Öne Çıkanlar İngiltere Mixedartperformersism ARTEMIS DEFİLESİ Londra Cumhuriyet Rasmus Ankersen Taktik Salla Salla MI VOZ Alevi Festivali Julia Seibert KKTCnin yerli otomobili GÜNSEL Christian Wakeford Mixed art performersism Ünlü astrolog Bozcaada Yağmur Akdağ Güzel bir kadınla UYUŞTURUCUYA HAYIR İngilterede İngilterede sokaklardaki

Asylum, Well Met Istanbul, Well Met London, Gülsüm Öz’ün İltica İsimli romanı

Gülsüm Öz’ün İltica” İsimli romanı İngilizce basıldı. Almanca ve Arapçaya da çevirisi yapılacak olan bu romandaki birçok öykü İngiltere’de geçmektedir.

- Bu haber 125 kez okundu.

Asylum, Well Met Istanbul, Well Met London, Gülsüm Öz’ün İltica İsimli romanı

Kimisi gerçek olaylar, kimisi ise yaşanmış olaylardan esinlenerek yazılmış ilginç hikayelerden oluşmaktadır.İngilizceye ASYLUM olarak çevrilen bu romanda Burjuva kökenli zengin iki Yahudi ailenin sadece kadınlarının bindiği bir gemi İstanbul’a gider.  Bunlar kürk tüccarı çok zengin Yahudi babanın 5 kızı ile, doktor bir babanın karısı ve iki kızı İstanbul’a sağ salim varırken arkalarından gelecek olan ailenin erkekleri SS Subayları tarafından yakalanarak toplama kampına götürülür.Toplama kamplarından gelen acı haberlerle İstanbul’daki Yahudi kadınların keyfi kaçar. İstanbul’un güler yüzlü, iyi kalpli komşuları onlara ellerinden gelen yardımı yaparlar. Nitekim bir süre sonra SS subaylarının İstanbul’daki Yahudileri katletmek için hazırlık yaptığı söylenir. Türkiye Hükümeti buna izin vermez. Yıllar sonra Yahudi kızlardan birisi bir Müslüman erkeği ile evlenmek ister ama geleneksel düşünen teyzesi buna izin vermez. Ailenin göz bebeği Yahudi genç kız ile Müslüman erkek arasında yaşanan ilişkiyle ortalık alev alır. Bu büyük aşk ile birlikte soy kırım, vatansızlık ve kültürel farklılıkların doğurduğu dramatik olaylar yaşanır. Rosa ve Lizet’in en arkadaşları Winter Ailesi’nin güzel kızları kaldıkları Pera Palas otelinden pikniğe diye çıktıkları söylenir. Onlar bir daha asla geri dönmez. Yıllar acıları tamamen yok etmese de yaşam devam eder. Sonunda 2. Dünya savaşı bittiğinde 6 Milyondan fazla Yahudi ölür. Savaş boyunca 55 bin Yahudi Türkiye de güvenli bir şekilde yaşar. Ne yazık ki Winter ve Goldberg Ailesinden ise halen bir haber yoktur.Ve bir gün bir gemi dolusu Anadolu insanı İngiltere’ye iltica eder. Onların yolu Yahudi Aile ile Londra’da kesişir ve çaresizliğe uzatılan bir elin dünyaya bedel olduğunu yeni macera ile iliklerimize dek hissederiz. 

Yazar Gülsüm Öz

Gülsüm Öz aynı zamanda sinema film senaryosu ve televizyon dizi film senaryoları da yazmaya devam ediyor. Bunlardan Bazıları yazar ekibinde olduğu TV. Dizileri; Çiçek Taksi, Mahallenin Muhtarları, Dullar Pansiyonu. Senaryosunu yazdığı sinema filmi Yengeç Oyunu hikayesini yazdığı televizyon film öyküsü ise Her şey Oğlum İçindir. 

İngilizceye çevrilen romanın İngilizce tanıtım yazısı

Asylum, Well Met Istanbul, Well Met London – By Gulsum Oz


“A story of migration from Poland to İstanbul and from Istanbul to London.”
My novel is based on the memories of my Jewish neighbour in London’s Sloane Square district. Knowing him inspired me to examine the social and emotional consequences around a love story between two young people from different ethnic backgrounds. The story I have woven starts in Istanbul takes the reader on a trip to London and back again. In it, the daughters of a wealthy Jewish family of Bourgeois origin go out on a picnic and never return to Pera Palace Hotel, where they lodged. Rosa and Lizet, best friends of these two young girls, look for them everywhere to no avail. Their family presumed they were killed by SS officers. When Rosa’s painful life ends, she entrusts her only son and a diary full of secrets to her sister, Lizet. Rosa’s son Cem Michel and Aysegul are in love. While conservative Lizet puts up a fierce opposition, Cem Michel struggles to maintain his relationship with Aysegul. Love and the endless suffering of war and genocide will continue to occupy writers and the film industry forever more.


https://pressdionysus.com/.../asylum-well-met-istanbul.../


Available on Amazon and other platforms!
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.