Öne Çıkanlar Barbie KültürSanat İtalya Luna Aliyeva Katy Perry Kristen Stewart DOB Direk Dansı Greta Gerwig İngiltere parlementosunda bayram İngiltere parlementosunda Londra Turkiye Türk güzel Ekin Su PSA testi EartH Hackney Grand Tarabya Hotel ingiltere Diş sorunu HOME OFFICE Ece Dağıstan Tina Turner

Londra, Wimbledon'da ilk Türk Tiyatro Oyunu

Wimbledon Rutherford Theatre'da ilk kez sahnelenecek Türkçe Tiyatro olma özelliğine de sahip oyun, 16 yaş ve üzeri tüm tiyatro tutkunlarını bekliyor.

- Bu haber 52 kez okundu.

Londra, Wimbledon'da ilk Türk Tiyatro Oyunu

Çünkü masallar sınır bilmez" sloganı ile yoluna devam eden "Seher ile Ali" tiyatro oyunu 16 Mart 16:00'da Wimbledon Rutherford Theatre'da seyirciyle buluşacak. Wimbledon Rutherford Theatre'da ilk kez sahnelenecek Türkçe Tiyatro olma özelliğine de sahip oyun, 16 yaş ve üzeri tüm tiyatro tutkunlarını bekliyor. Tower Theatre'da geçen sezon ve Kasım ayında kapalı gişe oynayan "Seher ile Ali", şimdi Efes Premium restoranın ana sponsorluğunda, Babylon restoranı, Lapiola Wimbledon restoranı, Kingston Food Centre ve Robin Food online alışveriş platformunun desteğiyle Wimbledon'da ilk kez sahnelenecek. "Seher ile Ali", pavyondan kaçan Seher ve Ali'nin, yeni bir hayat kurma çabalarını anlatan etkileyici bir hikayeyi, bir otel odasında 70 dakika boyunca izleyiciyle buluşturuyor. Bu oyun aynı zamanda Wimbledon'da sahnelenen ilk Türkçe tiyatro olma özelliği taşıyor.Şamil Yılmaz'ın kaleminden çıkan bu derin hikaye, izleyicileri soluksuz bırakacak. Mavi Productions’ın yapımcılığını üstlendiği "Seher ile Ali", arabesk duyguların iniş çıkışlarıyla birlikte, cinsiyet rolleri ve ilişkiler üzerinden derinlemesine bir bakış sunuyor. Bir aşk hikayesinin ötesine geçen oyun, iktidarın ve sistemin ezdiği, ötekileştirdiği ve görünmek istemediği insanların yaşadığı trajikomik deneyimleri Seher ve Ali'nin hikayesi üzerinden gözler önüne seriyor.


 
Eda Çatalçam'ın hem yönetip hem de Seher rolünü üstlendiği oyunda,  Ali rolünü ise Türkiye’de pek çok tiyatro ve televizyon projesine imza atmış, geçen yıl oynadığı “Fısıltılar” filmi ile İskoçya “Feel The Reel” Film Festivali'nde “En iyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan Fatih Dönmez üstleniyor. 22 yıllık tiyatro yolculuklarına Londra'da devam eden Eda Çatalçam ve Fatih Dönmez; "Seher ile Ali" yi Wimbledon'da İngilizce altyazı ile Türkçe olarak sahneleyecekler. Wimbledon'da sahnelenecek ilk Türkçe tiyatro olma özelliğini de üstlenen Seher ile Ali, zamansız ve mekânsız, her döneme ait evrensel  hikayesi ile siz tiyatro severleri pek çok duygu haline sürükleyecek gibi görünüyor. 

16 Mart tarihinde Wimbledon Rutherford Theatre'da saat 16:00’da sahnelenecek oyun 16 yaş ve üzeri seyirciye dönük olarak Türkçe oynanacak ve İngilizce çevirisi de üst yazı ile takip edilebilecek.


 
Tarih: 16 Mart 2024
Saat: 16:00
Yer: Wimbledon Rutherford Theatre
Adres: Wimbledon High School Mansel Rd, London SW19 4AB
Oyunun biletleri £20 ve aşağıdaki linkten temin edilebilir:
 
https://www.trybooking.com/uk/DBHM 
 
Ayrıca, bilet aldığınızda saklamanız önemlidir; çünkü ana sponsorumuz olan Efes Premium restoran, size %15 indirim sunmaktadır. Bu özel indirim hakkından yararlanmak için biletinizi saklamayı unutmayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.