Öne Çıkanlar Doğu Ekin Jamal Aliyev ve Ece Dağıstandan Sultan teklisi Buckingham Sarayından Rasmus Ankersen Henrik Kraft İngiltere Türk Toplumu Pantene Altın Kelebek SEVİM ELBUZ Allegro Yeşilçamın Engin Nurşani kimdir londra Abay Kunanbayoğlu YouTuber Oğuzhan Uğur Priyanka Chopra Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu Cyprus Paradise Kaybolan Futbolcu Aslıhan turan dogan IKBY Tunceli

İngiltere HDP adına Feyzullah Cinpolat canlı yayında Avrupa radyoda konuşacak

Demirtaş, "Kürdün Türke düşmanlığı yoktur, olamaz. Türkün Kürde düşmanlığı yoktur, olamaz. Buna izin veremeyiz. Bizim bu devlet yönetim anlayışıyla sorununuz var, onu elele vererek düzeltelim" diye konuştu.

- Bu haber 661 kez okundu.

İngiltere HDP adına Feyzullah Cinpolat canlı yayında Avrupa radyoda konuşacak

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-7 Haziran Türkiye seçimlerinde İngiltere'de birinci parti olarak seçimi kazanan İngiltere HDP adına Feyzullah Cinpolat, 20 Ekim 2015 Salı akşamı İngiltere saatiyle sabah 18.00 de Almanya Saatiyle 19.00 de ve Türkiye Saatiyle 20.00 da canlı yayında Avrupa Radyo'da konuşacak. www.avruparadyo.com web sitemizden canlı olarak dinleyebilirsiniz.

İngiltere HDP adına Feyzullah Cinpolat, Türkiye'de 1 Kasımda yapılacak seçimler öncesinde 22-25 tarihleri arasında Londra'da Edinburg'ta yapılacak olan seçimleri konuşacak.   

www.avruparadyo.com web sitemizden canlı olarak dinleyebilirsiniz. iphone ipad ios tabletlerden dinlemek için tıklayınız. 

Canlı yayını Android sürümü telefonlardan dinlemek için tıklayınız 

 

 

Demirtaş Londra’da konuştu

Demirtaş, "Kürdün Türke düşmanlığı yoktur, olamaz. Türkün Kürde düşmanlığı yoktur, olamaz. Buna izin veremeyiz. Bizim bu devlet yönetim anlayışıyla sorununuz var, onu elele vererek düzeltelim"  diye konuştu.

 
 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ülkenin bölünmüşlüğüne çare sunabilecek tek güç bizler kaldık, Halklar, kimlikler birbirini düşman olarak görmeden bir arada duramazlarsa, dışarıdan ve içeriden onları birbirine düşman edecek çok güç var tetikte, pusuda diye konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de birleştirici tek güç olarak partilerinin kaldığını savunarak, "Halklar, kimlikler birbirini düşman olarak görmeden bir arada duramazlarsa, dışarıdan ve içeriden onları birbirine düşman edecek çok güç var tetikte, pusuda" dedi. Londra’da partisince düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, Ankara'da yaşanan terör saldırısından sonra devlete yönelik eleştirilerinin saptırıldığını savunarak, "Bizim devlete yönelttiğimiz eleştiriyi, halka, millete düşmanlık olarak anlatıyorlar meydanlarda" ifadesini kullandı.

 

"Ankara katliamı, Suruç, Diyarbakır katliamları.. Göz göre göre devlet içerisinden destek alarak barbar bir örgüt, IŞİD gibi, insanlığın da, İslamın da, bütün bölgenin de başına bela olmuş bir örgüt rahatlıkla gelip katliam yapabiliyor" görüşünü dile getiren Demirtaş, kendilerinin de devlete yönelttikleri eleştiriler nedeniyle siyaseten linç edilmeye çalışıldığını iddia etti.

 

Türkiye'nin yakın tarihinin acılarla, katliamlarla dolu olduğunu dile getiren Demirtaş, salonu dolduran partililere seslenerek, "Evet, topraklarımızda acı var, zulüm var ama bir o kadar da görkemli direniş var, zulmün karşısında boyun eğmeyen yiğitler var, sizler varsınız" diye konuştu.

 

İktidarın kullandığı dilin ülkeyi böldüğünü iddia eden Demirtaş, "Kullandıkları dil, izledikleri politika artık Türkiye’yi mahalle mahalle bölünmüş hale getirdi neredeyse. İktidar partisine oy verenler, vermeyenler… Türkiye’yi bu şekilde ikiye ayırdılar. Oy isterken 'biz' diyorlar, 'onlar' diyorlar. Ülkenin bu bölünmüşlüğüne çare sunabilecek tek güç bizler kaldık" görüşünü dile getirdi.

 

Türkiye'nin en fazla ihtiyaç duyduğu şeyin birlik olduğunu ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

 

"Bizler bu dönemde ülkemize, geleceğimize sahip çıkmazsak, bu tarihi dönemde rolümüz oynamazsak inanın ki çocuklarımız, torunlarımız artık bugünkü Türkiye’yi bile mumla arayacaklar. Suriye’nin, Irak’ın durumu ortada. Oralarda HDP gibi bir anlayış yeşermedi, güçlenmedi. Halklar, kimlikler birbirini düşman olarak görmeden bir arada duramazlarsa, dışarıdan ve içeriden onları birbirine düşman edecek çok güç var tetikte, pusuda."

 

Demirtaş, "Kürdün Türke düşmanlığı yoktur, olamaz. Türkün Kürde düşmanlığı yoktur, olamaz. Buna izin veremeyiz. Bizim bu devlet yönetim anlayışıyla sorununuz var, onu elele vererek düzeltelim"  diye konuştu.

 

Partisinin İngiltere'de 7 Haziran seçimlerinde birinci çıktığını hatırlatan Demirtaş, seçmenlerine teşekkür etti.

 

"Sizin sandığa attığınız her oy bize verilmiş bir emirdir" diyen Demirtaş, şunları söyledi:

 

"Bize dediniz ki 'biz ülkemizde özgürlük istiyoruz, kardeşlik istiyoruz.' HDP’nin altına evet mührü basanlar,' Kürdüz, Türküz, Aleviyiz, Sünniyiz, Çerkeziz, Lazız, Ermeniyiz ama kardeşiz, barış istiyoruz' dedi. Bu da bizim için emirdir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.