Öne Çıkanlar Doğu Ekin Jamal Aliyev ve Ece Dağıstandan Sultan teklisi Tres Palabras Jamal Aliyev Buckingham Sarayından Global Quality Summit Rasmus Ankersen Henrik Kraft Henrik Kraft Göztepenin yeni ortakları Yarışması Gökçe Magazin dünyasında İngiltere Türk Toplumu AYDİLGE Pantene Altın Kelebek SEVİM ELBUZ YILIN  EN İYİ KOREOGRAF ÖDÜLÜ MASTERCHEF TÜRK DİASPORASI Oya Başar ve Begüm Birgören

Londralı Sezin Angelova'nın ilk single'ı Simya, tüm dijital platformlarda

Londralı müzisyen Sezin Angelova’nın yeni teklisi yayında

- Bu haber 275 kez okundu.

Londralı Sezin Angelova'nın ilk single'ı Simya, tüm dijital platformlarda

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Londra merkezli caz vokalisti ve söz yazarı Sezin Angelova'nın ilk single'ı ''Simya'' 29 Kasım pazar günü tüm dijital platformda yayınlandı. Yayınlandığı ilk gün İngiltere'nin önde gelen prestijli radyolarından Jazz FM'de Jez Nelson’ın programına dahil olan ''Simya'', ileride oluşturulması  planlanan nu-caz albümünün ilk teklisi niteliğini taşıyor. 

Sezin, belirli şekillerde bir araya geldikçe duygusal ve entelektüel yoğunluğa ait bir dil oluşturan çeşitli cümleler yazmayı ve söylemeyi seviyor ve çıkan bu ilk single’ını şöyle tanımlıyor:

‘’Simya, her biri farklı derinliğe sahip birçok anlamı olan bir kelimedir.
Türkçe'de simya; (ing: alchemy) eski Afrika dilinde Tanrı’nın armağanı anlamına geliyor.

Caz vokalisti ve söz yazarı Sezin Angelova

Eski simya sanatı, maddede ruhu aramaktır. Bu, bazılarını kırmayı başardığımız ve diğerlerini tekrarladığımız fraktal kalıp ve döngülerden oluşan yaşamlar aracılığıyla içsel dönüşüm uygulamamızdır. Bazı dönemler günümüzde olduğu gibi zorlu geçse de, bizi çokça tekamül ettirirler. Her bir döngüde; en özgün benliğimizde ustalaşmayı öğreniriz.
İşte bu şarkının teması, tekrar eden tüm iniş ve çıkışları olduğu gibi kabul etmek ve bundan bir yaşam enerjisi ve neşe yaratmaktır. Bu şarkı bize her anın kutsallığını hatırlatmak içindir, ve hepsi bu kadar‘’

Yeni dönem caz müzisyenlerinin Lockdown kollaborasyonu

Prodüktörlüğünü multi-enstrümantalist ve besteci Cömert Jomy Jai’in yaptığı şarkı, Londra’da yaşamakta olan birçok farklı ekolden caz müzisyeni bir araya getirdi. Yazılış, kayıt süreci ve video klibi de dahil olmak üzere, şarkının her aşaması karantina döneminde, evlerde tamamlandı.

Yetenekli müzisyen Cömert Jomy Jai, 2008 yılından bu yana Bestival, Mandrea, Wave-G-Treffen, KoKo, Jazz Cafe, Scala, Passing Clouds ve bir dönem işletmeciliğini yaptığı ORO Sahne gibi Londra underground caz ekolünün birçok tanınmış venüsünde ve festivalinde performans sanatçısı ve prodüktör olarak yer aldı. Ayrıca birçok albüme müzisyen ve aranjör olarak katkıda bulundu. Kültürel kökenlerinin avangart etkileriyle caz, elektronik ve dünya müziğini harmanlayarak kendi özgün müziğini yaratıyor.

Simya ve diğer özgün sesler

Sezin ve Jomy, repetif ilerlemelerle mana bulan, ayrıca kulaklarına yerleşmiş tınıları da bünyesinde barındıran fütürist bir konsept yarattılar. Bu şarkılarda yaşadıkları farklı adreslerin kültürlerinden, deneyimlerinden, seslerinden ve rezonansından ipuçları bulmak mümkün. Herkesin içsel bir yolculuğa çıktığı bu dinamizm döneminde bu şarkıların yeni bir dönemin ilk temsilcilerinden olacağına inanıyorlar.


Linkler: 
www.sezinangelova.com
https://www.instagram.com/sezinangelova/
https://sezinangelova.bandcamp.com
Sezin Angelova - Simya (Official Audio): https://youtu.be/nTnyA68GQ3Q
https://www.instagram.com/jomy_jai/


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.