Öne Çıkanlar Malatya GençFest Disney Londrada Anadolu Simge Gülşen Kadına şiddet İsyan Bayrağı Hadisenin ablası fidan bağışı Zeynep Bastık Londra Konseri Zeynep Bastık Hakan Muhafız Dizisi Londra Fenerbahçe Taraftar Derneği ingiltere Fenerbahçe Fenerbahçe Londra Fenerbahçe St. Marys Islingtonda KRV Seçim Hakkı Girişimi Workers Cafe

Türkiye'de sinemaya olan ilgi arttı işte en çok izlenenler

BEYAZ PERDE’DE YERLİ FİLM RÜZGARI ESTİ

- Bu haber 133 kez okundu.

Türkiye'de sinemaya olan ilgi arttı işte en çok izlenenler

Sinema, Türkiye’de özellikle hafta sonlarını değerlendirmek açısından oldukça tercih edilir bir sosyal aktivite olurken teknolojinin ilerlemesiyle birlikte Türkiye’de sinemaya olan rağbeti artırdı. Sinema son zamanlarda hiç olmadığı kadar tercih edilirken ülkemizde bulunan sinema salonları her yıl artıyor. ITS Medya’nın gerçekleştirilen medya incelemesinde ise sinema konulu 50 bin 929 haber yapıldığı tespit edildi.Ajans Press’in Box Office’ten derlediği verilere göre, 1998 yılından bugüne Türk sinemasında türlere göre en çok izlenen filminde liderliği Recep İvedik 5 göğüsledi. Film 7 milyon 437 bin 5 kişi tarafından izlenerek tüm zamanların en çok izlenen yapımı oldu.2006 yılında vizyona giren Kurtlar Vadisi Irak  4 milyon 256 bin 567 kişi tarafından izlenerek sinema tarihinde en çok izlenen ikinci yapımı unvanını alırken aksiyon dalında ilk sırada yer aldı. Cem Yılmaz’ın kült yapımlarından G.O.R.A ,4 milyon bin 711 izleyici rakamıyla en çok izlenen üçüncü yapım olurken dram dalından liderliği elde eden Babam ve Oğlum 3 milyon 839 bin 883 kişi tarafında izlenerek en çok izlenen dördüncü film oldu.Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı New York’ta Beş Minare  3 milyon 474 bin 495 seyirciyle en çok izlenen beşinci film oldu.Tüm zamanların en çok izlenen ilk beş filmi içerisinde yabancı yapım olmaması ise dikkat çeken bir ayrıntı oldu. 1998’den bu yana en çok izlenen ilk beş yapımı sırasıyla Celal ile Ceren, Titanik, Allah’ın Sadık Kulu Barla,2012 ve Dabbe:Zehr-i Cin oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.