Öne Çıkanlar Numberone TV Nazlı Tosunoğl Yarışması İngiliz turizm İngiltere Türk Toplumu Futbol Konkurt Yeşilçamın Nurşani Mark Eliyahu Londra Kıbrıs Türk Kültür Japon modacı Kenzo Birleşmiş Milletler Yaratıcı Şehirler Ağı UCCN Çeşme Beşiktaş Nur Yerlitaş Angelina Jolie Dilsiz Dave McCary

Britanyalı Kıbrıslı Türklerden Waltham Forest Belediye Meclisi Lideri Grace Williams'a ikinci protesto

Britanyalı Kıbrıslı Türkler, Waltham Forest Belediye Binası önünde Belediye Meclisi Lideri Grace Williams'ı ayrımcılık ve ırksal olarak Britanyalı Kıbrıs Türk toplumuna hakaretini protesto etmek amacı ile ikinci protestoyu düzenleyecekt

- Bu haber 204 kez okundu.

Britanyalı Kıbrıslı Türklerden Waltham Forest Belediye Meclisi Lideri Grace Williams'a ikinci protesto

Britanyalı Kıbrıslı Türkler, 3 Mart Perşembe günü Waltham Forest Belediye Binası (E17 4JF) önünde Belediye Meclisi Lideri Grace Williams'ı “ayrımcılık” ve “ırksal” olarak Britanyalı Kıbrıs Türk toplumuna hakaretini protesto etmek amacı ile ikinci protestoyu düzenleyecektir. Protesto, Belediye Meclisi Lideri Cllr Williams'ın 15 Kasım'da Waltham Forest Belediye Binası dışında onaylanmış bir törenin ardından KKTC bayrağını kaldırtarak Britanyalı Kıbrıs Türk topluluğu hedef alma kararına odaklanıyor.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi: "Üç yıl önce bir Türk Belediye Meclisi üyesi, diğer yerel topluluk grupları gibi Waltham Forest Belediyesi’nde Kıbrıs Türk bayrağının göndere çekilmesi için talepte bulundu. 15 Kasım 2021'de bayrağın çekilmesine Belediye Meclisi tarafından karar verildi. Bu tören, 50 Kıbrıslı Türk'ün katıldığı gurur verici bir törendi. Ancak, iki saat sonra, Kıbrıs Rum Yüksek Komiseri'nin şikayeti üzerine Grace Williams, bu olayı siyasi bir mesele haline getirmeyi kendine görev edindi. Ardından bayrağın indirilmesini emretti ve ayrıca KKTC bayrağının ve halkının İngiltere hükümeti tarafından tanınmayan bir topluluk olduğunu belirterek, bayrağın göndere çekilmesine izin verdiği ve onları üzdüğü için Rum toplumundan özür diledi. Türk kültüründe kutsal sayılan bayrağın kaldırılması, son derece saygısızca ve aşağılayıcı bir şekilde, yerde sürüklenerek ve bir Meclis deposuna atılarak gerçekleştirildi.Waltham Forest’daki Tibet, Dominika ve Antigua kökenlilerin yanı sıra LGBT ve transseksüel topluluklar da dahil olmak üzere pek çok azınlık grubu, herhangi bir sorun yaşamadan benzer törenlerde bayraklarını göndere çekmişlerdi. İlk protesto, Birleşik Krallık'ın 300.000 kişilik güçlü Kıbrıs Türk toplumu arasındaki öfkenin ardından, 9 Aralık 2021'de, 30 üye derneğe sahip olan Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Birleşik Krallık (CTCA) tarafından organize edildi. CTCA başkanı Ayşe Osman, "Yaklaşık 3100 kişi Belediye Meclis Liderinin davranışını kınayan bir dilekçe imzaladı ve yüzlerce kişi şikayet etmek için Waltham Forest Belediyesine yazdı, ancak ne Cllr Grace Williams ne de Waltham Forest Belediye Meclisi, davranışlarından dolayı özür dilemeyi uygun görmedi" dedi."


      
 İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi - Council of Turkish Cypriot Associations (UK): “Kıbrıslı Türkler vardır ve Kuzey Kıbrıs bizim etnik vatanımızdır. Diğer topluluklar gibi biz de kimliğimizle ve bayrağımızla gurur duyuyoruz. Kimsenin bizi dışlamaya, bize karşı ayrımcılık yapmaya ve Cllr Williams'ın yaptığı gibi bizi ırksal olarak aşağılamaya hakkı yok" diye devam eden Sayın Ayşe Osman "Belediye Meclisi Liderinin davranışının ırkçı nefreti nasıl körüklediğini zaten gördük. Kıbrıslı Türkler ve ilçenin tahmini 10.000 Kıbrıslı Türk kökenli sakini için düşmanca bir ortam yarattı. Bunu düzeltmek için acil önlem almamız gerekiyor" diye belirtti.CTCA, Belediye Meclisi ile bir toplantı yapmayı talep etti. Cllr Williams, bölgede yaşayan toplulukla bir toplantı planladığını belirtse de, bugüne kadar bu toplantı için CTCA'a herhangi bir iletişim veya teyit yapılmadı. Belediye Meclisi, şikayet mektuplarımıza verdigi yanıtında bayrağı indirme kararının tanınmayan ülkelerin bayraklarının belediyede göndere çekilememesinden ve KKTC’nin de tanınmayan bir devlet olmasından kaynaklandığı belirtmiş ve şikayetimizi Ombudsman'a götürmemizi önermiştir. Davamızı daha ileri götürmek için hukuki tavsiyeye başvurarak yasal süreci başlattık.Belediye meclisinin saygısız, aşağılayıcı ve kabul edilemez davranışları nedeniyle belediye meclisine karşı 2.protestomuzu 3 Mart 2022 tarihinde 18:00 - 20:30 saatleri arasında yapmayi kararlaştırdık."
       

CTCA:  "NEDEN PROTESTO YAPIYORUZ. 3 MART 2022 - Waltham Forest Council Protestosu 2! İşte bu sebeplerden tekrar protesto ediyoruz"


1) Grace Williams, Kıbrıs Türk halkına yapılan hakaretten dolayı hala özür dilemedi
2) Waltham Forest Council'in internet sitesinde Kıbrıslı Türklere yönelik ırkçı ifade hala kaldırılmadı
 3) 15 Kasım 2021'de bayrakların kaldırılmasından önceki ve sonraki olaylarla ilgili şeffaf bir soruşturma hala yapılmadı / Kurul tarafından hazırlanan rapor hatalı bir şekilde kendisini yanlış yapmaktan akladı
 4) Grace Williams ve ekibi, bu tür davranışların tekrarlanmasını önlemek için, özellikle Türkiye
 ırkçılığı olmak üzere, ırkçılık karşıtı eğitimden henüz geçmemiştir.


 Council of Turkish Cypriot Associations (UK) İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi: "Son protesto, sayıları 400'e ulaşan büyük bir başarıydı! Bu sefer daha fazlasını umuyoruz! Waltham Forest Council'in Kıbrıslı Türklere karşı ayrımcılık yapmaya devam etmesine izin vermeyeceğiz. 3 Mart, Grace Williams ve çalışanları için aylık bir toplantı olacak, yani biz protesto ederken  binada bulunacaklar. Sesimizi duyurmalıyız!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.