Öne Çıkanlar Türkçe sanat ödülü ingiltere Sophia Loren bilinçlendirme farkındalık designedbysemagunay İstanbul Altın Zirve Ricchezza Bridal amdaki Kemancı Yıldız Tilbe Yıkılmam Büyük Anafarta Köyü Alp kıyafetleri Düzce Köln Goethe Topluluğu AJDA PEKKAN KültürSanat İtalya Seramik ve Mutfak Nakış

SEBZE, Türk mutfağının sunabileceği zengin lezzet mozaiği kitabı

Warren’ın SEBZE, Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler isimli yeni kitabının tanıtımına ev sahipliği yapacak etkinlik yemek severlerin kitap koleksiyonlarına eşsiz bir katkı niteliğinde!

- Bu haber 26 kez okundu.

SEBZE, Türk mutfağının sunabileceği zengin lezzet mozaiği kitabı

Londra’nın birbirinden farklı mutfaklar ile zengin mutfağı 17 Nisan’da Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Özlem Warren ile düzenleyeceği ve Türk mutfağından birbirinden lezzetli tariflerin kutlanacağı bir etkinlik ile zenginleşecek!  Daha önce yayınladığı “Özlem's Turkish Table” isimli kitabıyla En İyi Yemek Mirası Kitap Ödülü'nü alan ve büyük beğeni toplayan Warren, bu kez Türk yeni kitabı ve tarifleri ile Türk vejetaryen mutfağının özünü Londra’nın kalbine taşıyor. Son eseri “SEBZE”, sadece bir yemek kitabı değil; Türk mutfağının sunabileceği zengin lezzet mozaiğine odaklanan, ülkenin ünlü kebapları tarafından genellikle gölgede bırakılan vejetaryen gelenekler üzerine bir yolculuk.Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlik ise sadece bir kitap tanıtım ve imzalama etkinliği değil; eğitici bir deneyim. Katılımcılar, Warren ile etkileşimde bulunma, Anadolu mutfağının etkilerini öğrenme ve bu yemekleri kendi yemek repertuarlarına nasıl dahil edeceklerini keşfetme şansına sahip olacaklar. Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlik, doyurucu güveçler, canlı salatalar ve bölgenin bol vejetaryen tariflerini kutlayan bir dizi yemek sunarak, kültürlerin ve tarihin birleşimiyle şekillenen bir mutfağı keşfetmek için eşsiz bir fırsat niteliğinde. İmza gününde katılımcılar ayrıca "SEBZE" kitabında yer alan lezzetli vejetaryen yemeklerin tadına bakabilecekleri bir tadım seansına da katılacaklar. 


Bu etkinlik, Özlem Warren ile tanışmak, Türk yemek sanatı hakkında bilgi edinmek ve bu vejetaryen yemekleri kendi mutfak repertuarınıza nasıl dahil edeceğinizi öğrenmek için harika bir fırsat. Bu yemeklerin lezzetleri ve arkasındaki hikayeler ev yemeklerinize ilham verecektir. Bu özel etkinlik sırasında katılımcılar, Özlem Warren'ın 'SEBZE' kitabını etkinliğe özel bir indirimle satın alma ve yazar tarafından bizzat imzalatma fırsatına sahip olacaklar.


Etkinliğe giriş ücretsizdir ancak kayıt yaptırılması gerekmektedir. Bu akşam, 2017'den bu yana kültürel alışverişin öncüsü olan enstitü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Konuşmaları serisinin bir parçasıdır. 


Londralı gurmelere unutulmaz bir kültür, mutfak ve sohbet akşamı için takvimlerini işaretlemeleri tavsiye edilmektedir! 

Etkinlik Detayları & Kayıt: 
Tarih: 17 Nisan 2024 Saat: 19:00 Konum: 10 Maple Street Londra W1T 5HA Kayıt: https://SebzeVegetarianDishesFromMyTurkishKitchen.eventbrite.co.uk

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.