Öne Çıkanlar Barbie KültürSanat İtalya HANAU KATLİAMINI Ramazan Londra Türk gece Dünya Prömiyeri MODEL HANDE ARAS Nuri Bulgurcu Luna Aliyeva Katy Perry Ses Yarışması Pink Kristen Stewart DOB Evgeny Grinko ÇEVRİMİÇİ Direk Dansı Yolanthe Cabau Ümit Yalçın

Türkiye'yi temsilen eski Türkiye güzeli Gözde Zay davet edildi

G-20 ülkelerinin eski güzellik kraliçelerinin, sürdürülebilir modaya dikkat çekmek için çıkacakları defile, Guiness Rekorlar Kitabı’na girecek!..

- Bu haber 208 kez okundu.

Türkiye'yi temsilen eski Türkiye güzeli Gözde Zay davet edildi

REKORLAR KİTABINA GİRECEK DEFİLEDE, TÜRKİYE’Yİ GÖZDE ZAY TEMSİL EDECEK!.. G-20 ülkelerinin eski güzellik kraliçelerinin, sürdürülebilir modaya dikkat çekmek için çıkacakları defile, Guiness Rekorlar Kitabı’na girecek!..G20 ülkelerini temsilen 20 eski Güzellik Kraliçesi, dünyanın en yüksek noktasında gerçekleşecek defile ile dünya rekoru kırmak ve sürdürülebilir modaya dikkat çekmek için bir araya geliyor. Türkiye'yi temsilen, uzun süredir Yunanistan'da yaşayan eski Türkiye güzeli Gözde Zay davet edildi.2007 yılında Miss Turkey Earth seçilen, ardından Türkiye'yi Filipinler'de düzenlenen Miss Earth 2009 yarışmasında temsil eden Gözde Zay, şimdi de Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek ve 30 Ağustos'ta Hindistan'ın Ladakh kentinde düzenlenecek olan bu çok özel defilede Türkiye'yi temsil edecek.Hindistan'ın Ladakh kentinde düzenlenecek özel defile, bir defileden çok, G20 ülkelerini temsil eden özgür kadınların küresel iklim değişikliğine karşı girişimleri olarak dikkat çekecek. Sürdürülebilir modanın desteklenmesi amacıyla Ladakh'ta deniz seviyesinden yaklaşık 19.000 feet yüksekte (yaklaşık 6.000 metre) gerçekleşecek defile, "dünyanın en yüksek noktasında gerçekleşen defile" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek.Etkinlik kapsamında hazırlanacak olan kısa film, Cannes ve Venedik gibi uluslararası film festivallerinde gösterilecek.

Etkinlik kapsamında moda endüstrisi için sürdürülebilir moda ve biyolojik olarak parçalanabilen ürünler hakkında bilgilendirme seminerleri de düzenlenecek.

Doğanın ve dağ buzullarının yok olmasına uluslararası dikkat çekmek için Ladakh özel olarak seçildi. Etkinlik, Hindistan'a özel doğada kaybolabilen, doğa dostu ipek kumaşın uluslararası moda endüstrisinde yaygın şekilde kullanılmasını da hedefliyor.Etkinliğin amacı, yoğun dağcı trafiği nedeniyle yavaş yavaş yok olmaya başlayan Himalayalar'a tırmanan dağcılara, trekking yaparken biyolojik olarak doğada yok olabilen ürünleri kullanmaları konusunda teşvik etmenin yanı sıra, dünyanın geri kalanını da karbon ayak izlerini azaltmaları konusunda eğitmek olarak açıklandı. Hindistan'a özel biyolojik olarak parçalanabilen ipek kumaş, karbon ayak izlerini azaltırken, aynı zamanda yerel halkı kültürel ve ekonomik olarak geliştirmeye yönelik bir girişim olarak dikkat çekiyor.Kendi ülkelerinde ünvan kazanıp, ülkelerini Miss Earth, Miss World ve Miss Universe yarışmalarında temsil etmiş 20 kadının davet edildiği organizasyona, Türkiye'den de Gözde Zay davet edildi.

Gözde Zay, organizasyona katılmak üzere 23 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında Hindistan'da olacak ve yanında Türk Bayrağı'nın yanı sıra, Türkiye'den de bir avuç toprak götürecek. 2023 G20 Dönem Başkanlığı Hindistan tarafından yürütülmektedir. G20 Hindistan Dönem Başkanlığının teması; “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” olarak belirlenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.