hattını devreye soktu.

Covid-19'un stresiyle mücadele etmeyi amaçlayan çevrim içi (online) Euro Genç TV'de yayınlanan bir festival düzenledi ve bu etkinliğe 50 binden fazla kişi katıldı. Jüri, derneğin geliştirdiği yeni hizmet yelpazesinden etkilendiğini belirterek, ekibin hızlı ve kusursuz çalışma biçiminden övgüyle söz etti. 

Başarının arka planı

TCCA yukarıda saydıklarımızı başarmak için salgın başlar başlamaz öncelikle yeni personel alımı yaptı ve gönüllüleri dernek bünyesine kattı. Tüm çalışanlara kişisel koruyucu ekipman sağlayarak haftalık Covid 19 test ve eğitimlerine erişim olanağı sundu. Sürekli değişen yardım taleplerini karşılayabilmek amacıyla ilçe belediyeleri de dahil olmak üzere 11 yardım kuruluşuyla iletişime geçti. Ek olarak, aşının etnik ve azınlık gruplarda teşviğini sağlayan Aşı Elçileri programı ile azınlık işletmelerinin güvenli ve iyi uygulamalara uygun olarak çalışmasına yardımcı olan bir mikro işletme destek programı geliştirdi.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi CEO’su Erim Metto, ‘’Bu hepimiz için çok gurur verici bir an”  


Third Sector ödülleri için belirlenen kategorilerden birini kazanmanın yanı sıra Red Cross, Centrepoint ve Noah's Ark Children's Hospice gibi önde gelen yardım kurumlarını geride bırakarak en üst sırada yer alan TCCA bu ödüle hak kazanan ilk Türkçe konuşan kuruluştur. Ödüller, 17 Eylül’de Londra’da düzenlenen ve komedyen Zoe Lyons’un sunduğu bir törende açıklandı. Yardım kuruluşları sektörünün Oscar’ı olarak tanımlanan bu ödüllerden birine sahip olan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi CEO’su Erim Metto, ‘’Ödülden son derece onur duyduk ve toplumumuzda yardıma ihtiyaç duyan  kişilere destek olabilmek için bir araya gelen tüm gruplara ve gönüllü çalışanlara şükranlarımızı sunuyoruz… Bu hepimiz için çok gurur verici bir an” dedi.

Hackney, Haringey, Enfield ve Southwark


TCCA çalışmalarını Londra’nın Hackney, Haringey, Enfield ve Southwark bölgelerinde yer alan dört ayrı binadan yürütmektedir, ayrıca Islington ve Waltham Forest bölgesinede hizmet veriyor.   Kuruluşun çalışmaları arasında Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumlara dil ve eğitim hizmetleri vermenin yanı sıra, yaşlılara evde bakım ve hukuksal konularda rehberlik gibi hizmetler bulunuyor. İngiltere’nin Türkçe konuşan en büyük yardım kuruluşu olan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA), 1976'dan beri yaşlıları ve ihtiyaç sahiplerini destekliyor. İngiliz hükümeti pandeminin yayıldığını açıkladığında, TCCA, karantinaya girmesi gereken ancak yiyecek ve destek ağlarına erişimi olmayanlardan yardım çağrıları almaya başladı. Destek grubunu derhal harekete geçiren dernek, kapanmanın başladığı ilk hafta 100'den fazla gıda kolisini ihtiyacı olanlara teslim etti. Çalışmalarına aralıksız devam eden derneğin gönüllü üyeleri, geçen süre zarfında yüzlerce kişiye yardım eli uzattı. Kıbrıs Türk Destek Girişimi, yaşlılarla arkadaşlık kurma, alışveriş turları, eczane gezileri, acil telefon hizmeti, psikolojik destek platformları, web sitesi ve online programlarla topluma destek sunmaya devam ediyor. 

Dayanışmak güzeldir. 

COVID destek grubunu yöneten kişilerden özel sözler:   

Sultan Ozkurtlar “Yalnızca aday gösterilmekle kalmayıp kısa listeye girip kazandığımız için çok mutluyum, bu ödülü kazanmak için sevgiyle ve özveriyle çalışan ekibimle gurur duyuyorum.”
Gulay Ermiya “Ekibimle çok gurur duyuyorum, kelimelere anlatılmayan bir duygu. İlk başladığımızda bu kadar insanlara ulaşacağımızı düşünmüyorduk, herkesin emeği çok büyük. Sevgi ve iyi niyetle başlayan her şeyin, sonu güzel olur."

Gülfidan Dervish: "Bu inanılmaz bir başarı ve unutamayacağımız bir an! Erim Metto ’ye, emeği geçen herkese, tüm harika gönüllülerimize ve ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Siz olmasaydınız bunları başaramazdık."  

Bayram: “Bu ekibin bir parçası olduğum için çok gurur duyuyorum. Büyük kurumlara karşı kazanmak, yaptığımız çalışmaların toplum üzerinde büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.