Öne Çıkanlar Londrada Anadolu Workers Cafe La Mare Collection Nazar BİRLEŞİK KRALLIK Hadisenin ablası Uluslararası İzmir Film Festivali Beşiktaş HAKAN BAŞAR Halık Levent Hakan Muhafız Dizisi Berkay Şahin St. Marys Islingtonda Yasemin Kay Allen Annem benden güzel KRV Seçim Hakkı Girişimi İngiltere Prens Popüler video platformu yeni ürünü TikTokta yeni dönem

Sylvia Plath Keşke bordo ekoseli bir eteğim olsaydı şiirinden ilhamla

MERCEDES - BENZ FASHION WEEK İSTANBUL da “

- Bu haber 197 kez okundu.

Sylvia Plath Keşke bordo ekoseli bir eteğim olsaydı şiirinden ilhamla

Böcekten Kaçış temalı İlkbahar / Yaz 2017 koleksiyonu ile adından söz ettiren Mert Erkan ;Geçen sene olduğu gibi bu senede ; MBFWI Official Schedule’da yer alan takvimin en genç moda tasarımcısı. Sonbahar 2017 koleksiyonunu; Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında moda severler ile buluşturdu.23 Mart 2017   GRAND PERA’da düzenlenen  ve ünlü koreograf  Asil Çağıl’a  ait koreografiyle podyuma çıkan modeller izleyiciden tam not aldı.  Defilede  Sema Şimşek, Tuğçe Sarıkaya, Kosovare Halimi, Meltem Keklik, Gözde Coşkun, Seda Canbolat, Açelya Kartal ,Parıl Erdem, Asya Öztürk, Yasemin Yeniay , Jenya Krivenko  ve Nazlıcan Erden gibi modeller podyuma çıktı.

 

 

Avant-garde couture  Yirmi iki parçadan oluşan Sonbahar 2017 Koleksiyonunu  hazırlarken Koleksiyonun başlangıç noktası Sylvia Plath’ın 1971 yılında yayınladığı Crossing the Water& Suyu Geçiş adlı şiir  kitabında yer alan “Keşke bordo ekoseli bir eteğim olsaydı…” dizesidir. Mert Erkan, şiirde yer alan dizeleri göz önünde bulundurarak formları, renkleri ve dokuları belirlemiş.  Kendi kodunu  yaratan,  maskülen ve feminen tavırları ortak noktada birleştirdiği  formal bir kişiliğe sahip; aynı zamanda avant-garde yapıda  güçlü  kadın silüeti yarattığı koleksiyona siyah dot, bordo ekose örme, poplin ve gabardin kumaşları hakim renkler ise ; siyah, beyaz ve bordodan oluşan Mert Erkan koleksiyonu  göz kamaştırdı.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.